Egy picit elakadtunk # Udinese v Milan

Sajnos mostanában nem jön ki nekünk a lépés, míg ősszel sokat tudtunk nyerni úgy, hogy éppen csak, ha ugyan jobbak voltunk az ellenfélnél, most így január végén szomorúan állapíthatjuk meg, hogy mindössze egyetlen egy bajnokit tudtunk behúzni karácsony óta, bár az a meccs is olyan volt, hogy 3 pont, aztán szevasz, ne is kérdezzen senki semmit. De vesztett pontok tekintetében még így is a negyedik helyen állunk, ami – azt gondolom – több, mint elfogadható a csapattól. Ma délután 3 órakor az Udinese vendégeként próbálhatjuk meg realizált pontok vonatkozásában is érvényesíteni ezt a pozíciót. Hajtás után rövidre szabott felvezető következik.

A Friuliba sosem nyerni jártunk, az utóbbi 10 évben 3-szor sikerült összesen, persze az nettó pofátlanság, hogy ősszel nulla játékkal ők vitték el a 3 pontot tőlünk, úgyhogy most azért lenne miért törlesztenünk feléjük. Egyébként ők sincsenek különösebben nagy passzban, az utolsó 3 bajnokit bukták, összesen 1 rúgott góllal. Sajnos nem sok mindenkit ismerek a keretükből, viszont Delneri papa tevékenységét – azt hiszem – nem kell különösebben bemutatni senkinek, úgyhogy túl sok vállalkozó szellemet és fantáziát aligha várhatunk a hazaiaktól, valószínűleg jó lesz nekik a 0-0, amiből bármikor 1-0 lehet, ugye.

Elég nagy a punnyadás a mi oldalunkon is, bár azt talán irreális elvárás volt, hogy ilyen fából vaskarika kerettel meg puruttya gólkülönbséggel tényleg lesz esélyünk valamelyik BL-helyre. Egy tisztességes 4-5. azonban még lehet belőle, bár lassan ahhoz is igyekeznünk kell majd, ideje lenne elindulni nekünk is a többiek után. Fester bácsi egyébként betegség miatt ki fogja hagyni a meccset, ami, ha igazak a legendák, akkor mindössze a 2. alkalom lesz az elmúlt tizeniksz évben. Jobbulást az Öregnek innen is, reméljük MiniszterElnök Úr tiszteletét teszi azért, hogy gyönyörködhessen a srácokban. Az időjárás jónak nem jó mondjuk, de cserébe szarnak elég szar, de hát ez van, nem lehet minden meccset áthelyeztetni Dohába.

Ugye Niang elment. Én mondjuk nem értem, hogy miért fogadta ezt ennyire kitörő örömmel a nagy többség. De én voltam az, aki annyira ajvékolt SES, aztán Cristante eladásánál is, aztán látjuk, hogy egyikük sem vitte nagyjából semmire azóta. Úgyhogy ebben a kérdésben egyáltalán nem gondolom, hogy nálam lenne a tuti, főleg, hogy a jó Mbayét még el sem adtuk, csak opciója van rá a kinti Udinesének. Helyére meg jött is ez a fura nevű srác, aki állítólag nehezen kezelhetőnek bizonyult a legutóbbi csapatánál (is), viszont kimondottan ide akart jönni. Meglátjuk, személy szerint sok sikert kívánok neki.

Rátérve a konkrétumokra, természetesen Giggio véd, aki a bravúrok mellett újabban bemutat néhány balfaszságot is, de majd kinövi. Visszatér a kezdőbe Alessio, reméljük kipihente magát. Egy stabil Raklap mindig kell. Iggy újabban már kinőttnek hitt gyermekbetegségeivel küzd, azért tőle nem ezt várnánk, főleg, hogy ő a szalagos. DS így már nem is tűnik akkora répának cserébe. A középpályát Loca ifjonti hevessége, Kuco izmai és Bertók mosolya fogja pörgetni. Utóbbi helyére jó eséllyel pályázik Pasa is, meglátjuk. Bacca visszanyerte a stabil kezdő státuszát elöl, de mondhatjuk azt is, hogy Gyula nem mutatta meg, hogy miért neki kéne inkább pályán lennie már a kezdő sípszótól. Jack és Suso lesz a két széle, igaz, simán lehet, hogy utóbbit az új gyerek fogja pótolni.

Poli visszatérhet a padra végre!!!

Elég döntetlenszagúnak ígérkezik a történet, de a hátha és a kisördög mindig ott mocorog, remélem, teletömjük citrommal a vén Luigi fater pofáját!!! FORZA MILAN!!!