°30 Giornata: Pescara-Milan – Komoly

A válogatott szünet után a Pescara ellen térünk vissza, de szerencsére az elmúlt két hét sem volt eseménymentes. A kínaiból luxemburgivá váló amerikai hedge funddal megtámogatott új társulás már készen áll, hogy megvegye a klubot. Újabb és újabb vidám és hihető fordulatokkal válik egyre szórakoztatóbbá a sztori. Még az átadás-átvételt is egy nappal előrébb hozták, mert április 14-e Nagypéntekre esik és a 14 egyébként is szerencsétlen szám Kínában, így inkább április 13. lesz a nyerő dátum.

Bajnokok reggelije

Közben Donnarumma minden idők legfiatalabb olasz kezdője lett a hollandok elleni barátságoson, Romagnoli egy gyors öngóllal köszöntötte. Petagna és Verdi bemutatkozott a válogatottban, éljenek a Milan-utánpótlás-edzők, és éljen a sportigazgató, aki egy- és másfélmillió euróért adott túl rajtuk!

Eme rövid szösszenet után rá is térhetünk a Pescara, akiknél kevés kellemesebb ellenfelet lehetne elképzelni. 14 hazai meccsükből nyertek már egyet, minden bizonnyal nem most vasárnap lesz meg a második. A már 23 éves örök tehetség Caprari lőtte a Pescara góljainak harmadát, most majd Vangioni ellen mutathatja meg. És mi jöhet még? Ha szerencsénk van, újra összeállhat, az acél, a Poli-Muntari tengely. Csak annyi kell, hogy Montella lehetőséget adjon a végén Polinak, Sulley-t pedig ne állítsák ki addig és ismét szemtől szemben állhatnak a legendák!

Tanár úr kérem

Bacca folytathatja pofás sorozatát, elmúlt három meccsén mind lőtt gólt. Újabb remek lehetőség Deulofeu-nek, hogy megmutassa mekkora tanár és a Barca visszavegye a nyáron 12 misiért, hogy egy éven belül a duplájáért adják el. Mati Fernandez meg ismét Ferenckedhet, ha már Krasnaja oly találóan megénekelte.

Szórakozató, de nem túl kemény meccsre van kilátás, a Pescara annyira tré, hogy már szinte tuti kiesők 12 ponttal 29 forduló után. Oddót ki is toszták, jött helyette Zeman, akiben van spiritusz meg elképzelés, de ez alapvetően arról szól, hogy funky támadójáték, a védekezés meg annyira nem játszik. Mi vagyunk annyival jobbak a teljes középszernél, hogy ezt a meccset győztesen, gólokkal, helyzetekkel hozzuk le. Egyelőre maradjunk ennyiben, vasárnapi ebéd után jöjjön egy szórakoztató meccs, utána pedig jöhet a friss levegő, napsütés, tavaszi vasárnap délután.

Talán kezdő: Donnarumma – De Sciglio – Paletta – Romagnoli – Vangioni – Kuco – Sosa – Mati Fernandez – Ocampos – Bacca – Deulofeu

Tipp: Pescara-Milan 1-3