Értékeljünk! # AC Milan 19/20

Hölgyek, Urak, eljött az ideje, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott évet. A feladat nem egyszerű, ennyi kavarás, kisiklás, rapszodikus fordulat rég volt már egyetlen egy szezonba sűrítve. Hosszú út vezetett Dzsámpi első fordulós leégésétől a szárdok elleni tét nélküli örömfociig. Ha számokkal ki lehetne fejezni, majdnem olyan gyér esztendőnk volt összességében, mint tavaly – 2 ponttal kevesebbel és egy hellyel hátrébb zártunk, mint anno Gattával. Ezt sokféleképpen lehet értelmezni – tegye meg mindenki, ahogy érzi. És feleljen hajtás után!!!

 

1. A szezon egy szóban?

            Harkness: Hullámvasút.
            Csirko: Fordulatos
            k: Limonádé. 

2. Kettőben?

          Harkness: Szarból várat.
          Csirko: Vege jo.
          k: Mechanikus narancs.

3. Meglepődtél valamin?

Harkness: Volt min, attól kezdve, hogy Dzsámpi a szezon első meccsén felrakott egy borzalmas kezdőt a pályára – Borinivel középső középpályásként többek között -, egészen addig, ami itt júliusban történt, mert az újraindítás előtt erre sem lehetett számítani. A végére talán azt lehet mondani, hogy pozitív meglepetés több lett, mint negatív.

Csirko: A nyari tizenket bajnokin nagyon.

k: Sok mindenen. Dzsámpit egész addig nem hittem el, amíg tényleg ott nem volt. A bergámói szégyen is megdöbbentett. Aztán egyszer csak konzisztensen jók lettünk, ezen a legjobban.

4. Év momentuma?

Harkness: Nem is kérdés, a Juve elleni 6-7 perc, amikor 3 gólt lőttünk, az sokáig emlékezetes lesz.

 Csirko: A Juve ellen negyes

k: Ibra is back.

5. Év játékosa?

 Harkness: Megosztottan adom, mert nem tudtam dönteni: Theo és Bennacer. Az egész szezonban a csapat legjobbjai között voltak (kivéve az első pár meccset, amikor Dzsámpi maestro padoztatta őket), előbbi az első félévben nagyon extra volt, utóbbi meg a szezon második felére fejlődött sokat. Theonál magukért beszélnek a csodálatos gólok, a meccsenkénti minimum egy megindulása, amikor 2-3 védekező játékost lecselezve robog előre, nem kell magyarázni a támadójátékunkra gyakorolt hatását. Bennacer nyilván kevésbé látványos szerepkörben játszik, szóval nála néhány statot kiemelnék: a csapatból magasan a legtöbb passz a támadóharmadba (162), az egész ligában a 3. legtöbb sikeres szerelés (59) és 3. legtöbb megszerzett szabad labda (371), cselezési hatékonyságban 8. (66 sikeres csel 82 próbálkozásból), de úgy, hogy az előtte lévők mindegyikénél minimum 50-nel (!) több cselt próbált meg, tehát gyakorlatilag a bajnokság legjobbja volt ebben a kategóriában. Sokoldalú, produktív, a szezon végére meg a sárga lapokra is egyre jobban odafigyelt.

Csirko: Calhanoglu annyira beporgott a vegere, hogy nalam o a nyero.

k: Dollár. Egyre erősebb az árfolyama, egyre patinásabb, pedig még mindig botrányosan fiatal. Érzi a karszalagot is.

6. Év blamája?

Harkness: Erős jelölt az Atalanta elleni égés is, de az Inter elleni összeomlás 2-0-ról sokkal jobban fáj, szóval azt mondanám ide.

Csirko: Giampaolo kinevezese.

k: Péntek 1 év alatt szupersztárból közellenség lett. A miatta kiebrudalt Kotró pedig leszopat lila színekben. 

7. Legnagyobb kutyaütő?

Harkness: Paquetá. Persze, Piatek és Suso bottal lettek elkergetve télen, Conti és Calabria egymásra licitáltak bénázásban, Bigliánál pedig még Vikash Dhorasoo vagy Bakayé Traoré is hasznosabb arcok voltak annak idején. De mégis a brazilt mondom, mert tőle vártunk is valamit, kapni viszont semmit nem kaptunk, még júliusban sem, amikor gyakorlatilag mindenki remekelt. Le is járt az ideje Milan mezben.

