Rózsaszín álmok helyett # Szezonfelvezető 19/20

Tisztelt Törzsgárda, Kedves Olvasóközönség, indul a szezon!!! Ne tévesszen meg senkit sem, hogy már a 3. forduló következik a naptár szerint. Az első kettőt nem kellett még komolyan venni. Ez csak olyan, mint a welcome pálinka a vidéki lagziban – nem számít bele, amikor a feleseket számoljuk. Most viszont már indul az éleslövészet, be lehet – és be is kell – mutatni, hány zsákkal telik. Na most, ha itt tartunk, következzék a szokásos körkérdéses szezonfelvezetős poszt újra négyfős szerkesztőségünktől – Harkness kolléga a pontrúgás után most összjátékban is bizonyít. Hajtás után várjuk a Ti válaszaitokat is, nincs olyan sok kérdés, kifogásokkal légyszi az asszonynak meg a főnöknek, itt most tessék megerőltetni magatokat!

  1. Hogyan látod az erőviszonyokat, milyen elvárásaid vannak a szezon végére?

Harkness: Van három egyértelműen kategóriákkal jobb csapat, úgyhogy arrafelé nyilván nem is érdemes nézelődni, viszont a 4. hely nálam elvárás, pláne, hogy nincsen európai kupaszereplés, mindenképpen oda kell érni.


Csirko: Nem latom, hogy olyan nagyon javult volna a helyzetunk. A Napoli, az Inter es a Juve is sokkal erosebb, szoval mehet a parade a negyedik helyert a Romaval, Lazioval, Atalantaval, Fiorentinaval, Torinoval. Vagyis elvileg meglehet a negyedik hely, ahogy a nyolcadik is. Amennyire csipnem a Bl-indulast, plane, hogy Europa nelkul csak heti egy meccsunk lesz, annyira meglepne, ha osszejonne.

Pálka: Egyelőre nem gondolkoznék a szezon végét illetően, nyilván mindenki a negyedik helyről suttog, ennél fentebb komoly meglepetés lenne, lentebb pedig ha nem is egyértelmű csalódás, de közel a realitásokhoz. Apróságokon múlhat az egész, és épp ezért sajnálom, hogy nagyon úgy tűnik, kidobtunk egy komplett nyarat a kukába. Nem hiszem, hogy ennyire rosszak legyünk, viszont nyilván nem is TOP 3 – sajnos mintha továbbra sem találnánk azt, hogy igazából merre is tartunk és kik is vagyunk.

k: Csatlakozom az előttem szólókhoz, a lehetőségek teteje egy elszarkázott negyedik hely. Elvárásként ezt megfogalmazni nem tudom, nálam az a reális, ha legalább a tavalyi teljesítményt tudjuk hozni. Az meg pont a határán van a történetnek.

2. Kikkel leszünk meccsben?

Harkness: Roma, Atalanta, Lazio szerintem, talán a Torino.

Csirko: Roma, Lazio, Atalanta, Fiorentina (Vincet novemberig kirakjak, a keretuk pedig elegge rendben van), Torino.

Pálka: Roma, Lazio, Atalanta és szerintem az Inter-Napoli kettősből valaki be fog esni ide, előbbinél egy-két ember kiesése okozhat problémát, utóbbinál pedig az elmúlt évekhez mérten elég komoly átalakulás ment, viszont a Koulibaly-Manolasz duó az BL-szinten is top 5ben van – viszont ennél fentebb azért vannak fenntartásaim, és a Callejón-Mertens kapcsolat is elfárad egyszer – mondjuk Lozanót meg irigylem tőlük.

k: Meccsen belül bárkivel, ritkán fogunk kettővel nyerni, bár meg is lepődnénk ezen. A táblán pedig a szokásos középosztály krémje bagázzsal, jobb napokon Renault, rosszabbakon Dacia. 

