EL selejtező második felvonás: Milan – Bodø/Glimt / Legyünk túl rajta

A Shamrock elleni győzelem után még két kört kell mennünk az EL csoportkörbe jutáshoz, elsőként a norvég Bodø/Glimt következik a San Siroban csütörtök este, lenézni pedig nem szabad az ellenfelet, mert ez egy trükkösebb meccs lehet, mint amire számítunk.

A nagy gond nálunk, hogy Duarte pozitív lett a legutóbbi covid tesztkörön, így ő biztosan hiányozni fog, a csapatot tegnap újratesztelték (mindenki más negatív lett elsőkörben), elvileg ma még a meccse előtt kijönnek az eredmények, reménykedjünk, hogy más nem esik ki.
UPDATE: sajnos rossz hírek érkeztek délután, Ibra tesztje pozitív lett, ez kb a legrosszabb forgatókönyv így, felkészül Colombo.

Rebic európai eltiltásából még 2 meccs van hátra, szóval rá nem számíthat ma sem Pioli, Leao pedig továbbra sem elég fitt még, nemrég kezdett csak el edzeni a 2 hetes covid karantén után. Romagnoli, Musacchio és Conti sérültlistán vannak. A kezdő tehát így nagyon hasonló lesz a múlt heti dublinihoz, valószínűleg gyakorlatilag pont ugyanúgy fogunk felállni: Donna – Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo – Bennacer, Kessié – Castillejo, Calhanoglu, Saelemaekers – Ibra Colombo

És akkor az ellenfélről néhány szót: egyrészt jobban játékban vannak, mint mi, mivel a norvég bajnokság új szezonja júniusban indult el a lezárások után, azóta folyamatosan játszanak. Sőt, ellenfelünk durván jó formában is van, a 18 bajnokijukból 16-ot megnyertek eddig, szóval a tavalyi második helyezésük után idén már szinte biztosan bajnokok lesznek. 65 gólt lőttek a bajnokságban eddig, a 2 EL selejtező meccsükön pedig 9-et, szóval a támadójátékuk eléggé rendben van.

Hiányzójuk elvileg nincsen, és ahogy utánaolvastam, elsősorban 2 játékost lehet kiemelni tőlük: a balszélső Jens Petter Hauge és a jobbszélső Philip Zinckernagel felelnek elsősorban a nagyon jó támadójátékért, előbbi 14 gólnál és 8 gólpassznál jár, utóbbi pedig 13-13 gólt illetve asszisztot jegyez eddig a szezonban, és a letámadásban is jeleskednek mindketten.

Nem biztos tehát, hogy annyira könnyű meccs lesz ez, a védelmünk így Romagnoli hiányában nyilván sokkal könnyebben zavarba hozható, a Glimt pedig nem olyan csapatnak tűnik, akik bekkelni jönnek majd a San Siroba, pláne, hogy veszíteni valójuk aztán abszolút nincs. Ettől függetlenül persze kötelező a győzelem, szeretném hinni, hogy ez az idei Milan már nem olyan, ami beég az ilyen meccseken. 

Kezdés 20:30-kor, TV-ben elvileg a Sport 2 adja a meccset.