°20 Giornata: Torino-Milan 2-2 – Félsiker

A csütörtöki kupameccs után gyorsan jöhetett a repeta, és eléggé úgy indult, hogy ebből egy csúnya visszavágás lesz. Ehhez képest Gigio megint védett egy tizenegyest, kiegyenlítettünk és egy veszett meccset sikerült egész értelmesen lehozni.

acmilan.com

Az eleje valami egészen borzasztó volt. Bertolacci nyilatkozata, hogy elaludtunk az első félidőben, még finom megfogalmazása annak, hogy mennyire dekoncentrált volt a csapat. Donnarumma és Romagnoli is vállalt egy-egy egészen meglepőt, azokból még szerencsére nem lett gól. Aztán nem is oly sokkal később már Belotti és Benassi is bepöckölt egyet, hogy utána jöjjön Ljajic tizenegyese. Itt már tényleg csak egy hajszál választott el minket, hogy újraéljük a Genoa elleni 0-3-t.

Donnarumma eszetlen nagy király. Az első forduló utolsó percében kivédte Belotti büntetőjét, azzal nyertünk. Most 0-2-nél védte ki Ljajicét, amivel megfordult a meccs. A 90 perc alatt jó sokat lőttünk, összesen 23-at, mégis egy vicces pattogósból szépített Bertók. Mondjuk előtte a játék elég korrekt volt. A tizenegyesünk viszont egy szöglet utáni lerántás után érkezett, ami szintén vicces, még akkor is, ha Palettát tényleg igen erélyesen vágták földhöz. Bacca pedig lehet, hogy sokszor elég irritáló, de nagyon kellett, hogy büntessen a büntetőből.

acmilan.com

A meccsből ezután még volt félóra, és inkább az a meglepő, hogy ezalatt nem volt több gól. Iszonyat rohanás ment végig, amibe nyilván rengeteg hiba is becsúszott, de jó volt nézni, hogy megyünk a győzelemért, mint ahogy a Torino is jött rendesen. Romagnoli pirosáért a végén nagyon kár volt, mert bármennyire is harmatos volt a Torino ellen, még mindig nagyon tanár és a Napoli ellen hiányozni fog. Ahogy Locatelli is, aki megkapta ötödik sárgáját a szezonban. Termel rendesen. Viszont nem csak, hogy a kezdőbe verekedte be magát, végig is tolja a meccseket, úgy, hogy Montella rendszeresen cserél le másik középpályást. Nagyon biztos pont lett Locatelli.

Torino elleni idegenbeli döntetlen korrekt, egyáltalán nem rossz. Szombat este jön a Napoli, ami jó eséllyel még keményebb lesz, az őszi 2-4 után meg pláne meg kellene mutatni.