Milan – Newcastle: avagy két nagy nulla

A tolvaj szarkák és a milánói Ördögök(?) esete. A szarka egy olyan madárfaj, ami minden létező dolgot megeszik még dögöket is, itt szerencsére ilyen nem volt. Viszont szintén igaz, hogy azért nevezik tolvajnak, mert szereti össze guberálni a mindenféle csillogó, fényes dolgokat. Így tettek a mi esetünkben is a mi egyetlen Sandronkkal. Azt is mondják még róluk, hogy fejlett éntudatuk van, biztos ezért döntöttek úgy a tegnapi este, hogy ők bizony itt nem akarnak futball nevezetű játékot az első BL meccsükön. Egyébként azért tartunk biológia órát, mert a meccshez nem nagyon fűlik a fogam.

Jöjjön hát az elkerülhetetlen. A hétvége után sem mi, sem a csapat nem ment neki hatalmas várakozásokkal a meccsnek. A mi Piolink pedig pláne nem. Azután, hogy ő szerinte nem nagy dolog kapni a legnagyobb ellenféltől egy laza ötöst, most már elkezdte a rotálást. Más kérdés, hogy miért így ember? A 2/3 kummant szekciónak itt már Krunic fóbiája van, de ők most megnyugodhattak van még lejjebb. A mester elhitte, hogy az a régi reklám igaz, hogy aki okos az Tomival mos. Na, ma Tomi Pogi megmutathatta, hogy a 60 méteres rúgások nagymestere, hiszen jelszava: kis gól is gól. És Csubakka is bizonyíthatta, hogy még nem illik a csapatba teljesen.

A meccs elején még mi voltunk kicsit betojva és el kellett viselnünk pár perces angol letámadást, de aztán rájuk szólt az edzőbá, hogy nefocizzatokmá, mert csúfos lenne megint ötössel elküldeni a hazaikat. Úgyhogy ennek rendje és módja szerint szinte 90 percen át a Newcastle nem akart semmit kezdeni a meccsel. A fiaink viszont össze kapták magukat és 5 perc után erős támadások építésébe kezdtek mondván legjobb védekezés a támadás. Az első félidőt sikerült megnyomni, de a helyzetkihasználás az olyan volt, mintha egy horda fogatlan kutya próbálkozna széttépni egy elefántot. (Nem tudom, mi van, nem néztem NatGeot) Összehoztunk elvileg 1.67-es xG-t az első félben, de a fiúk biztos nagyon vallásosak voltak, mert úgy döntöttek nem lőnek gólt az ellenfél kapusának, aki nem más, mint a Hollywoodból beimportált jól mozgó Ifjú Pápa. Meccs előtt azt mondták, nincs olyan jó formában, mint tavaly, úgyhogy növeltük az önbizalmát a 20-60m közötti távollövés versennyel, ahol szinte minden labda, ami kaput talált az egyben Pope kezébe ment. Emellett a bal és jobb szélünk néha próbálkozott, aminek az lett az eredménye, hogy Leao saját magát is kicselezte, Csubakka meg futott és futott és futott… Szóval a pápából sikerült Messiást csinálni, pedig tavaly még azt hittük ő nálunk van. Rafának volt még a második félidőben egy nagy fejese, de ennyire futotta. Folytatódott a nevetséges távol lövő verseny. Egyébként vicces, hogy vettünk kreatív játékosokat, de a csapatjáték felállt védelemmel szemben még mindig az főleg a meccs második felében volt ez, hogy minden esélytelen helyről lőjük a labdát ész nélkül. Csak kérdés, akkor minek kellett meg szabadulni a tavalyi Szélétől, igaz ők a stadionból kirúgták a labdát, most már legalább a kapus kezét eltaláljuk. Ha már megint ez a taktika, akkor viszont Stefkovics elvtárs gyakoroltathatná, hogy legalább valamelyik sarok irányába menjen a célzás. Nem mellesleg a Newcastle mikor nagy nehezen egyszer eltalálta a kaput, az legalább nagy löket volt, majdnem meg is lettünk tréfálva.

Pozitív, hogy Mágikusnak nem volt dolga, de bele is sérült a semmittevésbe. Szerencsére ismét egy csoda csere kapusunk van, aki fél évig védheti a kaput. Szánalmas ez is baszki. Lótuszcsíknak elvileg nincs baja, csak megunta a focit. Musah és Floro rohadt jól szálltak be, nem tudom, hogy minek Pobegát erőlteti Musah helyett. De hát mit értünk mi egyébként is a mestertervből.

Apropó mesterterv. Megszereztem a Mister mágnestábláját bizonyítandó a kétkedőknek a nem létező 6-os poszt létezését és a sokrétű tudását a mesternek. Nem szereti az új dolgokat a mágnestáblában hisz, mint a mi Várhidi Petink.

Szóval összefoglalva az estét szánalmas, hogy egy ilyen csapatot nem tudtunk megverni 1 góllal. És egy ilyen csoportba ez nagyon hiányozni fog, ha tovább akarunk jutni, bár nem biztos, hogy Piolinak ez a terve. Taktika már megint nincs, a helyzet változatlan. Persze nem egyszerű egy csúfos rangadó után felállni, de na. Voltunk 3 meccset a fellegekben, most lent vagyunk a pöcegödörben. Hozzáteszem, ha hétvégén a Verona ellenünk lesz nagy király, akkor már egy elég gyászos 50%-os idei mérlegről beszélünk.

De ez még messze van, most zúgjon a PioliOut áradat és áldassék a kisjézus. Ámen. De mikor DeZerbi olyan neveket igazol az angol „kis” csapatba, mint Ansufati, addig nekünk nem sok esély jut normálisabb edzőre. Meghát nem is kell, jóvanazúgy. Éljen soká a kopasz császárkirályunk, sok vicces nyilatkozatot okozva nekünk a mostani így hangozna: ma lefociztuk az ellenfelet, a csapat nagyon jól teljesített egytől-tizenegyig, sajnos az ellenfél kapuja elé egy vaskaput húztak, úgyhogy nem voltak egyenlők a feltételek. Jó az irány, így folytatjuk tovább és akkor meglehet a 4. hely is akár.