Örülni még tanulnunk kell / Milan-Verona 3-0

Egyetlen drapi felülírja a Milan idei legsimább győzelmét: kár, hogy ez előfordulhat, de valahogy mintha senki sem tudná jól kezelni a helyzetet.

Röviden a meccsről, mert sajnos nem arról beszélnek a klub kapcsán, hogy egy korrekt összeállításban lesimázta a továbbjutást a Verona ellen – amit persze lehet érdemként kezelni, de nem biztos, hogy érdemes, más részről viszont ha valamelyik, akkor ez a meccs mindenképpen olyan volt, amiből maximálisan jól jöttünk ki. Könnyed játék, egy percig nem forgott veszélyben a továbbjutás, és úgy néz ki, Cutrone nem csak a tizenhatoson belül használható, még ha azért valószínűleg már a vasárnapi bajnokin is komolyabban meg kell(ene) izzadnia egy hasonló teljesítményért. Teljesen rendben volt az, ami a pályán történt, Kessiebe kellene valahogy még egy kis célzóvizet juttatni, aztán a 433-al ez szépen beállhat, ha hoznak a télen még egy szélsőt, vagy kettőt, mert Suso god modja sem tart ki májusig.

Viszont ami a pályán kívül zajlott, az okozza most a legnagyobb gondunkat: szerencsétlen elszólás? Miért tesz ilyet Raiola Donnarumma akarata ellenére? Vagy konkrétan akkor ki mond igazat? Mert hogy a kályhától kezdjük, az volt, hogy Raiola annyit elkummantott, Gigio kvázi lelki terror hatására írta alá azt a szerény, de még éppen tisztességes szerződést, ami évi 6 millió eurót jelent számára az érettségi után, és egyben a maximum idén bólyának használt testvére is megdobja még egy millió euróval a családi költségvetést. Elképesztő, micsoda nehézséget jelenthetett ez – miután a komplett Milan-tábor ellene fordult, valahogy nem esett nehezére aláírni ezt a papírt – vagy mégis? Ha már belement ebbe a játékba, már pedig nyáron nagyon úgy tűnt, hogy beleállt, akkor ez eső után köpönyeg, barátocskám, ha Donnarumma lelécelt volna a nyáron, nem mondom, hogy nem sajnálta volna senki, de erre jelen helyzetünkben abszolút nincs szükségünk – és nagyon olyan helyzetet sem tudok mondani, amikor mégis lenne erre igény.

Csakhogy. Mirabelli és Gattuso is megvédte a srácot, aki nagyon úgy tűnik, hogy nincs tisztában azzal, hogy ha kiír valamit facebookra, az nem csak úgy poén, hanem azt úgy figyelik is – hogy komolyabbra forduljunk, ha mond valamit az ügynöke, azzal nem csak a saját, hanem védence nevében is beszél ám. Szóval ha igazak Mirabelli szavai (és itt engedtessék meg, hogy inkább Raiolát tartsam egy spekulánsnak), mi szerint Donnarumma soha nem jelezte a klub felé, hogy menne, és imádja a klubot, és csakis egy bizonyos úriember csinálja a show-t, akkor bizony végtelenül egyszerűvé válik a képlet. Ne legyenek fenntartásaink Raiolával szemben, a csávó úgy tűnik, pontosan ráérzett, hogy Gigio egy végtelenül egyszerű gyerek, akit arról is meg lehet győzni, hogy a nap nyugatról jön fel, ha elégszer mondogatod neki, erre pedig tudatosan rá is játszik. Ha egyszer el tudta érni, hogy 18 évesen a bajnokság top 5 legjobban fizetett játékosa legyen, miért ne tudná elrendezni, hogy a világ topjában is ott legyen? Hol a határ, amit már nem fizetnének ki neki? Soha sem tudjuk meg, ha nem próbálunk elmenni addig! Lehet még maradt két millió a Milan zsebében! Raiola semmi másban nem érdekelt, csak az üzletben, és mint tudjuk, sok pénzből lehet még többet csinálni, tehát ha most, egy 2021-ig élő szerződéssel valaki kivásárolná Gigiót, azzal lényegesen nagyobbat szakíthatna, mint tavaly, amikor egy évvel az akkori élő szerződése lejárta előtt próbált machinálni.

Az ügynökök a mai futball velejárói, pontosan tudjuk, Raiola hol helyezkedik el ebben a piramisban. Viszont erre a szituációra pontosan kettő megoldás van: vagy eladjuk Donnarummát minél hamarabb, és ettől az egész problémától megszabadulunk – nyilván ez lenne a fájdalmas megoldás, viszont az nagyon nem játék, hogy egy ügynök rángassa a teljes klubvezetést egyetlen játékosa kapcsán, és igazából valahol az isteni csoda határán állhatunk, hogy ebből még nem lett bérfeszültség az öltözőn belül, de nem mernék rá megesküdni, hogy ennek az egésznek nem volt kihatása a játékra. Donnarumma testvére keres annyit, mint Suso, Bonaventura harmadannyit, mint a nagytestvér, akárcsak Romagnoli vagy Montolivo – rendben van, hogy tehetség, meg húsz évre megoldja a kapusgondunkat, de na. A másik opció, a maradás mellett az, hogy azonnal megszakít minden kapcsolatot Minóval: nyilván ez sem úgy megy, hogy ír neki egy sms-t, hogy arrivederci, de talán a Raiolán kívüli kör, aki még a kapus mellett van, tud rá úgy hatni, hogy belássa, ebből csak így tud kijönni. Nem hinném, hogy ennyire jó színész lenne, hogy ilyen hatásosan megjátszaná, hogy őt mennyire zavarja ez a történet, már pedig ha ez így van, akkor mehet a PSG-hez, vagy a City-hez, teljesen mindegy, ennek a történetnek soha nem lesz vége. Nyilván összetettebb ez a kérdés, de nagyjából ez a két kifutása lehet, viszont a bökkenő ott van, hogy Bonaventurának és Abaténak is az ügynökök pápája viszi a dolgait, szóval az eddigiekből kiindulva itt aligha egy sima szakításról lenne szó.

