Coppa: Milan – Carpi // Lippi mester befigyel


Szomorú, de januárra ismét odakerültünk, hogy nincs reális sanszunk Bajnokok Ligáját érő helyen célba érni a szezon végén. Matematikailag és elvileg még igen, de ahhoz olyan tavaszt kellene produkálni amire ez a csapat, ebben a formába képtelen. Már az év első hónapja is döntő lehet, hisz több az említett helyekért küzdő riválissal találkoz(t)unk ebben az időszakban. Hétvégén már a Fiorentinat látjuk vendégül, majd két forduló múlva derby. Nem mellesleg úgy, hogy 2016-ban még nyeretlenek vagyunk. A szezont legegyszerűbben a kupán keresztül tudná megmenteni Sinisa, ehhez pedig az első, és talán legfontosabb lépés lenne, a Carpi földbe döngölése.

Viszont másik felől a Carpi történelmi tettet hajtana végre, ha sikerülne kivernie a Milant, hisz az elődöntő mindkét csapat számára könnyűnek ígérkezik. A másik negyeddöntőben a másodosztályú Spezia, és a harmadosztályú meglepetéscsapat az Alessandria küzdenek az elődöntőért. Nem nagy merészség kijelenteni, hogy mindkét csapat ellen überfavorit lesz a Milan-Carpi győztese.

Hiába, hogy a Carpi kiscsapat, és, hogy idegenben durván mínuszosak, nem szabad egy pillanatig sem azt hinni, hogy ez egy könnyű csörte lesz. A csapatunk hozzáállásán múlik minden, mert a vendégekével nem lesz baj. Életük lehetőségének kapujában harapni, rúgni, és végkimerülésig küzdeni fognak. Nem úgy, mint az ominózus december elejei bajnokin, amikor szinte megvertek, hanem tízszer durvábban, és határozottabban.



A csapat minden jel szerint Mihajlovic mellett van, tehát edzőbuktatásra senki se számítson Lippi ide hozatalában bízva. A kezdőcsapatunk csak pár helyen változik, Donnarumma helyett Abbiati védi majd a kapunkat. Gru érdemel annyit, hogy legalább a kupában Ő kezdjen, nincsen ezzel semmi gond, hétvégén úgyis visszaáll Gigio. Alex még mindig bajlódik a térdével, így újra Zapata lesz Romagnoli párja. A kolumbiai azon kívül, hogy a római vezető gólnál csúnyán lemaradt Rüdigerről, nem teljesített rosszul legutóbb. Abate is kihagyott egy edzést, így valószínűleg padozni fog, helyette DS lesz a jobbhátvéd, míg a balon Antonelli kezd. Bonaventura biztos kezdő továbbra is a baloldalon, Bertolacci helyett ezúttal visszatér Montolivo, a párja Kucka lesz, a jobboldalra Hondat jósolják a mindig jól értesült olasz szaklapok. Mi Boatenget favorizálnánk a japán helyett, de Luiz Adriano eladása után valószínűleg támadóként számol vele Mihajlovic. Elől Bacca és Niang kezd.

Apropó Luiz Adriano. Némiképp hátba vágtak a tegnap esti hírek, miszerint LA Kínába igazol. Nagyon bírom a mindig jókedvű, hajtós buráját, de olyan pénzt ajánlottak a klubnak, és játékosnak egyaránt, hogy el kellett fogadni. 7 millió euróba került a nyáron, most 14 vagy 15 milliót kapunk érte, ekkora haszon mellett, egy mindjárt 29 éves játékost, aki nem is alap kezdő, el kell adni. Ráadásul Balotelli is visszatért, és hamarosan Menez is bevethető lesz, szóval ha nem jön közbe több sérülés, elől megleszünk. Ennél fontosabb, hogy a brazilért kapott eurómilliókat miképp szándékszik felhasználni a vezetőség. Egyes hírek szerint egy új középpályás igazolásába fektetik a pénzt, ami a jelenlegi helyzeteket elnézve a leglogikusabb, és legjobb döntés lenne. Nagy szükség van egy klasszis középpályásra, mert a jelenlegiekkel nem lehet a kimondott célokért harcolni, pontosabban lehet, csak kis eséllyel. Montolivo, Bertolacci, Kucka ügyes játékosok, de mindenikükből hiányzik az a plusz, amivel a hátukra tudnák venni a csapatot, és annak játékát. Witsel, Fellaini és Banega a leggyakrabban emlegetett nevek. A két belgával járnánk a legjobban, de értük irreálisan nagy összegeket kér klubjuk, az argentin is jó megoldás lehet, de benne nem biztos, hogy megvannak azok a tulajdonságok amik ehhez a feladathoz kellenek. Valószínűleg ha érkezik valaki, az egy eddig még nem emlegetett név lesz.

A saját kis Bajnokok Ligánkban egy hosszú ideje tartó negatív sorozatot kellene ma este megszakítsunk. Utoljára négy éve sikerült a Milannak továbbjutnia ezen sorozat negyeddöntőjéből, akkor a Laziot vertük le hazai pályán, hogy utána egy hazai vereséget követően, Torinóban a Juventus ellen a hosszabbításban bukjuk el a döntőbe jutást. Azóta számunkra a Coppa küzdelmei a negyeddöntőben véget érnek.

Várható kezdőcsapatok: