Újra nekifutnak a srácok # Milan v Venezia

A felkészülési időszaknak vége, a demó meccsek lementek, most jön az igazi kezdés. 70 ezer tifosi várja majd a San Siro szentélyében, hogy Fonseca mester megmutassa, van kiút az első három forduló káoszából, és mostmár megindulunk felfelé. Annyira korán van még, hogy sem megnyerni, sem elveszteni nem tudtunk még semmit, időben vagyunk. Még. Csak lássunk egy masszív kilábalási folyamatot, egy javuló tendenciát! Sokra nem vágyik az egyszeri szurkoló, és bár a papíron a liga leggyengébb csapata, a B tavalyi rájátszásának győztese ellen jónak mutatkoznak az esélyek, azért hátradőlni továbbra sincs hova. Hajtás után rövid felvezetés.

Kezd jó lenni ez a Gencraft, már nem olyan, mint tavaly, amikor Nintendót rajzoltam vele

A Veneziával sokat nem játszottunk az A ligában, és mostanában az a kevés meccs jött is. Nem úgy, mint az ezredforduló környékén, amikor kétszer is beleszaladtunk a rugós késbe a reggeli munkásvonaton. Éles közbevetés, de a Lajosmizse-Nyugati vonalon utazva esetenként Nápolyban éreztem magam. Remélem, Conte minél hamarabb a földbe áll velük. Szóval, ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor mindkét bucskázás annyiból jött össze, hogy a karrierje nagyobb részét a B-ben töltő, a Parmával egyébként 1997-ben 6 BL-meccsen játszó, a Milanba ’98 januárjában igazoló és ezzel pont nembajnok Pippo Maniero kétszer is nagyon csúnyán átverte a Milanisten Paolo Maldinit. 2001-ben egy hosszú oldalról kapásból leadott lövésről maradt le, 1999-ben pedig egy beadásnál nem tudom, mit csinált, de az ipsének szinte fel sem kellett ugrania a gólért. A 2001-es felvétel Terim mesterrel, egy óriási Seva-góllal megnézhető itt, a címvédő szezonos szenvedés ’99 novemberéből pedig itt tekinthető meg. Valamelyik meccsen talán Contra pörkölte rá vagy 30-ról, nem is volt annyira rossz, de ezt csak azért jegyzem meg, mert igen, ez is simán belefért a sűrített összefoglalókba. Azt gondolom, ennyi múltidézővel sikerült eldzsinkszelni a rossz eredményeket, és holnap tényleg nyerünk. 

Összeáll a könyörtelen Terminátor Védelmi Misztérium

Rátérve az aktualitásokra, ezeregyen megfejtették már, hogy portugál edzőnk A-terve óriási bukta lett, a csapat nem állt meg a lábán, nem vagyok lírai kedvemben, de azt hiszem, törékenyebben festettünk, mint egy félpillanatos reggeli szerelem-összenézés a metrón. Adja magát, hogy visszább kell húzni azt a védelmi vonalat, a középpályát meg fel kell turbózni tankhadosztályokkal. Hellyel-közzel ez is fog történni, Pavlovic és Gabbia duettjét én személyesen nagyon üdvözlöm, a szerb a nyersesség, dinamika, erő, az olasz veterán pedig a tapasztalat, a tudás, a rafniéria. Akkora clean sheet lesz ebből, hogy csak úgy csörög! 

Igen, ez egy telibe vert minőségi jobbhátvéd

A középpályán csak kompromisszumok vannak, Bennacer, miután kianyáztuk magunkat, hogy el akarták kergetni a csapattól, azt tette, amit most már visszatérően — lesérült hónapokra. Van egy fixnek tekinthető Fofanánk, aki majd baszó lesz, ha beépül, mellé meg betehetjük Reijnderst, csak poszton kívül lesz szegény, eléjük-melléjük meg egy tébláboló Loftus-Cheeket, akit biztos láttak már legalább egy meccset konzisztensen jól lejátszani, csak nem tudom, melyik univerzumbam. A bal oldalunk cserébe viszont újra patika Theóval meg Leaóval. Pulisic kihagyhatatlan, ezúttal a jobbon, az ék pedig Abraham, akitől sokat várunk. Vagy valamit. A padon egyébként már ott lesz Morata. És igen, Maignan még mindig akkora origó, hogy csak a végén említem meg, olyan szinten triviális.

Di Francesco csapatait ismerjük már, megpróbálnak majd játszani, jönnek majd előre, kellemetlen ellenfelek lesznek. A 19. helyük ne csapjon be senkit, idén sokra hivatott csapatokkal találkoztak (Lazio, Torino). Legnagyobb ászuk a B tavaly gólkirálya, Joel Pohjanpalo Finnországból (22 gól). Vannak még amúgy ígéretes spílerzsengéik, Raimondo (Bologna-kölcsön), Oristanio (kuzin-kölcsön), Caviglia (Juventus-kölcsön). Legértékesebb játékosuk, az amerikai útlevéllel is rendelkező Busio játéka kétséges a középpályán. Ha Gerry járna meccsekre, megihatna pár whiskey-t a VIP-ben a szintén amerikai vendégtulajjal, és biztos megállapítanák, hogy Európa mennyire unalmas. De mind a ketten otthonról fogják VHS kazettáról nézni a Dallast, azt a részt, amikor Jockey szemet vet Sue Ellen anyósára.

Gyertek majd, forzázzuk ki együtt idei első győzelmünket a Serie A-ban!

Milan 3-0 Venezia