°25 Giornata: Milan-Sampdoria – Formában

Jöhet a következő, a heti két meccses sorozatunkban most a Samp látogat a San Siroba. A hétközi elég sima volt, a forma is elég jó, szóval jóleső lelkesedéssel várhatjuk a vasárnap estét.

Pláne, mert a Sampdoria nagyon pofás szezont fut idén, annyira, hogy 3 ponttal előznek is minket és ősszel le is vertek. Így pedig egy egész jó lehetőségünk nyílik arra, hogy felmérjük az elmúlt hetek jobb eredményei mennyire jönnek a Crotone-SPAL-Ludogorets kombónál keményebb csapatok ellen. Nálunk Kessié az ötödik sárgája után megpihen egy körre, első kihagyása a bajnokságban. Helyette vagy Locatelli vagy Montolivo kezd. Tekintve, hogy idén Loca csak kétszer, Monti pedig tízszer kezdett, inkább az exkapitány az esélyes a kezdőre, de Locatelli dinamikusabb, kell játsztatni, hogy fejlődjön, szóval én inkább őt komálnám ma este 20:45-től. Kalinic mindenki bánatára sérült, a Cutrone-Andre Silva kérdésre eddig a saját nevelés lényegesen meggyőzőbb válaszokat ad.

A kezdő maradéka pedig valószínűleg szokás szerinti lesz. Van, aki hiányolja a nagyobb rotálást, ami egy állandóan felmerülő téma heti két meccses terhetlésnél. Erre általános érvényű igazságok nincsenek nagyon, sokkal inkább az adott helyzethez, vagyis a kerethez, az ellenfelekhez, a célokhoz mérten lehet meghatározni, hogy mennyi rotálásra van szükség. A jelenlegi helyzetben, egy ótvar szezonkezdet után, ahol kb minden meccsen más felállással álltunk ki nálam teljesen rendben van, hogy van egy viszonylag jól azonosítható kezdő, akik az eredményeket is hozzák. Ráadásul a szezon eleji folyamatos változtatás miatt a mostanra kialakult kezdőnk nincs is igazán elhasználva. Kessié az egyetlen mezőnyjátékos, aki minden bajnokin játszott, neki pedig elképesztő fizikuma van (a mostani meccset eltiltás miatt kihagyja). Rajta kívül Bonuccinak és Susónak van 22, az Európa-ligára erőteljesen rotáltunk, vagyis egyáltalán nincsenek túlhajtva a jelenlegi kezdőink. Tehát teljesen jó, hogy kialakul, hogy mit és hogy akarunk játszani, kinek jut ebben főszerep. Ha pedig ezt a szintet elértük, lehet gondolkozni majd egyes meccsek előtt, hogy kit lehetne kicsit pihentetni, kinek lehetne több szerepet adni.

De egyelőre örülök, hogy a játékunk karaktere kezd kialakulni, ráadásul az elmúlt időben még az eredmények is jöttek, ami alapból sem alulértékelhető, az önbizalmunk is kezdhet helyre állni valamelyest és egyre inkább bízhatunk abban, hogy meccsről-meccsre valamilyen értékelhető produkciót láthatunk, még ha mindig nyerni nem is lehet. Ebben a helyzetben érkezik a Samp Quagliarellástul, hatodik helyestül; szórakoztató meccs lesz.

Keret: A Donnarumma, G Donnarumma, Guarnone; Abate, Antonelli, Bonucci, Calabria, Gomez, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, C Zapata; Biglia, Bonaventura, Calhanoglu, Locatelli, Mauri, Montolivo; Borini, Cutrone, Andre Silva, Suso

Talán kezdő: Donnarumma, Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez, Locatelli, Biglia, Bonaventura, Suso, Cutrone, Calhanoglu

Tipp: Milan-Sampdoria 3-2