Döner az ász

3. Hogy sikerült a mercato?

Harkness: Szerintem jól. Sokkal bővebben erről itt

Csirko: Nalam eleg gyatra lett, de leginkabb Cutrone eladasa miatt. Theo balbekkbe nagyon kell, Rodriguez a legnagyobb joindulattal is csak gyenge kozepes, mikozben vannak elkepesztoen homaly meccsei. Theoban van spiritusz, meg ha serulekeny is, de ez igy is korrekt, posztra jott, jo aron. Duartet meglatjuk, de Zapata tavozasaval kellett meg valaki, hogy meglegyen a melyseg. O is fiatal es relative olcso, meglatjuk, hogy mit hoz ki magabol, de a koncepcio itt is rendben van. Bennacer eleg utosnek tunik, posztra jott, Biglia ele, o is jo korban van, o is egesz barati aron erkezett. Krunic inkabb kiegeszitonek jott, nem volt draga, o sem oreg, nem tul komoly feladata, hogy legyen jobb, mint Bertolacci, Mauri vagy Montolivo. Rebic mar trukkosebb, mert a balszelre nagyon kell valaki, aki elozi Calhanoglut es Borinit, ha a keteves kolcsont onmagaban nezzuk, ok. De ha mar Andre Silvasitjuk az igazolast, akkor eleg meredek. Marmint, hogy miert jo a ket csapatnak, ha transzfercsere helyett, kikolcsonzik ket evre Rebicet es Silvat. Igy ket ev mulva mindket csapat ott all, hogy egy ev van hatra a jatekosa szerzodesebol, aki igy garantaltan olcson lep le. Es a vegere johet, az igazan kiakaszto sztori, a Cutrone helyett Leao. Leao a legdragabb nyari igazolasunk, ehhez kepest az alapkezdoben ott se lesz, mert Piatek a center. Ezert a remek cserecsatar igazolasert sikerult eladni a sajat nevelesu, hiperlelkes, fiatal, tehetseges centerunket. Aki marhara nem akart lelepni. Vagyis buktunk egy rendeset azon, hogy lecsereltuk a cserecsatarunkat, es hoztunk valakit, aki jo esellyel se rovid-, se kozep-, se hosszutavon nem lesz jobb, mint aki mar eddig is itt volt. Jovore pedig ha lesz Europa, kulon hianyozni fog, hogy sajat neveles. Vagyis a mercato-koncepcio rendben volt, hogy viszonylag jo aron, fiatalabbak jojjenek, de Cutrone eladasa nagyon lehuzza az egesz ablakot. Plane, hogy Maldini es Boban azert van itt, hogy elkeruljuk az ilyen ostoba eladasokat, es lehetoleg ne csinaljuk azt megint, mint amikor Pirlot nem tartottuk meg. Meg akkor is, ha Cutrone nem Pirlo.

Pálka: Sajnálom, hogy nem az univerzalitás felé mentünk, hanem rágyúrtunk egyetlen egy működő (?) rendszerre, amit aztán úgy tűnik, egy-két hét alatt dobunk a kukába. Nagyon nehéz így bármit felépíteni és megítélni, mert hiszem, hogy ezek a játékosok többre lennének képesek, de ha egy szerteágazó, nem összefogott valamiben kell helytállni, az bizony a klasszisoknak sem szokott mindig menni. Abból meg nincs nálunk olyan rengeteg. Nyilván a nevek nem rosszak, végre a középpályára is figyeltek, de ennél jóval több kellene. Mondjuk végre egy olyan ember, aki kioszt 10 gólpasszt 🙂

k: Ez egy szar így. Sok mindent megértek. Teljesen racionálisan le lehet vezetni,  hogy pénzügyi szempontok alapján rendben van a dolog. Számviteli értelemben helyreáll a költségvetési egyensúly, egy nagyon alacsony bevételi szinten. Abban viszont, hogy tényleg ezek a játékosok kellettek ide, hát, nem vagyok meggyőződve. Baka elvesztése nagy érvágás, Bennacer bőven elfért volna mellette is. Kotró elherdálása bűn. Theo lehet hogy előre ügyes lesz, de az A-ba ne hozzanak már olyan balhátvédet, akinek nem erőssége a védekezés. Leandro Damiao szürke ló a ködben. Digao fogalmam sincs, hogy miért kellett ide Vérmaczy helyére. Rebeca viszont jó húzás, bővíti a taktikai repertoárt. Krunic? Birsa! Még tolja a szárdoknál. De ettől még kijöhet ebből egy jóféle Lazio. Drukkolok neki. De ezt most nem tudom megtapsolni.

