Szuperkupa / Milan – Inter

Bizony ma Supercoppa Italiana döntőt rendeznek, ugye mennyire várta mindenki! Kicsit el is felejtettem én is, hogy lesz ilyen, jelenleg annyira nem hiányzott. De tény ami tény, egy Madonnina következik, egyenesen Szaúd-Arábiából, természetesen nagyon szimpatikus rendezés és szervezés mellett két eléggé szenvedő csapattal a főszerepben. Az azért szerintem nem kérdés, mennyire vesszük komolyan ezt, nincs olyan játékos, aki egy döntőre ne pörögne fel, pláne a városi rivális ellen. Bennem azért mérsékelt mind az izgalom mind az elvárás.

Nem gondolnám, hogy sorsdöntő ez a meccs, ha kikapunk, az azért jelen formákban várható, max attól lehet félni, hogy mentálisan még inkább padlóra fogja küldeni a csapatot. Ha meg nyerünk, az sem fogja ám azt jelenteni, hogy hirtelen minden szép és jó, mert tudjuk, hogy 1-1 nagy meccsre biztosan képes ez a csapat felpörögni és jó focit nyomni, a nagy baj a konzisztenciával van. Ebben a kérdésben pedig addig nem igazán nyugodthatunk meg, amíg nem sikerül több egymást követő fordulót lehozni győzelmekkel és kapott gólok nélkül. Persze a kuzinokat elverni mindig élmény, szóval már csak ezért is oda kell tenni, ahogy ősszel is sikerült.


Nézem itt a várható kezdőt, csak nem azt a váltást látom, amit szeretnék. Egyrészt Cafulu helyett Szék lesz ott, ez eddig oké is, a hétvégi brutális hiba után indokolt a változtatás. Aztán persze újra összeáll a BETON, hála az égnek, Pobegát nem nagyon tudnám ismét nézni. A gondok viszont a megszokott helyen jönnek, egy klasszikus Széle helyett Messi, ez gyakorlatilag olyan, mint amikor a sarkon lévő 35 éve üzemelő késdobáló helyett az alsó polcos kannás bort választod, egyik nagyobb büntetés, mint a másik. Persze mi mást tehetne itt Stef, nagyon sokat nem, ezt elfogadom. Ami viszont igazán felhúz, hogy Díaz helye megint bérelt, egyszerűen fel nem fogom miért. Mélyponton a csapat, pont ideje változtatni, de nehogy CDK kapjon egy teljes meccset kezdőként, ugyan, az ördögtől való, rettenetesen zavaró most már, tényleg nem túlzás azt állítani, hogy Brahim átlagos teljesítményétől nehezen tudna rosszabbat hozni.

Minden negativitás ellenére – nyerjünk szépen egy trófeát ma este, aztán kormányozzuk helyes irányba a hajót, forza!!

Tipp: Milan – Inter 2-0 (Kebab öngól, Messi félpályás szóló)