Banter 2.0 # Fiorentina 2-1 Milan

Jégkorszak is több volt, nem akkora nagy ügy.  A mamutok mondjuk nem bírták cérnával végig az összes epizódot, ez igaz, de cserébe elneveztek róluk egy impozáns bevásárlóközpontot. Mindjárt kettőt is. Egy legendás tér közelében, ahol fürtökben lógnak a jövő nagy jobbhátvédjei. Mit lehet itt bukni, gyerekek? Hajtás után megtárgyaljuk, hogy a büdös szar is le van szarva. Kétszer is, legalább.


Kend a falra

A taktikával nem volt gond

Meg kell adni Fonseca mesternek, amit kitalált, megáll a lábán. A 4 csatár első látásra unorthodox. De ha jobban megnézzük, a középső kettő, miközben annyira veszélyes az ellenfél kapujára, mint egy eunuch a kecském szüzességére, felszántja a pályát, akár egészen a védelem vonaláig visszasarabolva. A két szélsőből meg az amerikai a szokásos gólján kívül keményen bedolgozik a mezőnymunkába, ezért az már bőven belefér, hogy a portugál rapper csak annyit izzad, hogy egy nagyon rövid TikTok videó kijöjjön a teljesítményéről. És ez meg is mutatkozott tegnap, csapatunk kompaktabb volt mint az elmúlt években legtöbbször, ha korlátozott számban is, de képes volt gólhelyzeteket kialakítani, hátul pedig nem merült fel taktikai, szervezettségbeli gyengeségből eredő veszélyhelyzet, legalábbis nem kritikus mennyiségben.

Az a baj

Adná is magát, hogy szétsunázzuk ezt a cseppet sem veretes, eddig csak égő Firenzei Dózsát. Ja, de nem. Történetesen egy kibaszott kupleráj vagyunk. Nem vagyok járatos a helyi kremlinológiában, de attól leesik az arcom, hogy az elkövetett „csíny” után volt ugye egy szünet félidőben, amikor egy kicsit is jobb helyen fel kellett, hogy merüljön, hogy a tizenegyest azt a kijelölt rúgónak kell elvégeznie. Erre fel a második félidő onnan indul, hogy 2 Chelsea-reject nem akarja elismerni 3. jogát, és baszva mindenre, meg jó magasan leszarva minden szabályt, szépen újra körbehugyozzák a címert. Minek nevezzük ezt? Kifogytam a jó szavakból, gyerekek. Azt megértem, hogy Fonseca is ledobta a láncot, és kis híján összeugatott magának egy pirosat, de lehet, nem ártott volna azt a nagy mennyiségű felhalmozott frusztrációt a félidőben levezetni, és picsán rúgni, akit kell. Lehet, becsicskította a tahó direktorunk, hogy hátba rúgja, ha ezt vagy azt mondja? Nem tudom, de ez egy szánalmas kabaré, és teljesen méltatlan a klubhoz. Számít egyébként a taktika? Rendet kéne tenni ebben a kócerájban, és a visszahúzódó portugál tesitanár nem látszik alkalmasnak a feladatra, de amíg a megalomániás vadparaszt ül a klubszékházban, nem ez tűnik az elsődleges problémának.

Itt agyatlanul mindent is lehet

„Capitano”

Sok mélységet megjártunk már ezen a téren is, elég csak a Bosnyák piacon két nagy csíkos szatyor krumplival vánszorgó öregasszony sebességével operáló Montolivo lötyögésére vagy a háborgó közveszélyes holdkóros Bonucci csicskamenetelésére gondolni. Ehhez képest is mélyen érint Theo „kapitánykodása”, ami ismét teljesen méltatlan volt a klubhoz. A pályán mutatott teljesítménye egy óriási betli, örülhet, hogy csak egy tizit végezhetett el miatta a Fior, és azt is megfogta Maignan. Mindezt úgy, hogy egyik sem volt kikényszerített hiba, hanem az ő nettó balfaszsága. A kihagyott tizit azt most hagyjuk is, de a kapitányi karszalaggal teli szájjal ócsárolni a sporit nagyon nem fér bele. Egy imádnivaló suttyó egyébként, minden tehetsége és teljesítménye elismerése mellett sem szeretném többet a Milan kapitányaként látni, vagy 10 évig biztosan.

Adli amúgy jó volt

Parádés gól, kritikus helyzetekben tökösen bevállalt és sikerült megoldások, kiváló passzok. És még nem is ünnepelt, pedig baszott nagy gólt akasztott, és ő azért nem nagyon lőtt ilyen mostanában. A csávó még mindig nagyobb milanista, mint sokan azok közül, akik Milan-mezben futottak ki tegnap.

Ezért kár lenne dobbantani

Többen is írtátok, meg látszik is azért, hogy csökken a meccsnézési vehemencia. A lényeg azonban, hogy ehhez a közösséghez tartozás sokkal többet ad, mint amennyit bármekkora gőzölgő radioaktív szeméttelep meccs el tud venni. Nekem. Tudom, ez szubjektív. De mi akkor is itt leszünk, megírjuk, megpodkasztoljuk és meg is bánkozzuk az egészet.

Valaki nagyon röhög most

Jön a válogatott szünet, és ez a múltkor jót tett. Lesznek azért bőven erópróbák a visszatérés után is, de hát nem lehet mindig a tizedannyi (vagy huszad) keretértékkel dolgozó Velencével vagy Leccével játszani. Azt mondom, hidratáljatok, nézzetek Andrea Poli videókat, és fél szemmel maradjatok azért velünk, mert a mókavonat nem állhat ki a mellékvágányra!