Hős

4. Mit várhatunk Dzsámpitól?

Harkness: Csak remélni tudom, hogy szebb futballt, és jobb cseréket, mint Gattusot idején. Egyelőre nem vagyok meggyőzve, de nyilván idő kell, a nyilatkozatai viszont azért elég aggasztóak tudnak lenni.

Csirko: Nem sokat. Sacchi nagyon ajnarozta, probaltam is hinni neki. Aztan az elso bajnoki utan eljutottunk oda, hogy felejtos az eddigi rendszer, amire keszultunk egesz nyaron. Ez akkora kabare, hogy ezek utan, nem hiszem, hogy most jott el az elorelepes ideje.

Pálka: Nekem továbbra is nagyon fura, hogy egy edző kijelenti június közepén, hogy mi lesz a taktika, minden edzőmeccset erre húz fel, majd mikor az első bajnokin ez nem működik (ami a keretet látva borítékolható volt) akkor rögtön visszakozik. Nem szeretem a megalkuvásokat, akkor vagy vigye végig az utat, vagy tetszett volna előre gondolkozni – ez nekem így nagyon langyosnak tűnik, pedig többet vártam a csávótól -bár azt is bevallom, hogy nem töltöttem le minden Samp-meccset tavalyról. Ezek után nem tudom, mit várjak tőle, de ez a 4312-höz való görcsös ragaszkodás nem sejtet sok jót.

k: Lesznek itt fejzúgások. Valszeg nem ő az a csávó, aki megváltja majd a világot, az már jó eséllyel kiderült volna. Olyan koncepcióval kezdett el dolgozni, amiből csak kifarolni lehetett – ez meg is történt. De hogy össze tudjon pakolni egy érezhetően minőségibb és eredményesebb játékot a tavalyinál – én ezt most nem látom bele a történetbe. De ha már itt van. hajrá, Öreg, csinálj nagyon sok pontot, meg minden!!!


5. Hogy néz ki most a legerősebb tizenegyünk?

Harkness: Gigio – Calabria, Musacchio/Duarte, Romagnoli, Theo – Kessié, Bennacer, Paqueta/Jack – Suso, Piatek, Rebic nálam ez 4-3-3-ban, de a 4-3-2-1 is működhet, akkor Paqueta is feljebb kerülhet egy sorral alkalmanként, Jack meg mindkét formációban jolly joker. Caldara természetesen sima kezdő, ha visszatér.

Csirko: Hetek kerdese es visszaterunk a 4-3-3-hoz, vagyis: Donnarumma – Calabria, Musacchio, Romagnoli, Theo – Kessie, Bennacer, Paqueta – Suso, Piatek, Rebic

Pálka: (433): Gigio – Calabria, Caldara, Romagnoli, Theo – Kessie, Bennacer, Bonaventura – Suso, Piatek, Rebic.

k: Imperátor

Atomfegyver

6. Mi lesz a csapat legnagyobb erőssége, és gyengesége?

Harkness: Erősségünk remélhetőleg a hatékony presszing, olyan rég láttunk már hasonlót a csapattól, gyengeség szerintem a védekezés, ott eddig elég komoly visszaesést láttam tavalyhoz képest.

Csirko: Erosseg: viszonylag kipihentek leszunk a heti egy meccses terheles mellett. Gyengeseg: Attol tartok iden is eleg inkonzisztensek leszunk, lesznek jo periodusok, meg botranyosak is.

Pálka: Bízom benne, hogy a hatékonyság, ha már ilyen csatáraink vannak. LEhet rá kellene menni az őszinte futballra, a Romával nagyon jó kis csörtéket tudnánk 🙂

k: Erősség? Érzem, hogy ide nem szabad troll választ írni, de nem tudok semmi értelmeset! Gyengeség? Az lesz.

