14° Giornata: Milan – Lazio / Évzáró rangadó

Jön az év utolsó meccse a könnyed karácsonyi hangulatban, megfogyatkozott csapattal vesszük fel a harcot a Coccolino ellen. Akármilyen rosszak az előjelek, ezt most tök nyugodtan lehet várni, legrosszabb esetben is másodikként vonulunk a szünetre, 4 pont előnnyel a harmadikhoz képest, azt hiszem bármikor aláírtuk volna ezt a forgatókönyvet. Ha meg már a Sassuolo ellen meg tudott lepni minket (ismét) a csapat, ki tudja, mi lesz még ma este…

A karácsonyi ajándék már félig megvan azzal, hogy tegnap a Juventus gyakorlatilag történelmi tettet végrehajtva egy nap alatt képes volt 6 pontot is bukni, öröm volt követni az eseményeket. Így azért kicsit biztosabb az előnyünk az Intert követő mezőnyhöz képest. Az ajándék másik része pedig lehetne az, hogy valahogy megtartjuk a veretlenséget és esetleg az első helyet ma este, de ez nem lesz könnyű, kicsit olyan ez a meccs, mintha bele lenne kódolva, hogy most fogunk kikapni.

A hiányzó továbbra is rengeteg, Keszi csatlakozott a listához az eltiltása miatt, ami viszont nagy kérdés, hogy Tonali illetve Rebic egészséges lesznek-e, a keretben benne vannak mindketten, a hírek szerint talán játékra készen állnak majd este. Főleg előbbi lenne fontos, mert ha ő nem játszana, akkor az egyébként is ingatag Krunic mellé gyakorlatilag nem lehetne kit betenni másik középpályásnak, valószínűleg Kebab játszhatna ott, aki nyilván tudna osztogatni, a meló sem büdös neki, de egyáltalán nincs meg a fizikuma meg az érzéke a defenzív feladatok ellátásához. 

Ideális esetben ez lesz majd a kezdő: Donnarumma –  Calabria, Kalulu, Romagnoli, Hernandez – Tonali, Krunic – Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic – Leao

Az ellenfélnél szintén vannak azért sérültek, az alapcsapatból Acerbi, Fares, Lucas Leiva és talán Correa is hiányzik majd, nem akkora érvágás ez, mint nálunk, de azért igencsak számottevő. Legutóbb megcsapták a Napolit, szóval most önbizalommal telve, és talán formába lendülve érkeznek hozzánk, jó lenne legalább egy döntetlent kihozni a meccsből.

Boldog karácsonyt minden kedves olvasónak és kummantolónak! Forza, szurkoljuk ki ezt is este!

Tipp: Milan – Lazio 3-3 (Gazidis, Massara, Maldini)

Egy kis múltidézés hangolódásnak: