°3 Giornata: Hellas Verona-Milan – A kötelező

Kedves szurkolótársak, szépen lassan eltelt a szeptemberi válogatott szünet, vagyis kezdődik a szezon érdemi része a két bemelegítő meccs után. Szögezzük le először is, baromi nehéz sorozat következik majd a Hellast követően, úgyhogy ez a meccs a tankönyvi példája a kötelező győzelemnek, ami viszont a csapatunkat ismerve azt is jelenti, hogy valószínűleg egy 90 perces tortúra vár ránk.

Kezdjük az ellenféllel, a Verona egy szezon Serie B után tért vissza az első osztályba, és nem is kezdték rosszul az idei bajnokságot. Az első fordulóban otthon hoztak egy X-et a Bologna ellen úgy egyenlítve, hogy közel 80 percet emberhátrányban voltak, a második fordulóban pedig megnyerték idegenben a Lecce elleni korai kiesési rangadót, jelenleg tehát előttünk vannak a tabellán. Egyik legjobb játékosuk lehet a kieső városi riválistól érkező Stepinski, aki ellenünk mutatkozhat be, az ő egyik cseréje pedig a régi jó ismerősünk Pazzini, aki nyilván be fog majd találni valami félollós csodagóllal. Rajtuk kívül még Velosot érdemes említeni a középpályáról, aki az első két meccsen a csapat vezére volt minden tekintetben. A Bentegodiban egyébként a legutóbbi két meccsünket elbuktuk ellenük, arra a csúnya 3-0-ra két évvel ezelőttről remélem már senki nem emlékszik. Lényeg a lényeg, magabiztosan jöhetnek nekünk, Juric valószínűleg nem teljes bunkerezésre áll be, és amúgy sem szoktunk remekelni az ilyen meccseken.


Ezt nem kérjük

Nézzük mit várhatunk a pihenő után a mieinktől, úgy áll a helyzet, hogy Reina és  Caldara kivételével mindenki egészséges, és ott is van a keretben, Theo ugyan még nem 100%-os, úgyhogy ne számítsunk arra, hogy a kezdőben lesz, Rebic szintén nem edzett a hét közepén valami apróság miatt, tehát elég valószínűnek tűnik, hogy ő sem lesz ott az elejétől fogva a pályán. Hátul marad a már igen jól megszokott ötös, Donna a kapuban, előtte Calabria, Musacchio, Capitano és Rodríguez hozhatják az újabb clean sheetet. A középpályán már lehetnek aggasztó változások, Kessié szerencsére ott lesz biztosan, hogy megkínálja a hazai kaput (és a mögötte lévő szektort) néhány trademark bombával, Bennacer talán irányíthat, ám itt a Sky már Bigliát jósolta a kezdőbe szombat délután, és Giampaolo nyilatkozata is úgy szólt, hogy majd valamelyikük játszik, a másik meg nem (milyen humoros a Mister), úgyhogy ez még nincs lefutva, de nekem kurva nagy csalódás lenne az argentint nézni a csapatban. A bal oldali mezzala Calhanoglu lesz, aki persze kiérdemelte a helyét a múltkori győztes gól után, na meg ebben a döntésben az is szerepet játszhat, hogy Paqueta egy sorral előrébb nyomhatja majd a hírek szerint.


Végre trequartista?

A támadó trióban természetesen ott lesz Suso, aki jobbra fog kihúzódni, akármilyen pozícióban is kezdje a hivatalos formáció szerint a meccset. Piatek visszatér középre, tőle nagyon kéne egy győztes gól, hogy végre ezt a 9-es mez átok narratívát elengedje a média. A harmadik ember kiléte kétséges, az egyik opció – gondolom mindenki legnagyobb örömére – Castillejo, valószínűleg ezúttal is futhatná tőle egy-két hatalmas esésre, amikor éppen kicsit felerősödik a szél, és a reklamálásban illetve ellenfelekkel való veszekedésben is klasszis teljesítmény várnék tőle. Giampaolo egyébként megvédte Samut a sajtótájékoztatón, azt mondta, hogy keményen dolgozó, őszinte srác és elégedett vele, ez rendben is van persze, mert mit mondjon egy edző ilyen helyzetben, Piateket viszont ismét betalálta egy kicsit, hogy komplettebb csatárnak kell lennie, úgyhogy ki érti már, mi folyik itt. A másik alternatíva előre Paqueta, aki az előző alkalommal remekül szállt be a meccsbe trequartista pozícióban, én megnézném ott ismét. A padról többek között Rebic, Jack, Leao érkezhetnek majd, amennyiben szarban vagyunk. Tehát nagyon nagyot nem akarunk kockáztatni, Bennacer kivételével esélytelen, hogy új ember kezdjen, aminek én egyáltalán nem örülök, mert nyilván a derbyn hasonló lesz az alapcsapat, mint ma, jobb lenne most bedobni 1-2 játékost, pláne, hogy a játék minősége elég halovány egyelőre – úgy 20 percet kivéve – tehát nem legitimálja a változtatások hanyagolását.


Fingotok sincs, mit akarok, ugye?

Reményeim szerint tudunk javuló tendenciát mutatni, ha a Brescia elleni meccs végi teljesítményt hozná a csapat, azzal könnyen és szépen lehetne nyerni, na meg valami fejlődést is láthatnánk, ami az Inter elleni csörte előtt nem ártana, mert jelenleg nem tudom, hová akar tartani ezzel a csapattal a Mister. Kötelező győzelem ide vagy oda, gólokat is jó lenne rúgni így többes számban, mivel hát elvileg ugye idén támadó(bb) szelleműek vagyunk, ezek után elég gáz lenne, ha az első három meccsünkön gyengébb ellenfelekkel szemben nem sikerülne egynél több gólt szerezni egyik meccsen sem.

Reméljük így kezdünk: Donnarumma – Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez – Kessié, Bennacer, Calhanoglu – Suso, Paqueta – Piatek

Tipp: Verona-Milan 0-2