°7 Giornata: Milan-Napoli – Adjuk neki

A válogatott szünet előtti utolsó meccsünk következik. Jöhet a Napoli, rangot adunk.

Maestro Flagstaff – Csendélet Aranylabdával

Igen keményen kezdtük az idei szezont, az első etap zárása előtt szuper pozícióban vagyunk. Vasárnap este 11 előtt pedig meg is figyelhetjük, hogy hanyadik helyről folytatjuk októberben. 

Nálunk értelemszerűen a legnagyobb kérdés, hogy ki játszik Leao helyén. Saelemaekers annyira beindult, hogy Flagstaff művész urat is megihlette, Rebic pedig annyira sérült, hogy őt csak októberben figyelhetjük meg legközelebb. Ezt leszámítva a De Ketelaere vagy Brahim nem teljesen biztos, de a belga feha, a belga feha, hogy ne tetsszen neked az ki van zárva.

Theónak lesz még komoly dolga. Szokás szerint hoznia kellene a támadásban királykodást, de közben Kvarát is tartania kellene. Nem lesz egyszerű. Meglátjuk, hogy Tomori mennyit fog kisegíteni. Mindenesetre Oshimen hiányában Raspadori várható a kilences vágányon, aki atomnak anti, de legalább nem egy fejjel nagyobb, mint Kalulu. Hasonlóan combos feladat vár a Tonali-Bennacer párosra is a Zielenski-Lobotka-Anguissa hármassal szemben. Itt De Ketelaere fog rendszeresen visszalépni, ami elég hatékony lehet, legalábbis eddig megmutatta, hogy jól helyezkedik es üresre tudja játszani magát.

Mindkét csapat elég offenzív, ebből pedig még egy nagyon látványos és szórakoztató meccs is lehet, az általános elvárás is leginkabb erre mutat. Ennek ellenére, vagy éppen ezért bőven benne van, hogy akár Pioli, akár Spalletti, akár mindketten eggyel óvatosabbra veszik a figurát és nem azt az adok-kapokot látjuk majd, amire sokan számítanak. Ha már a látványos meccs a tézis, az óvatos az antitézis, akkor szintetizálhatunk is egyet. Jó eséllyel egy hektikus, néhol nagyon dinamikus, néhol fegyelmezettebb kilencven plusz untilwescore percre számíthatunk. Ha valakinek túl sok ideje van vasárnap, röhöghet pár ízeset a délutáni felhozó meccseken. A lényeg úgyis háromnegyed kilenctől kezdődik, Giroud-ra fel!

Talán kezdő: Maignan, Calabria, Kalulu, Tomori, Theo, Tonali, Bennacer, Messias, De Ketelaere, Saelemaekers, Giroud

Tipp: Milan-Napoli 2-2 (Giroud, De Ketelaere)