Elődöntő!

Az elődöntőbe jutás remek érzés, a csapat elszántsága, és harcossága még remekebb, de némileg árnyékolja mindezt, hogy még mindig rengeteg hibával, és pontatlansággal játszunk. Mihajlovic újabb ultimátumot úszott meg a római iksszel, és az elődöntővel, de ha nem szeretne újabbakat, esetleg a szezont még a Milan edzőjeként szeretné befejezni, mielőbb megoldást kell találnia ezekre, mert ami tegnap belefért, nem fog beleférni a következőkben. Hajtás után, visszafogott örömködés.

Az eredménytől és főleg az első félidőben mutatott játéktól továbbra sem ildomos elszállni, mert hiába, hogy ez a Carpi egy szívós, piszkos csapat, egy rendezett, pontosan játszó tizenegy ellen semmire sem mennek. A Milan mégpedig az első játékrészben ilyen volt, helyet, lehetőséget nem hagyva daráltuk be őket, és az az érzésem támadt, hogy miért nem tudunk, mindig, mindenhol így kezdeni. Miért alszunk be szinte kivétel nélkül minden első félidőt? Valószínűleg a megfelelő motiváció miatt. Ha egy kupa elődöntő így tudja motiválni Szinyó fiait, egy Roma elleni meccs miért nem? Vagy egy derby? Vagy a pénz? Vagy a Bajnokok Ligája szereplés?

A tökéletes első félidő hozományaként, rendesen bealudtunk a másodikban, ahogy máskor a meccsek elején szoktunk, és jött is egy tökéletesen elbaszott Carpi kontragól.   De Sciglio remek hátvédnek indult, és nagy átlagban most sem teljesít rosszul, de ahogy Lasagna öt méter hátrányból lefutotta, az még a kényelmes fotelben ülve is izzasztó volt. Ha Spalletti tényleg Őt szeretné a Romajába, ám legyen, mi nem bánjuk. Ha esetleg Zapatat is szeretné, őt se marasztaljuk. Nem értjük a kolumbiait, hogy miért gondolta jobbnak DS-t fogni, mintsem inkább elzárni a másik oldalon üresen érkező Mancosu felé vezető utat . Alex lehet bármennyire is tetű lassú, és vén, de legalább tud helyezkedni.

Bacca, Bacca, Bacca. Továbbra sincsenek szavaink rá, kétségkívül a legjobb, legértékesebb játékosunk. Ha van kedve, és támogatottsága parádézik. Igaz néha meccsekre eltűnik, és a Bologna ellen kínosan sokat hibázott, de a tegnap negyedóra alatt eldöntötte a meccset. Egy lesipuskás, káprázatos gól, majd egy elfutás, és pontos kiszolgálás. Klasszis.

Értékelés:

Abbiati 5.5 : Semmi dolga nem volt, a gólról nem tehet, de volt egy nagyon csúf kirúgása.
De Sciglio 5 : Lassú, pontatlan, bizonytalan. A jobboldalon se megy jobban, mint a balon.
Zapata 5.5 : A gólban nyakig benne volt, egyébként nem volt rossz.
Romagnoli 6.5 : Továbbra is a védelem vezére, ha nem a Roma az ellenfél.
Antonelli 6 : Elől, hátul megbízható. Jó, hogy visszatért.
Honda 6.5 : Semmi kiemelkedőt nem nyújt, lassúnak és öregnek tűnik, de így is kioszt egy aszisztot. Talán nem is olyan nagy baj, ha játszik?
Montolivo 5.5 : Hajt, küzd, próbálkozik, de valami hiányzik.
Kucka 6 : Az önzősége határtalan, viszont hátul hibátlanul teszi a dolgát.
Bonaventura 5.5 : Nem a megszokott, agilis Jacket láttuk, de várjuk vissza.
Niang 6.5 : Bevágta a ziccerét, és alázatosan segít mindenhol. Szeretjük, de nem kéne fix kezdő legyen.
Bacca 8 : Zse – ni – á – lis.

Boateng 5.5 : Nem sikerült olyan jól belépnie a meccsbe, mint legutóbb, de most is hasznos volt, igaz leginkább a jelenlétével.
Bertolacci N/A
Mihajlovic 6 : Motivált, győzni akaró csapatot küldött fel. A gyenge második félidő viszont az Ő hibája is.