Genoa – Milan 0-2 // Van élet Higuain nélkül?!

Bő egy hét alatt kétszer nyerni Genovában, ráadásul kapott gól nélkül, még úgyis szép teljesítmény, hogy a kupameccs csak hosszabbítás után dőlt el. Ha pedig odavesszük azt is, hogy tegnap hiányzott a kezdőcsapat kétharmada, és úgy húztuk be a három pontot, még édesebbé teszi a siker(eke)t. 

Az argentin támadó távozásáról szóló hírek felerősödésével egyidejűleg jelentek meg az amúgy jogos aggályok, miszerint Higuain nélkül mi lesz a Milan támadójátékával és főleg a rég áhított, idén egyértelmű célként kitűzött Bajnokok Ligáját érő helyezéssel. Ha szigorúan az argentin nélkül szerzett gólok ill. pontok szemszögéből vizsgáljuk a kérdést, kijelenthetjük, hogy nélküle is tudunk gólokat szerezni és nyerni. Higuain a Milanban töltött szűk fél éve alatt 5 (4 Serie A, 1 EL) meccset hagyott ki. Ezeken a meccseken 2 győzelem mellett 3 döntetlent ért el a csapat, és nem nehéz kiszámolni, hogy veretlenek vagyunk azokon a meccseken amelyeken az elsőszámú(?) gólvágónk nélkül álltunk ki. Érdekesség, hogy ezen meccsek mindegyikén rúgtunk gólt, összesen 9-et.

Ahogy az előző 5 Higuain nélkül megvívott meccsen, úgy a hatodikon se szenvedtünk vereséget tegnap délután Genovában. A támadójátékunk vele és nélküle is épp olyan esetlen, de hatékonyságban semmivel sem marad el a Cutrone vezette támadósor.

Viszont, ami figyelemre és említésre méltó, hogy Gattuso védelme egyre inkább kezd összeállni. Minimálisak a hátsó szekcióban elkövetett banális hibák, néha van egy kis összevisszaság, de manapság jobban reagál a csapat a nyomásra. Ahogy a védőinknek, úgy a kapusainknak is hatalmas érdeme van abban, hogy kevesebb gólt kapunk. Gigio három hatalmas védést pótolt bele a tegnapi sikerbe, míg Reina a Samp ellen húzta le hibátlanul a rollót. Ráadásul Donnarummának és a csapatnak úgy sikerült kapott gól nélkül lehozni a Genoa elleni idegenbelit, hogy a 15.-ik perctől egy soha nem látott védelem takarított.

Gattuso nem csak a védelmétől kapott pozitív visszajelzéseket, hanem azon játékosaitól is akik keveset, vagy szinte egyáltalán nem játszottak idén. Gondolok itt az újfent gólpasszt adó Contira, aki értékes 75 perccel került közelebb a kezdőcsapathoz, vagy Borinire aki bajnoki meccsen utoljára a Lazio ellen volt kezdő, még november végén, és a mezőny egyik legjobbja, de legalábbis a legveszélyesebbje volt.

Miközben Piatekre és újabb erősítésekre várunk, a Milan egy újabb fontos meccset húz be olyan kulcsemberek nélkül, mint Romagnoli, Kessié, Biglia, Bonaventura, Calabria vagy Higuain. Szombat este a Napolit látjuk vendégül, és remélhetőleg arra már a lengyel túl lesz két-három edzésen, hogy góllal tudjon debütálni Ancelotti csapata ellen.