°29 Giornata: Sampdoria-Milan – Kezdődik az utolsó etap

A válogatott szünet után jöhet az utolsó etap, nyolc bajnokival és egy vagy két kupameccsel. Négy ponttal megyünk a Roma és hat ponttal a Lazio előtt a negyedik, még Bl-es helyen. A Samp ellen igen nehéz lesz, idén eléggé adják és nagy a nyomás, hogy bizonyítani kellene a derbi-szotyi után.

Most sem vagyok túl optimista, egy döntetlennel már nem feltétlen lennék elégedetlen, pláne, hogy a fordulóban még egy Roma-Napoli és Inter-Lazio figyel. Szóval nem igazán zavarna, ha most mi tolnánk védekezősben, aztán meglátjuk, mit tud úgy a Samp. Tudom, nem klasszik nagycsapat mentalitás, de mi már sajnos csak klasszik vagyunk, nem nagycsapat. Attól tartok, hogy ennél nagyobb lesz a nyomás, hogy nyerni kell és Rino nem fog komolyabban visszaállni. Hamarosan meglátjuk.

A védelem az idén megszokott Calabria-Musacchio-Romagnoli-Rodriguez lesz minden bizonnyal, Donnarummával megtámogatva. A középpálya érdekes lesz, mert Kessié eddig kb csak az eltiltásai miatt hiányzott, de most úgy néz ki, nem kezd. Állítólag volt egy kisebb nézeteltérése Bigliával, amit nem annyira értékelt a Maestro. Paqueta sokat utazott meg gólt is lőtt a válogatottal, így fáradt és jó eséllyel ő is padozik. Így jöhet, Biglia deep-lying playmakerben, Bakayoko box-to-boxban és Calhanoglu advanced playmakerben, hogy kerek legyen a középpálya. A támadóhármasban Piatek a center, Suso szokás szerint jobb oldalról próbálkozhat. Balon pedig minden bizonnyal Castillejo, ha már Calhanoglu a középpályán játszik, Borini pedig inkább az aranylabdára gyúr.

A Samp idén nem véletlen vereti keményen. Quagliarella még mindig elképesztő, de Gabbiadini is rendben van, ahogy mögöttük Ramirez is. A Linetty-Praet-Jankto hármasuk pedig elég acél, nem lesz egyszerű ellenük. A védelmük már eggyel lágyabb, de Murru szerintem nagyon adja balbekkben, Audero meg szintén elég jól mutat a kapuban.

Egy hét alatt három meccsünk is lesz, a Samp után Udinese otthon kedden, Juve Balmazújvárosban jövő szombaton. Túl sok pontot nem várok, már a négy se lenne rossz, de a lényeg, hogy a Roma és a Lazio mindenképp, az Inter pedig lehetőleg és inkább a szórakozás kedvéért legyen még nálunk is nagyobb önsorsrontó.

Talán kezdő: Donnarumma, Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez, Bakayoko, Biglia, Calhanoglu, Suso, Piatek, Castillejo

Tipp: Sampdoria-Milan 2-1