Gigio day // LIVE

Egyrészt a mercatóról még nem is kummantottunk, másrészt meg alapjaiban befolyásolja a folytatást, hogy mi lesz Gigióval, szóval követjük a nap folyamán.

17.37 – ELDŐLT: DONNARUMMA NEM HOSSZABBÍT

16.43 – Vagyis pardon, mostanra befutott mindenki, aki az ügyhöz kell – szóval elkezdték rágni a csontot.

16.31 – Gyakorlatilag mindenki itt van, és mindenki pörög, csak Gigio ügye nem: járt itt az Antalyasport képviselete, az Evertoné, tárgyaltak Niangról, Deulofeuról, Palettáról – akit többen is vinnének a ligán belülről – és most állítólag 16.00 után lehet valami ; bár így fél öt táján sem változott a helyzet.

14.43 – Na, Fassone lenyelte az utolsó falatot, most meg ugye még egy keresztcsont a torkán akadhat, csak nem. Nekem mondjuk hatkor le kell lépjek, addigra túl lesznek a desszerten és a kávén is.

14.35 – Továbbra is semmi, addig nézzük, ti mit gondoltok az ügyről.

13.57 – És itt most nem Fassonéra gondolunk, (gondoltuk volna, hogy ilyen kontextusban szóba jön a neve?) mert a Sky szerint ő még ebédel egyet kényelmesen.

13.15 – Megérkezett a mágus a Casa Milanba.

12.21 – Érdekes ránézni Donnarumma instagramjára is: sok érdekes nem történt az elmúlt napokban, csajjal a medencében, válogatott tábor, stb – viszont a kommentek már annál több izgalmat rejtenek. Gyakorlatilag alig van olyan hozzászólás, amiben ne becsmérelnék, és előkerült a #dollarumma hashtag is.

View this post on Instagram

Grazie amico mio?❤ @iphonedude.it

A post shared by Gianluigi Donnarumma (@gigiodonna99) on

12.05 – Nagyjából egy órája semmi nem jött ki, és senki nem ment sehova: az Il Giornale is megerősíti az eddigi híreket, miszerint egy (legalább) 100 millió eurós kivásárlási árat akar a Milan, ha ez nem jön össze, akkor elbúcsúznak a felek egymástól. Reina és Neto neve pörög továbbra is a kapuban.

11.16 – Tuttosport: a vezetőség egyfajta „anti-Real” kitételt tenne a szerződésbe, vagy legalábbis így nevezik azt, hogy feltétel nélkül 100 milliós kivásárlási ár legyen a kontraktusban, függetlenül a BL-be jutástól és minden mástól.

10.49 – A milanlive azt mondja, Kínából az az ukáz jött, hogy Gigio marad a seggén, bármit döntenek.

10.41 – A mai egyébként kb a negyedik határidő, amit Donnarummáéknak adott a klub, eddig ugye nulla válasszal. Gigio egyébként a rossoneriblog tavaly nyáron közölt táblázata szerint 0,16 millió eurós évi fizetéssel bírt, ezt azóta már ugyan emelték. Buffon 4 milliót, míg Neuer 7,5 millió körül keres.

10.20 – Nos, akkor az van, hogy hamarosan összefutnak azok, akik hivatottak dönteni Donnarumma ügyében. Lehetett olvasni mindenfélét, például egy angol fórumon felvetett, állítólagos „követelés-listát”, ami így festene:

– 5 millió eurós aláírási bónusz Gigiónak
– 5 millió eurós évi fizetés, bónuszokkal együtt 7 millió
– 20%-os évi fizetésemelés
– a jövőbeli transzfer 30%-a Donnarummához/Raiolához kerüljön
– 50 millió eurós kivásárlási opció, ha a Milan nem jut be a BL-be
– 75 millió eurós kivásárlási opció, ha Gigio el akar menni
– Raiola 5 milliót kap a szerződés hosszabbításáért
– Két évenkénti fizetés újratárgyalás

Ebből aztán sokat még nem tudtunk meg, leginkább a BL-be nem jutós kivásárlási opció él a legtöbb forrás szerint. A Milan vezetősége, Raiola és Gigio nemsokára összefut a Casa Milanban, hogy átrágja a sztori.