7° Giornata: Genoa – Milan / Merre tovább?

Folytatódik az egész Olaszországot bejáró jótékonysági körút, ahol szeretett csapatunk a helyi közösségek napját teszi szebbé azáltal, hogy vereséget szenved a vendéglátóktól. Mai állomásunk Genova, úgyhogy Giampaolo utolsó meccse abban a stadionban lehet, ahol tavaly még kéthetente edzősködött.

A Genoa még nálunk is hitványabbul kezdte a szezont pontok tekintetében, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekik talán nehezebb dolguk is volt eddig, mint nekünk, játszottak már a Roma, az Atalanta, a Fiorentina és a Lazio ellen is, meglátogatták a Cagliarit, a hatodik meccsük pedig a szezont jól kezdő Bologna ellen volt, úgyhogy eddig bizony gyakorlatilag egyszer sem ők voltak az esélyesek. Na majd most. Akikre figyeljünk tőlük: az öreg Zapi mackó a védelemben oktathat, reméljük megsegít minket egy ajándék góllal. A középpályán az Ajaxból érkező Schöne lehet a kulcsember, elöl pedig Kouamé fogja tovább rontani a várható élettartamunkat a vérnyomásunk megemelésével, ő már a tavalyi szezonban is a csapat legjobbja volt, talán már ősszel is, amikor még Piatek eszetlenül rúgta ott a gólokat. 

Nálunk ismét bármi megtörténhet a kezdőcsapatot illetően, hiszen Dzsámpi nagyobb maestro ám annál, minthogy ne keverje meg a lapokat alaposan. Azt nyilatkozta egyébként, hogy egy győzelem megfordíthat mindent, és eltüntetheti a negativitást, hát legyen igaza, még ha talán ő maga sem hisz ebben valójában. A Samp edzőjeként a Genoa elleni derbyken remekül szerepelt az évek során, 6 meccsből négyet nyert, 2 döntetlen mellett, remek mérleg, úgyhogy épp itt van az ideje egy vereségnek is. Na, de visszakanyarodva a csapatra, Musacchio eltiltásának hála Duarte először fog kezdeni, rá nagyon kíváncsi leszek Romagnoli mellett. Elvileg Bennacer a katasztrofális teljesítménye után kikerül a kezdőből, hiszen hogyan is lehetne jobban építeni egy fiatal játékost, minthogy 1 kifejezetten jó, majd 1 rossz meccse után rögtön ki is cseréled a nyugdíjas otthonból érkező Bigliára, biztosan jót fog tenni neki hosszútávon. Szerencsére Paqueta végre visszatérhet, azaz Calhanoglu gólpasszaira nem számíthat majd az ellenfél. Leao pozíciója tuti a csatársorban, de Piatek helyett akár bekerülhet Rebic vagy Samu is, előbbi nem lenne indokolatlan, a horvátnak amúgy is több lehetőséget kellene adni, viszont a hírek szerint valószínűleg egyelőre maradni fog a szokásos trió. Őszintén nem tudom, mit várhatunk, a biztos tippem az lenne, hogy most is Donna illetve Leao lehet a nyerőember, és hát akár az álomszerű 2 gólt is elérhetnénk végre egy meccsen belül most már így a 7. fordulóban. Az biztos, hogy ha nem akarnak új edzővel készülni a szünet alatt a játékosaink, akkor itt az ideje egy komoly teljesítményt letenni.

Tipp: Genoa – Milan 1-1

Én ezt küldeném fel a Mister helyében, természetesen egy remek 4-3-1-2-ben: Amelia – De Sciglio, Paletta, Yepes, Constant – Poli, Traoré, Honda – Emanuelson – Cerci, Kalinic

Egy kis best of ettől a dream teamtől, hogy ti is jó hangulatban várjátok a meccset:

A SZERELÉS
Full of energy!!
Mindenidők szöglete
Fuoriclasse