Ground Zero / Milan – Fiorentina 1-3

Elértük a mélypontot? A klub történetében mindössze kétszer buktunk el az első 6 meccsből 4-et, legutóbb 1938-ban, ennyire rossz kezdésre pedig idén szerintem senki nem számított. Mindenki takarodjon a tovább után.

Ez a meccs az egyik legrosszabb Milan teljesítmény volt, amit valaha láttam, pedig egyrészt nem ma kezdtem el szurkolni ennek a csapatnak, másrészt az elmúlt években bőven volt szerencsénk szégyenletes 90 percekhez, mégis engem valahogy ez sokkal jobban megütött most, és nem is csak azért, mert a két éve bottal elkergetett Vince alázott meg minket otthon. Egyszerűen a korábbi években egészen trash játékoskeretünk volt, ez a csapat sem világverő, de messze nem ennyire szar, mint amit itt mutat hétről hétre. Szögezzük le, két embert lehet kiemelni, Donnarummát illetve Rafael Leaot, ők ketten jól játszottak, és abszolút nem rajtuk múlt az újabb csúnya bukás. A többiek viszont olyan elképesztően gyengék csak a tavalyi önmagukhoz képest is, hogy arra nem is tudom mi lehet a magyarázat. Calabria képtelen volt labdát kezelni 2-3 esetben, pedig egyszerű lapos passzok érkeztek felé, Musacchio a 36 éves Ribery csicskája volt 55 percig, aztán meg egy undorító és teljesen felesleges mozdulattal meg is pecsételte a sorsunkat. Bennacer amennyire biztató volt az eddigi két meccsén, most teljesen szétesett, borzalmasan játszott, Giampaolo meg még Kessiét is kivette mellőle a második félidőre, hogy a legrosszabb tulajdonsága is kiütközzön, mégpedig hogy rombolni azt nem nagyon tud. Calhanoglunak sok szar meccse volt már, de ez a kvázi gólpassz, amit nyomott az ellenfélnek minden eddigin túltesz, és basszameg ezek után végigjátszotta a meccset, még így 3 nap távlatából is ideges lettem, ahogy ezt leírtam. Suso gyakorlatilag láthatatlan a pályán, egy lövésre emlékszem tőle erről a meccsről, de talán még ő sem épült le annyira, mint Piatek, aki jelenleg leginkább egy Matri/Destro klónnak tűnik, minden szempontból teljesen haszontalan. És persze az látszik meg a leginkább ezen a csapaton, hogy az átlagéletkor a top 5 bajnokságban az egyik legalacsonyabb, és amíg ez a koncepció papíron tök vonzó, addig a realitás valójában ez, hogy ilyen szintű összeomlásra képes ez a sok fiatal, pláne egy igazi idősebb vezér nélkül.

Átérezzük

És akkor a jó öreg John Paul, aki valahogy még a mai napon is edzést tarthatott Milanelloban. Én értem, hogy van egy filozófiája, amit nagyon értékesnek tart, és ezt szereti hangoztatni is, de ebből semmi nem látszódik meg a pályán, és könnyen lehet, hogy a keret nem is alkalmas rá, de ha igazán jó edző, akkor ezt fel kéne ismernie és változtatnia kellene valamit, mert jelenleg semmi pozitívumot nem lehet kiemelni a ténykedéséből. Aztán el nem tudom képzelni mennyire rossz motivátor lehet, mert a második félidőink rendszeresen borzalmasak az elsőhöz képest, elég csak ránézni, annyi karizmája van az embernek, mintha egy zsák krumplit raknánk le az oldalvonal mellé a meccsek idejére. A cseréi meg ismét teljesen értelmetlenek voltak, Kessiét valamiért már a szünetben lekapta, ahogy már említettem Kebab valahogy végignyomta a meccset, a super sub meg Castillejo volt, míg Rebic a padot koptatja, ha valaki érti ezeket a húzásokat, jelezze kommentben.

Él? Mozog? Valami?

Lényeg a lényeg, hatalmas hiba volt őt kinevezni, és bizony úgy tűnik ezzel nagyon mellélőttek Maldiniék. Én nem is azt kérem számon rajtuk, hogy miért nem Conte vagy Sarri jött, mert ők esélytelenek voltak, de minőségi upgrade nélkül egyszerűen csak meg kellett volna tartani Gattusot, és kicsit erősíteni a keretet az adott taktikához a limitált büdzsével. Az a gond, hogy a jelenleg felvetődött alternatívák sem túl kecsegtetőek, Rudi Garcia a francnak kell, Shevát ne vegyük már be a megalázott legendák sorába, Allegri, Wenger meg a hasonló arcok szerintem 100%-ig elérhetetlenek, úgyhogy róluk ne is álmodozzunk. Nyilván Gattuso visszahozatala lehetne egy normális opció, meg a többi név közül talán Spalletti rakná össze a legmegbízhatóbb csapatot, de nem mondom, hogy tárt karokkal várnám.
Ha megint edzőt cserélünk csak kezdődne elölről az egész folyamat, új rendszer, új igények, vélhetően szar játék pár meccs után, és ismét jöhetnének a hírek a kirúgásról, rohadtul fárasztó már az egész, én komolyan inkább megtartanám ezt a kóklert a szezonra, aztán nézzük, tényleg csak idő kell-e neki, mint amit Maldini meg Sacchi emlegetnek. De persze ha Giampaolo már abszolút képtelen összeszedni ezt a csapatot, akkor nincs kérdés, mindenképpen ki kell baszni, legkésőbb a hétvégén kiderül ez is. Ennél rosszabb már úgysem lehet, igaz?

Pontok:

Donnarumma, Leao: 7,0

Calabria, Romagnoli, Theo, Kessié, Suso, Krunic, Duarte: 4,5

Musacchio, Bennacer, Calhanoglu, Piatek: 2,0

Giampaolo: az 1-es alá nem eléggé kifejező, úgyhogy azt mondom, még Brocchi is többet hozott volna ki ebből a meccsből.

Kommentmező: 10,0 – messze a legjobb teljesítményt mi  nyújtottuk vasárnap, komolyan nem tudom, hogyan viselném el ezeket a meccseket a hozzászólásaitok nélkül, ezt biztosan kinyomtam volna legkésőbb a kiállításnál. Gyertek szenvedni szombaton is!