7. Ki fogja megmenteni a szezonunkat?

Harkness: Remélhetőleg senkinek nem kell majd, ha mégis, akkor Suso, esetleg Bonaventura, őket tudom leginkább elképzelni.

Csirko: Borini, nyilvan

Pálka: Ne kelljen tényleg megmentő, de én bízom Bennacerben, sztem ő akkora pozitív csalódás lesz, mint Jack volt anno. Mondjuk talán annyi gólt nem lő, de legalább olyan hasznos lesz.

k: Megmentő nyilván csak Imperátor lehet. Viszont meccseket dönthet el Patika, Suso, Rebeca, talán még Aladdin is. És Jack, csak jönne vissza egészségesen!!!

Megmentő kerestetik

8. Kit fogunk a legtöbbet kutyázni?

Harkness: Musacchio, Castillejo erős jelöltek, főleg amíg a kezdőben vannak, Rebic meg a bold nálam, érzek benne hülyén elvesztett labdákat, meg indokolatlan piros lapokat

Csirko: Giampaolot

Pálka: Dzsámpit sztem sajnos.

k: Maxt. Mekkora köcsög, hogy nem jött vissza.

9. Mikor fogunk kitörni ebből a középcsapat státuszból?

Harkness: Ha meglesz a 4. hely, akkor már akár jövőre, ahogy a mercatos posztban is írtam, szerintem ez a menedzsment most elég profin áll a dolgokhoz. Na persze ha Dzsámpi nem válik be, akkor megint lehet elölről kezdeni mindent a nyáron.

Csirko: Tenyleg ki fogunk torni?

Pálka: Nem érzem azt, hogy idén. Kellenek az ilyen bad guy-ok, mint Rebic, neki örültem a legjobban az egész nyári cuccból – mondjuk Bennacer sem rossz, de más kategória a kettő 🙂

k: Addig még ki kell toljunk egy pár posztot, úgy érzem.

10. Ha választani kell, kutyák, lovak, szép lányok vagy a pénz?

Harkness: A listából semmi sem érdekel annyira, mint hogy Borinit láthassam tetszőleges posztokon játszani.

Csirko: Meg szerencse, hogy nem kell

Pálka: LÁNYOK!

k: Zavarba hozna bármelyik.

Elnök Úr!!!

11. Milyen italt ajánlasz a tisztelt olvasóközönségnek az őszi meccsnézésekhez?

Harkness: Olyat, amitől annyira berúgtok, hogy Calhanoglut Seedorfnak látjátok a 10-es mezben. Sok sikert.

Csirko: Vizet. Ha meg ehesek vagytok, egyetek melle szaraz kenyeret.

Pálka: Én most nyáron rászoktam a fröccsözésre, (tényleg, eddig miért nem?) úgyhogy nekem az irsai olivér és egy szóda az rohadtul bejövős. Szerintem ez illeni is fog egy Lecce elleni szenvedéshez, a SPAL-tól pedig biztos vagyok benne, hogy ki fogunk kapni.

k: Zacskós kakaót.

 

Most pedig Ti jöttök!
Segítségként a kérdések:

1. Hogyan látod az erőviszonyokat, milyen elvárásaid vannak a szezon végére?
2. Kikkel leszünk meccsben?
3. Hogy sikerült a mercato?
4. Mit várhatunk Dzsámpitól?
5. Hogy néz ki most a legerősebb tizenegyünk?
6. Mi lesz a csapat legnagyobb erőssége, és gyengesége?
7. Ki fogja megmenteni a szezonunkat?
8. Kit fogunk a legtöbbet kutyázni?
9. Mikor fogunk kitörni ebből a középcsapat státuszból?
10. Ha választani kell, kutyák, lovak, szép lányok vagy a pénz?
11. Milyen italt ajánlasz a tisztelt olvasóközönségnek az őszi meccsnézésekhez?