Éhezők viadala, milánói kiadás // Milan – Inter, A Derbi

Rögtön szögezzünk le valamit, függetlenül az olasz foci és a milánói gigászok(?) gyengülésétől a derbi az derbi. Még akkor és úgy is ha a szerényebb anyagi lehetőségek hatására az utóbbi 4 évben jelentősen gyengült mindkét csapat kerete. A múltban az volt a megszokott, hogy a derbi akár a bajnok kilétét is befolyásolhatja, mostanra viszont oda kerültek a csapatok, hogy a legjelentősebb, legérdekesebb városi összecsapás már csak az érintett szurkolókat, és azokat a fociszeretőket mozgatja meg akik még emlékeznek a sikeresebb időszakok Madonnináira. A szomorú igazság ellenére, mi azért gyermeki türelmetlenséggel várjuk az újabb 90 percnyi lehetőséget, hogy megcsaphassuk újra a merdát, és ezen az sem változtat, hogy a húzóemberek egy része kidőlt, és féltsük a nullkilométeres Pippot egy derbizakótól. A bizalmunk jeleként, minimálisan foglalkozunk az esetleges vereséggel foglalkozó gondolatainkkal, inkább arról értekezünk, hogy Filippo Inzaghi miként nyeri meg élete első vezetőedzőként vívott derbijét. 

Nyerünk, ha …

…Pippo átadja a fiainak a focistaként rá jellemző küzdőszellemet, nyerni akarást.  Amivel szerencsére az idei fellépések többségén nem volt gond. Lelkesen, motiváltan álltunk a meccsekhez, az más kérdés, hogy még ebben a gyenge olasz bajnokságban se ér sokat ha motiváltan futsz össze-vissza 15 km-ert, de kétségtelen, hogy motiváltság nélkül nem nagyon lehet sikereket elérni. De ugye ez a derbi, a motiválatlanság szóba se jöhet. 

…nem érzi meg az amúgy is trágya védelmünk Abate, Alex és De Jong hiányát. Ugyebár elvesztettünk egy idén újjászülető gólpasszgyáros jobbhátvédet, a védelem oszlopát és alappillérét, na meg a középpálya lelkét, és legjobb passzemberét, akinek ráadásul Kovacic semlegesítése lett volna a feladata.

Torres végre képes lesz helyzetbe kerülni, ahelyett, hogy a sokadik milánói bújócskaverseny elsőre helyére hajtana. Ha pedig már helyzetbe kerül, vágja is be, oda Handanovic szeme közé. Amúgy Pippo mint minden meccs előtt most is elmondta, hogy bízik benne, hogy előbb utóbb beindul a spanyol, és biztos benne, hogy ez lesz az a meccs. Úgy legyen, szeretjük a Torres gólokat.

Miénk a három pont, ha …

Essien nem bénán, hanem egy derbihez megfelelően tudja helyettesíteni De Jongot.

…Muntari nem akar egyedül, a társak előtt, magányosan tusolni, és ügyes mezőnymunkájával segíti győzelemhez szeretett csapatunkat. Tudjuk, hogy hogyha odarakja a csontot, akkor bizony jó kis játékos Sulley.

…a Bonaventura, Menéz, El Shaarawy trió úgy teljesít, ahogy az elvárható tőlük. Az olasz része ennek a hármasnak hétközben a válogatottban is pályára lépett, ahol mindketten az átlag felett teljesítettek, szóval jogosak az elvárásaink. Bonaventuranak komoly múltja van egyébként az Inter ellen, négyből négy meccsen betalált. Hajrá Jack!

…letudjuk venni Kovacicot és Icardit. Mert ők az Inter legfőbb veszélyforrásai.

Nem nyerünk, ha…

…a felsoroltakból egyszerre több ellenkezője valósul meg.

Mancini a várakozásoknak megfelelően taktikailag felülmúlja Pippot, és erre utóbbi nem tud megfelelően válaszolni/reagálni. 

Zapata olyan béna lesz, mint a Palermo ellen.

az Inter több gólt szerez, mint mi.

Nyilván azt szeretnénk, hogy agyonverjük/megmocskoljuk/meggyalázzuk az Intert, de egy szar játékkal kiszenvedett egygólos győzelem is hatalmas mennyiségű boldogsághormont szabadítana fel. Hiszen nem nyertünk egy ideje, és a pontokra is hatalmas szükség van, plusz mesebeli lenne ha Mancini első meccsén rögtön belefutna a tapasztalatlan, esélytelennek kikiáltott Pippo taslijába. Körberöhögnénk a világot.

Várható kezdők:

Milan: Diego Lopez, Rami, Mexés, Zapata, De Sciglio, Essien, Muntari, Bonaventura, Menéz, El Shaarawy, Torres.

Inter: Handanovic, Nagatomo, JJ, Ranocchia, Dodó, Kuzmanovic, M’Vila, Guarin, Kovacic, Palacio, Icardi.

Tipp: 2-0