Milan – Empoli // Jó lenne felKuckázni őket


Az egyre gyászosabb mederben csordogáló mercato árnyékában újra bajnokin szerepel a csapat, ezúttal az Empoli látogat, Mihajlovic első hazai meccsén, a San Siroba. Mondanunk sem kell, hogy kötelező (lenne) a győzelem. A szeptemberi válogatott szünet miatt szokták mondani, hogy a szezon első két fordulója ugye még a felkészüléshez tartozik, ez igaz, csak míg a barátságos haknimeccseknek igazából csak anyagi tétje van, itt már pontokat osztanak. Emiatt se lenne rossz végre megszerezni a 2015-2016-os idény első pontját/pontjait.
Hajtás után elméletben agyonverjük az Empolit.

A tavaly elég jól muzsikáló, masszív játékával simán bentmaradó toszkán kiscsapat nyara eddig inkább a veszteségekről szól. Hiszen a Napoliba távozó Sarri edző, akinek a legtöbb érdeme volt a remek szereplésükben aláírt az edző nélkül maradó Napolihoz, és vitte magával a középpályájuk abszolút agyát, Valdifiorit, emellett elvesztették a kapusukat, Sepet is, aki egy rövid nápolyi kitérő után végül a Fiorentinahoz igazolt. A Sarri helyére szerződtetett Marco Giampaolo nem tűnik annak a kaliberű edzőnek, aki olyan lökést, taktikai pluszt tudjon adni egy ilyen keretnek, hogy kiemelkedő eredményt tudjanak elérni. A bentmaradásuk valószínű, de ennél többet aligha várhatunk tőlük, pont és nemcsak ezért kell őket a lehető legsimábban leverni szombat este.

Egyrészt a morál miatt is fontos lenne simán nyerni, másrészt jó lenne végre látni ahogy az ígéretes új emberek bizonyítanak. A kezdőcsapat valószínűleg annyiban változik, hogy az eltiltott Ely helyett beugrik Zapata. De pletykálnak olyant is, hogy Montolivo kezdhet Bonaventura helyett, ezt mi elég nagy tokányságnak tartanánk, lévén, hogy a firenzei produkció egyetlen kínkeservesen kiemelhető mezőnyjátékosa az pont Jack volt, egyedül többet tett, mint az egész középpálya, és támadósor együttvéve, hiba lenne padoztatni. Hondat viszont nem, helyette az optimális pont Jack lenne, de megnéznénk Susot is, vagy szélsőséges esetben a Luiz Adriano, Balotelli páros egyikét.

Apropó Balotelli, az érkezése egyértelműen, és nem váratlanul eléggé megosztotta szurkolót, és újságírót egyaránt. Jómagam és a szerkesztőség se ájult el a visszahozatalától, de picit jobban körbejárva a kérdést, lecseréltük Matrit egy tehetségesebb, gólerősebb, jobb csatárra, aki ráadásul nem rossz mutatókkal hagyta el Milanellot nem is olyan régen. Plusz ugye Miha kap egy újabb variációs lehetőséget a keretbe, mert az eddigi cserecsatáraink több, mint keservesek voltak.

Visszatérve a kapitányunk lehetséges kezdetésére, valószínű nem ártana a csapatnak ha egy technikásabb, védekezni tudó, motivált Montolivo lenne a pályán az össze-vissza szaladgáló Bertolacci, vagy a semmit se mutató Honda helyett. Nem hiszem, hogy annyira rosszul teljesítene edzésen, hogy ne lenne sansza a kezdőre. Mindezek ellenére valószínűleg semmilyen változás nem lesz a középpályán, Mihajlovic megmondta, hogy egy rossz meccs senkinek se pecsételi meg a sorsát, és nem fog meccsről meccsre változtatni a kezdőjén. Reméljük a legjobbakat.

Győzelmet, és gólokat, ahogy mondani szokás, produkciót várunk a csapattól.

A várható kezdők:

Diego Lopez, De Sciglio, Zapata, Romagnoli, Antonelli, Bertolacci, De Jong, Bonaventunra, Honda, Luiz Adriano, Bacca.

Skorupski, Zambelli, Tonelli, Barba, Mario Rui, Zielinski, Diousse, Croce, Saponara, Pucciarelli, Maccarone.

Szkór: 3-0