De szép macska vagy te Sanyi!

Sziasztok. Elérkezett az idő, hogy én is felfedjem magam mint a szerkesztőség egyik új tagja. Egy kölcsön plusz opciós megoldás keretein belül kerültem ide majd meglátjuk, hogy sikerül e megütnöm a mércét és esetleg a kölcsön után végleges szerződtetés lesz e a dologból. Most pedig nézzük mivel is készültem nektek nem volt egyszerű feladat de azért remélem méltó lesz egy ekkora legendához. Igen megpróbálok elbúcsúzni a mi Sanyinktól lentebb folytatás!

Volt nekünk egy meghatározó és kiemelkedően klasszis kapusunk akiből sikerült Olasz bajnokot és egy örökös legendát faragni természetesen most nem Maik Maignanra gondolok persze ő is jó de én az igazi nagyságról a felülmúlhatatlan karizmáról a Románok fél Istenétől fogok elbúcsúzni igen ez a bejegyzés nem jöhetett volna létre Ciprian Tatarusanu nélkül.

Az első igazán emlékezetes megmozdulása nálunk amire biztosan mindenki emlékszik az az első pályára lépése volt már itt sikerült magának nagyon komoly szurkoló tábort szereznie. Egy hűvös Októberi Romai mérkőzés. A mindig magabiztos és határozott Sándor valóban a Beatlest lemásoló frizurával jelentkezett játékra biztosan sokan emlékeztek még rá. Igen itt kezdődőt minden szerelem volt első látásra. Már az első alkalom után mindenki a szívébe zárta és nem is a teljesítményére voltunk kíváncsiak, valójában mindenkit az érdekelt, hogy mégis ki lehet Milánó új sztárfodrásza? A mérkőzés után pedig mint a gomba szaporodni kezdtek a hasonló frizurák. Mert hát Sanyi még ehhez is remekül értet újra divatba hozta amit már mindenki rég feledet volna.

Na de térjünk is át a pályán nyújtott teljesítményére. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak van rengetek emlékezetes megmozdulás és hatalmas vetődés a fejében azokról a legendás söprögetőket idéző felszabadításokról nem is beszélve és mivel csak a szépre emlékszünk ezért én nyilván nem erről fogok elmélkedni azt bárki megteheti .
Itt van például a remek kommunikációs késég amivel a Románok messze legjobb portása rendelkezik volt az az eset Kjaer és közte a Torino ellen amikor is egymásra várt a két delikvens egy a tizenhatoson belül pattogó labdánál. Amit nagy sokára Sanyi össze szedett viszont az eset után némi szóváltás bontakozott ki amikor is az isteni Sanyi kifejtette, hogy ott bizony nem is neki kellett volna érkezni sőt mi több neki itt sem kellene már lenni sokall inkább a sarki presszóban egy jóféle fröccs társaságában. Persze a mindig komor viking ezt nem igazán tudta hová tenni

Nem tudom miért de úgy érzem, hogy így a végére valami kis komolyságot is kellene bele vinnem. Elvégre mégis csak egy igazi legendától próbálok búcsúzni.
Szóval Ciprian Tatarusanu eltöltött nálunk három szezont ezalatt 37 mérkőzésen lépett pályára ez amúgy kimondottan soknak számít egy cserekapus esetében öööö MilanLab. A ténylegesen legemlékezetesebb megmozdulása és védése az minden bizonnyal az az ominózus Inter elleni derbin volt amikor is tizenegyest fogott és hozzá segítette a csapatott egy nagyon fontos 1 pont begyűjtéséhez. Vagy ott van A Coppa Italia ahol tizenegyes párbajra kényszerültünk a Torino ellen viszont a balgák nem számoltak Sanyival aki kivédte a szemüket minket pedig tovább lökdösött a következő körbe. Vagy a Bajnokok Ligája mert hát igen egy ekkora klasszisnak még a legrangosabb kupa sorozatban is volt dolga óriási bravúrokat bemutatva itt is sikerült neki otthon tartani egy pontot a hatalmas Porto ellen.
Persze rengeteg hibája is volt és egyáltalán nem nevezhető a modern kapusok prototípusának viszont ha szűkség volt rá mindig ott volt és megpróbálta a tőle telhető legtöbbet hozzátenni.
Szóval isten áldjon Sanyi és kösz mindent!

U.I. A Hétfő hajnali Real elleni felkészülésit a mester könnyekkel a szemében tekintete meg majd pedig elismerően biccentet és kortyolt egyet a kőbambiból miután nyugtázta Sportiello bizony remek lesz jó helyre került a Milánóban felejtett potya kesztyű.