Májműködés-definiáló // Sassuolo-Milan

A Sassuolo ellen valószínűleg amíg élünk, addig mindig óvatosnak kell lennünk – persze, hol van már Berardi mesternégyese, na meg a 25-ös sem boldogít bennünket hátul, viszont Mihajlovics felépítetté szériájának talán legkomolyabb kihívása jön vasárnap délután. Közel sem a tabella miatt.

Függetlenül attól, hogy megtorpantunk az Udinese ellen, és mondjuk a Napoli ellen a derekas küzdésen kívül sok mindenre nem tudunk emlékezni , azért Mihajlovics kétségtelen, hogy összerakott egy csapatot, amelynek van terve, nem chemotoxos légyként lézengenek a keret tagjai a pályán, és nagyjából mindenki képes hozni egy stabil átlagot – legfőképp hátul. Ez alapot kell, hogy jelentsen, ez a minimum: nem mondom, hogy ne lehetne tovább fejlődni, de ennél azért jóval többet el tudnánk képzelni. Nem elismerve a szerb eredményeit, de ez egyben az elődök kritikája is, még ha persze Mihajlovics kapott egy Romagnolit hátra, Alexet és Zapatát a legtöbben nyugodt szívvel kergették volna el bármelyik adódó pillanatban, most viszont az jelenti az egyik legnagyobb és nehezebb kérdést, hogy ugyan ki kezdjen majd Alessio párjaként. Szóval a Mister felépített egy alapot, amely valóban hiányelem volt, és valahol az óta keressük, amióta Berardi behintette azt a négyest anno – e nélkül képtelenség bármilyen célt megfogalmazni. A továbblépéshez valószínűleg azért kelleni fognak további elemek is – szó mi szó, én megadnám a szerbnek az esélyt, hogy meglássuk, mit tudna kihozni egy olyan csapatból, amelynek khm, mélyebb a merítési lehetősége, vagy olyan játékosokból, akik azért nagyobb százalékban jelentenek minőséget. Ha ez biztosított, mármint a bizalom megléte, és okos erősítések, akkor mindaz, amit idén láttunk a mihajlovicsi felépítményből, nem volt hiábavaló, és rá lehet helyezni a következő Jengát.

Vasárnap pedig megint egy új arcát kell megmutatnia a szerbnek: eddig többnyire nem kellett belenyúlnia a megtalált csapatába, legalábbis ilyen százalékban biztosan nem. Nem lesz sem az elképesztő formában játszó Abate [kissé nem értettem a kihagyását az Alessandria ellen, de az mondjuk nem rossz érv, hogy DS kicsit játékba kerüljön vasárnapra], Montolivót maximum a padra írják, egyúttal pedig a balotelli-i úton remekül járó Niangot is elvesztettük egyelőre bizonytalan időre, formáját tekintve majd a milánói metrón is odacsukja az ujját az ajtó, mire már felépülne. Szóval ezt akárhogy nézem, akkor is három kulcsembert jelent, ráadásul még ha Abate és Montolivo helyére van egy produktumukat talán megközelítő ember a csapatban, addig Niangéra jelenleg nincs – vagy legalábbis a legkisebb eséllyel fogja majd ugyanazt megjátszani Balotelli, mint Niang – az idősebbik csoki elvétve dolgozza ki a belét a meccsen, cserébe persze vannak más erényei, és a labdával naná, hogy jobban bánik, de kérdés, hogy a pro vagy a kontra fog majd érvényesülni Mario csapatba rakásánál. Nem lenne rossz ugye, ha lenne választása a szerbnek, de tekintve, hogy Menez jelenleg nagyon cukorbeteget kímélő állapotban van, kezdetni őt elég meredek lenne, Luiz Adriano pedig megúszta, hogy meg kelljen tanulnia pálcikával enni, de jelenleg az öreg isten se tudja, hogy miért nem játszik és mi a pontos baja – volt szó valami izomproblémáról, de cirka két hét után, szóval őt jegeljük majd az utolsó pár fordulóra. Mihajlovicsnak tehát meg kell mutatnia, hogy mennyire képes változtatni egy bevett sémán, mennyire ismeri a keretet össz egészében ; mert az tény, hogy a rendelkezésre állóból kihozott egy fogyaszthatót, aztán meglátjuk, hogy most egy kicsit legatyásítva mennyire tud finomhangolni – én sokkal inkább ezt a kihívást látom a Sassuolo elleni idegenbeliben, mintsem a BL-helyek tovább való álomkergetését.

A Sassnak gyakorlatilag támadósora van – ha őket ki tudja majd kapcsolni az éppen aktuális védelem, akkor nagyon nagy baj nem lehet, jó lenne Kucót továbbra is olyan zseniálisnak látni, mint amilyen volt mostanában, és bírnánk, ha Bacca is ráérezne újra az érintés/gól mutató minimalizálására. Mario labdatartásai és higgadtsága kulcs lehet dettó, én azért bízok benne, általában ilyenkor szokott robbantani.

Tipp:
Sassuolo-Milan 0-1

Várható kezdő: Gigio – DS, Romagnoli, Zapata, Antonelli, Honda, Kuco, Bertolacci, Jack, Bacca, Balotelli.

Ősszel így