°23 Giornata: Monza – Milan / Derby del Fester

A keddi kiharcolt nagy győzelem után egy papíron könnyebb, önbizalom építésére szolgáló meccs vár ránk, de a valóság az, hogy a Monza jó kis csapattá nőtte ki magát a szezon második felére, úgyhogy kőkemény 90 percre kell számítani. Újabb teszt ez a bevezetett formációnak és a szervezettségnek, kiválóval kellene átmenni ezen is, mert a BL helynek nem szabad ilyen elhullajtott pontokon múlnia.

Mivel kicsit megindult a szekér végre, nyilván marad a 3-4-3 (vagy hívhatjuk 3-4-1-2-nek is) természetesen, az összeállításban pedig nagyobb változások nem várhatóak. Tomori visszatérhet a védelembe, valamint 1-2 rotálós csere férhet el, Giroud például mindenképp padozhatna, Eredet hátha képes futballistára emlékeztetően játszani. CDK is bekerülhet Brahim helyett a kezdőbe, valamint akár a Tonhal-Radó duóból is pihenhetne valaki, Bennacer még nem áll készen a játékra, szóval Vranckx előtt ott a lehetőség. Oké, utóbbival csak viccelek, Stef előbb fogja feltolni Gabbiát középső középpályásnak, minthogy Aster vagy Adli kapjon helyet kezdőként. Amire figyelnünk kell, hogy öten is egy sárga lapra vannak az eltiltástól, Calabria, Kjaer, Leao, Giroud és Rebic is eltiltathatja magát az Atalanta elleniről, nyilván leginkább Rafa lenne fájó, reméljük ésszel fog játszani.

Gallianiék nem lesznek könnyű ellenfél egész biztosan, a tabellán meglehetősen jól állnak, 29 ponttal a 10. helyen, és különösen jó szériát mennek az újraindítás óta. Nem kaptak ki a bajnokságban, döntetlenre hozták az Inter elleni meccsüket, megverték a sitteseket, veszélyesek tehát, ellenünk meg nyilván megvan az extra motiváció is, Silvio lehet 2 teljes busznyi kurvát ígér a játékosoknak győzelem esetére. Pessina természetesen a legveszélyesebb emberük, ő jobb napjain képes bárkit megforgatni, Rovella is elég ügyes spíler a középpályán, Petagna meg ex, szóval jó esélye van a gólszerzésre.

Egy biztos, krasnaja kolléga a helyszínen tekinti meg ezt a legendás összecsapást, úgy hirlik a Sanyi mez sajnos otthon maradt, így nem fogjuk tudni neonsárgában kiszúrni és Twitter sztárt csinálni belőle, az viszont garantált, hogy egy remek kis helyszíni riporttal fog jelentkezni az összefoglalóban. Reméljük győzelemről írhat, jó lenne egy újabb clean sheetet is hozzápakolni, és azt mondom jó úton járunk ismét.

Tipp: Monza – Milan 0-3 (Eredet, Ibra, Galliani tizenegyesből)