Partizni még ráérünk // Milan-Napoli

Attól tartok, sok kedvünk nem is lesz a mai este után, de nyilván így nem lehet nekifutni. Vannak új arcok, meg ki vagyon söpörve a szellemi szemét, de hogy mi marad utána, az komoly kérdés. Na meg ugye lenne is még mit csinosítani.

Persze nem hangzik rosszul, hogy tulajdonképpen probléma nélkül sikerült ideboltolni Piateket, és azon túl, hogy kellett is egy csatár, miután Dagika inkább a ködös angol estéken óhajtja zabálni a fish&chipset, ezzel még aligha húztuk ki a problémáink méregfogát.

A Napoli még ha idénre talán egy színezettel szürkébb is, de ettől még az a pár év, amivel előttünk járnak csapatépítés terén, nem fog varázsütésre eltűnni. Ettől még persze simán benne van, hogy leütjük őket, de ha kb az lesz a játék, mint Genovában az első félidőben, akkor nyugodtan lehet menni korábban alukálni, vagy bulikálni, vagy aki ahova akar. Az mondjuk nem néz ki rosszul, hogy az utóbbi hat meccsen négyszer is cleen sheetet tolt Donnarumma, csak ugye ebben pl van egy Frosinone elleni 0-0 is.

Komplexebb arcok csücsülnek a túloldalon, ezt kellene valahogy csapatjátékkal ellensúlyozni: csak hát amíg a csúcsra járatott Kessie-Bakayoko duó van középen, addig kérdés, hogy a 90-ből mennyit fogunk bírni, ráadásul a kispadról olyan klasszisok érkezhetnek oda, mint Mauri, Montolivo vagy Bertolacci. Így biz’ nem egyszerű, túl sok variációs lehetőség nincs, sem a 433-ból, sem az összeállítást tekintve. Egyszerre a két csatár csak bajban lesz a pályán, de hogy összeadva lesz-e három komoly lehetőségük, azon sokkal több fog múlni. A számolgatásba már bele sem kezdünk, majd májusban húznak egy vonalat ott és ahol.

Tipp: 1-1
Várható: G. Donnarumma – Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez, Kessie, Bakayoko, Paquetá, Suso, Cutrone, Calhanoglu.