Hova érkezünk? // Milan-Lazio

Az nem kérdés, hogy váltani kell valamennyit, mert mindaz, ami Mihajlovics rendszerében működött, mostanra kezd picit megfáradni, ráadásul pont egy baromi fontos elem esett ki belőle – na meg volt úgy, hogy nem is csak egy. Egy morálisan nem a legjobb helyzetben lévő Laziót kellene legyűrni vasárnap.

Tekintve, hogy a Lazio csütörtökön lazán kipottyant az EL-ből a Sparta Praha elleni hazai zakónak köszönhetően, nem csak a fáradtság, de talán a fellelhető morális előny is nálunk lehet – még úgy is, hogy mostanában azért olyan sok csapatépítő esemény nem igazán zajlott Milanellóban, vagy a fene tudja, Szinisa mennyire dobja fel a hétköznapokat egy kis közös tortázással. Valószínűleg lesz már Montolivo, ez azért ad esélyt arra, hogy valami változhat középen – még ha talán elsőre Kucka továbbra is fennálló hiánya komolyabb problémát is jelenthet, de majd megnézhetjük, hogy Bacca és Adriano mennyit tudnak közösen melózni, mert hogy valamelyiknek az átlagnál többet kell majd, az szinte biztos. Mihának persze nincs sok opciója, a legtöbb ászt a pakliból már kijátszották, szóval nehéz valami merőben újat találni, de az utóbbi hetekben megdöccenni látszott az egyébként sem feltétlenül akadály nélkül száguldó szekerünk, szóval valamit mindenképpen át kell majd alakítania a struktrúrában a szerbnek, tippünk mondjuk nem nagyon van, hogy mégis mit.

Jó hír, hogy Gigio sérülése nem komoly, ott lesz a ketrecben, bár nem mintha különösebb bajunk lenne Gruval, de azért mégis. Tekintve, hogy a Laziót még én magam csak akkor láthattam volna nyerni a San Siróban, ha valahogy felveszem a kapcsolatot Marty McFly-al és a dokival, illő lenne nem zacskózni otthon, meg amúgy is szívemhez nőtt 1989, szóval ne nagyon szakítsuk meg ezt – azért meg pláne ne, mert ha ez összejönne, a hatodik helyünk még nagyon simán kerülhetne veszélybe. Zapata lesz valószínűleg Romagnoli párja, bízzunk benne, hogy a kiegyensúlyozottság fog dominálni nála, és hát, Jacknek talán egy árnyalatnyival komolyabb kapu előtti célpontja lesz Adriano személyében, még ha nem is villantott sokat a brazil idén, de talán több százaléknyi csatárvér csordogál az ereiben, mint a riválisoknak – leszámítva persze a sitteseket, Menezt és Balotellit. Előbbit jó lenne látni tényleg futballozni, persze akkor sem leszünk boldogtalanok, ha utóbbinak sikerül ;  vagy mit ad Isten, a csapatnak.

Tipp: 2-0

Várható kezdő: Donnarumma – Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli, Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura, Bacca, L. Adriano.