°31 Giornata: Atalanta-Milan – Felettébb izgalmas derbi

A 31. fordulóval jelentkezünk újra a könnyed válogatottszünet után. Lombard derbi az Atalantával, végre itt a bajnoki hajrá, amikor eldőlnek a komoly dolgok. Csak azért kár egy cseppet, hogy nekünk ehhez már sok közünk nincsen, ha csak a 6. hely megtartása a Sassuolóval szemben nem jelent valakinek kimondott örömet. Az Atalanta szinte biztos, hogy elkerülte a kiesést, szóval ha valakinek feltűnne Mauri szelleme, ne lepődjön meg.

Hatalmas izgalmakra számíthatunk, végső soron már csak 8 meccs van hátra. Jelzem matematikailag még lehetünk bajnokok is, és amíg van remény, addig nem adhatja fel a világ legeredményesebb csapata, mondhatná Galliani. Még jó, hogy a vezetőség kiáll a saját maga által kinevezett edző mellett, ezért minden meg van alapozva a jó záráshoz. Biztos komoly motiváció, hogy már az is be lett mondva, hogy Mihajlovicsnak meg kell nyernie a kupát, hogy ne vágják ki. A maradék 8 bajnoki meg menjen le valahogy. Kellemes lesz.

De, hogy részletesebben is adjunk a mai derbinek, kezdjük a legfontosabbal. Remélem, hogy Balotelli újabb remek frizurával várja a tavaszt. Még inkább remélem, hogy Menez nem felejtetette el, hogy ő maga az új Messi, gyors, zseniális, arról meg nem tehet, hogy a fantasztikus tálentuma mellett egy kerek, magabiztos egyénisége is van. Mutasd meg mindenkinek Menez, hogy a foci csak egy játék, aki pedig hajtani és küzdeni akar, az inkább fussa le a maratont. Boateng pedig talán Robinhót is vissza tudná csábítani. Ha máshova nem, a milánói éjszakába mindenképpen.

Egyébként minden bizonnyal a mostanra már szokásos, 4-4-2, irgalmatlan szenvedés, de Jack legalább hajtani fog. Lassan kinéz neki már egy rendes csapat.

Keret: Abbiati, Donnarumma, Diego Lopez, Abate, Antonelli, Calabria, De Sciglio, Ely, Romagnoli, Simic, Zapata, Bertolacci, Bonaventura, J.Mauri, Locatelli, Montolivo, Poli, Bacca, Balotelli, Boateng, Luiz Adriano, Menez

Talán kezdő: Donnarumma – Abate – Zapata – Romagnoli – Antonelli – Bertolacci – Montolivo – Kucka – Bonaventura – Luiz Adriano – Bacca

Tipp: Atalanta-Milan 0-0