Viszont ennek gyorsan véget kell vetni valahogy, mert az elég világos, hogyha Donnarumma tényleg klubot akar váltani, akkor sem ez az érdeke, hogy kvázi vasvillával üldözzék el Milánóból. Egy gondolat erejéig kitérve a szurkolókra: nem a legelegánsabb, amit tettek, persze, de azt hiszem, az olasz ultra társadalmat “ismerve” ez még nem is volt igazán durva. A nyár túlzottan közel volt, van még ahhoz, hogy el lehessen felejteni, ha pedig valaki címert csókolgat, és hűségesküt tesz, majd segget csinál (vagy csináltatnak) a szájából, akkor ne csodálkozzon, hogy ez nem mindenkinek tetszik. A meccs előtti fütty talán túlzás volt, de a többi csak a színigazság: olyat sem nagyon lehet hallani, hogy a testvért megdobják még évi egy millával, mert miért ne, és a döntés még mindig Gigio kezében van. Nem ő van Raioláért, hanem pontosan fordítva, de persze ebben a helyzetben nem a showmantől várjuk, hogy ezt megértse.

 • alessio
  • Harkness

   Ugyan, lehozta a Corriere, hogy Gigio távozni akar minden áron, hát nyilván egy alapvetően olvasottságot kereső újság rumorjainak fogok hinni, nem pedig a klub sportigazgatójának, aki gyakorlatilag azonnak reagált, elég határozottan. 🙂

   • Rino, a rettenetes

    1. Mert a sportigazgatónak nem érdeke a nyugalom?
    2. Nem is kellett hazudnia, donna nem is mondott ilyet, csak a képviselője.
    Nincs ügy, kész. Hunyjuk be a szemünket.

    • Harkness

     1.Érdeke, és teljesen jogosan kezelhető az ő álláspontja is kétségekkel, viszont az is egészen biztos, hogy jobban képben van a szituációval, és általánosságban is érdemesebb neki hinni.
     2.A képviselője is tagadott, csak jelzem.

     Azt ki mondta, hogy nincs ügy? Nyilván van, viszont nem akkora, mint amekkora felhajtás van körülötte, és nem akkora, hogy így kezeljük a saját játékosunkat, aki elmondta, hogy maradni akar a csapatnál.

 • alessio
 • dovizioso04

  sziasztok, dec 27-i Milan-Interre való kilátogatáson nem gondolkozik esetleg innen valaki?
  27-edikei oda, 28-adikai visszaúttal 27 ezerért találtam most repjegyet, szerintem holnap még 30 környékén le lehetne foglalni, szállás kb 10e/fő/éj, meccsre a jegy olyan 30-50 euro, szóval durván egy 55-60 ezerből kijönne a story.

  • flagstaff

   én nem tudok menni, de melegen ajánlom mindenkinek a bulikát, mert az élmény akkor is hatalmas, ha a meccs könyörtelenül trágya

 • nemvoktrendi

  Raiola a legnagyobb “csibész” a világon! Olvastátok az Ibra könyvet? Érdekes olvasmány. A lényeg, hogy Raiola mindig csinálni fogja a cirkuszt. Ha egy darabig nem beszélnek valamelyik játékosáról, akkor ő úgy érzi, hogy nem végezte jól a dolgát és jön a nyilatkozat. Szinte mindegy mit mondanak, a lényeg, hogy beszéljenek róla. Most például az egész világon megint írtak Donnarummáról.

  De el kell ismerni, hogy a játékos és főleg a saját szempontjából nem csinálja rosszul, nagyon jól el szokta adni a klienseit és nem vagyok benne biztos, hogy Donnarumma egy jámborabb képviselővel is megkapta volna a mostani szerződését.

  Itt csak az a kérdés, hogy ez a folyamatos cirkusz mennyire esik egybe a Milan érdekeivel. Vagy addig se beszélnek a “rejtélyes” kínai tulajról, meg az akadozó technikai projektről?

 • Rino, a rettenetes

  A kisbohócot gyengéd szálak fűzik enzo raiolahoz, ezért nehéz a szakítás. Mino eközben minden szálat megmozgat, hogy kijárja romában a melegházasságot.
  Az ‘Ó, Donna’ c. olasz szappanopera este 8-kor dupla résszel jelentkezik a rai romantic-on.

  • Cs999

   A kis Enzo is szimpatikus ránézésre, senki nem karol át úgy, mint ő.

   • Rino, a rettenetes

    HOLD ME TIGHT ENZO MY LOVE

    • flagstaff

     love me kender, love me sweet

    • Enzo

     mi folyik itt o.O

 • alessio
 • Turbo

  Na, kikaptak a kuzinok. Idén először, otthon.

  • Rino, a rettenetes

   vége a faszmáknak, jönnek ők is az el-ért

   • alessio

    csupán allegri az előző körben megmutatta hogy kell icardit leszedni és így már nem is akkora királyok

 • Enzo

  hát nem hiszem el hogy a roma behúzza a 94.percben, fszkivan…
  na nem mintha nem lett volna másfélszer annyi pontjuk döntetlennel is, mint nekünk, de akkor is…