A rasszista digók története: Udinese 2-3 Milan

A szombati meccs elég különlegesre sikeredett, de nem a legszebb módon. Vagyis, ha azt vesszük akkor bosszút állva megmutattuk a szemeteknek. Szóval: rasszista digók, színdarab a meccsen, sok gól, fordulatok hegye mondhatni tipikus rangadó…

Ahogy a kolléga a beharangban megírta a Dacia aréna sztárjai igazi mumusok nekünk, de régen se volt jobb, mikor az unalmas 1-1-ek rakatját játszottuk velük, akkor se bírtunk a brigantikkal a fene a rabruhás formájukat. Stef a meccsen meghúzta a váratlant és felrakta az egyetlen kezdőt, ami nála lehetséges és Csíkos is megvillantotta volna magát.

Az első félidő többnyire unalmasan csordogált sokáig, néha Rafa kavargatott és Zsír nem bírt magával vagy másokkal. Majd jött a 21.15-ös francia gyors vonat és nem késett, ahogy ebben az országban szokott néha napján a lassú vonat. Theo egész jó formának örvend mostanság, de az igazi érdem a félisten centerünkké kétséget kizáróan, aki Ronaldinho-t idéző csuka mozdulattal elhitette, hogy bele ér, de nem. És Csíkként törve utat magának veretett be máris a kapuba az 1-0 ide. Talán azt hihettük ekkor, hogy jók leszünk, de csak soká tudtuk meg ekkor még, hogy tényleg. A szemetek kielemezték Vegyesbolt korábbi csodás akció gólját és feltuningolva messzebbről bemutatták ugyanazt. Nem volt szép tőlük, de cserébe tőlünk se. Szamár kollégát messziről figyeltük „szoros emberfogás” néven, többek között Csík kolléga hátulról követte, a dán védelem meg későn váltott ki rá a két védekező középpályás pedig ki tudja hol járt. Így azért nem is volt olyan nehéz dolga. Viszont túl egyszerű is lenne egy meccset simán nyerni. A két gól között Mike még felháborodva sztrájkot hirdetett, megunva a szurkoló kollégák nemesebbik felének rendszeres és hangos nemtetszését a bőrszínét illetően. Nem tudom egyébként, hogy a 8 általánost vagy elvégző, vagy sem, vérmes népe amúgy hány IQ-val van megáldva, hogy nem tűnik fel, hogy jó pár hasonló árnyalatú fehércsíkos mezben lévő kolléga is sűrűn megfordul a román autókat dicsőítőül elnevezett aréna falain belül. Tehát alapból nem értem a logikájukat a megkülönböztetést illetően, amellett nem elmenvén, hogy ilyet senki felé nem kéne má na. Kiskarácsony nagykarácsony, béke meg szeretet mindenkinek, ha már ekkora keresztények ők is.

Mai napra is jusson valami nézegetni való

Második félidőben végre volt vicces jelenet is. Az Udinei támadó nagy cselekbe volt, majd befűzve saját magát is elhagyta labdát, amin Rénszarvas jól meglepődött és Theonak pöckölte. A holland akkora klasszis, hogy saját csapattársát is összezavarta 1 méterről furán adott labdájával, aki erre nem számolva luftot passzolt a játékszaerba és a cselsorozat ilyen voltán sikeresen zárulva visszakerült a klasszis támadóhoz. Ez szép volt. Ezután jöttek Pioli mestertervének utolsó húzásai, vagyis küldjük fel az összes csatárt, aki létezik és majd lesz valami. És láss csodát lesz is. Hiszen Zsíros még mindig a pályán volt és most már nem csak gondolattal adott gólpasszt, hatalmas emberünk hatalmas lövése már önmagában gólt érdemelt, de a felső léc csak az edzésen ér több pontot, mint a kapu. Sebaj, mert jött Jovic, aki a csodálatos Pippo mester fénykorát idéző, taktikai remeklésének köszönhetően úgy helyezkedett, ahogy csak a legnagyobbak képese és csodával határos módon megelőzve a földön fekvő kapust fél méterről bekobakolta. Nincs kegyelem, megjegyzendő itt is látszik, hogy mekkora mester a kopasz, mert végig pihenteti a meccs nagy részén, hogy aztán legyen ilyenekre ereje. A végére még maradt a csattanó, mert hát ilyen undorító események után, nem létezhetne, hogy ezt ne húzzuk be, de még inkább azért, hogy Okafor is keményen tudjon nézni a gólja után.

És, hogy egy kis BL is jusson nekünk

Izgalmassá tettük a meccset és valószínűleg a körülmények is bele szóltak, de akkor is szomorú ilyen csapattól két gólt kapni, az is igaz, hogy mi mindenkitől tudunk. Mindezt, azt udinei gárda 0.48-as xG-vel hozta. Az első góljuk az nagyon elsült a második meg totál mákos tészta volt. Megyünk tovább a szárnyalásban amolyan Piolis stílusban. A harmadik hely már szinte garantált, úgyhogy rámehetünk az európai nemzetek ligájára, legalább annyira, mint az olasz kupára.

+1 Mindenesetre szombaton tiszteletünkre Bence se játszott az Algíroknál sérülés miatt. Megérte neki kimenni, máris hoztak eddig két döntetlent.