Csirko: Nalam is Paqueta, hasonlo okokbol. Volt par igen gyatra teljesitmeny iden is, de tole sokkal tobbet vartam.

k: Lyukas.

 

8. Legjobb és legrosszabb igazolás?

Harkness: Legjobb: Ide gyakorlatilag bárkit lehetne mondani, legyen Ibra, ingyen jött, és megváltozott vele az egész szezon, megérdemli. Legrosszabb: Duarte. Sérült is volt, ha játszott, akkor sem jól, aztán mint kiderült Kjaer az, akit erre a posztra igazából vártunk.

Csirko: Theo egeszen nagyot ment az egesz szezonban, o meg akkor is jo volt, amikor a jatek szakadek. Legrosszabbnak pedig Duarte, aki tiz misibe fajt, cserebe nagyjabol semmit sem mutatott.

k: A legjobb nálam Bence, a legrosszabb pedig Rafa.

9. Nyári elvárásaid?

Harkness: Kulcsjátékosok megtartása, a jobb oldali pozíciók megerősítése, idegösszeroppanás elkerülése az idiótábbnál idiótább átigazolási kamuhírek olvasása közben.

Csirko: Maldini hoz egy utos mercatot, jobb-bekk, jobb szelso, belso vedo es valakit meg a kozeppalyara, hogy mennyisegre meglegyunk, ha mar Europa Liga.

k: Ne essünk szét.

10. Sajnálod-e a Rangnick-projekt meghiúsulását?

Harkness: Igen, mert félek attól, hogy ez jó kis hot-streak volt most Piolival, aztán az új szezonban a 10, forduló környékén már szenvedni fogunk, Rangnick meg garancia lett volna egy sikeresebb hosszabb távú projektre. Aztán ne legyen így, és folytassuk csak ott “jövőre”, ahol most abbahagytuk.

Csirko: Annyira nem. Pioli egeszen jol osszerakta a jatekot, Ibra erkezese is hatalmasat lenditett. Ennek mind vege lett volna, es johetett volna egy ujabb nulladik ev. Raadasul teljhatalmat akart, ebbol pedig folyamatos feszultseg lett volna. Mas felepiteni a Lipcset, ahol hosszutavra lehet tervezni, mint a Milant, ahol azonnal kell az eredmeny. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne valhatott volna be, de voltak ketsegeim.

k: Igen. Az végre a hosszú távú építkezés mellett tette volna le a garast. Nem lett volna garancia a sikerre, de 2-3 év múlva talán azt mondtuk volna, hogy igen, ott indultunk el. Persze még mondhatjuk így is.

11. Kövi szezontól mit vársz?

Harkness: Mi mást mint mindig, harcot a BL-helyért. Lehetőleg a szezon végéig, nem a 3. fordulóig. Aztán ha scudetto lesz belőle, az sem gond.

Csirko: Meglepoen optimista vagyok. Ugyanazzal az edzovel folytatjuk, akivel az elozo szezont befejeztuk. Az eredmenyek mellett a jatek is nagyon adta. Bl-indulas meglesz.

k: Hogy ne ússzon el még az ősszel. Ez a nyári sorozat szép volt, jó volt, imádtam, de szerintem hamar kontextusba fog kerülni.

12. Stef meddig húzza?

Harkness: A panettonét már Nesta fogja elfogyasztani a padon.

Csirko: 2022-ig.

k: Nápolyban nem kell sapka, sál, kesztyű.

13. Hogy fogod kibírni a startig?

Harkness: Megnézem még párszor a júliusi meccsek összefoglalóit, vagy pedig legendás játékosokat és pillanatokat idézek fel.

Csirko: Szerencsere nem kell sokat varni az europai meneteles megkezdesere, a selejtezo masodik forduloja szeptember 17.

k:  Biztos lesz???

14. Te mivel kavarnád még be a dolgokat a kövi szezonban a FIGC helyében?

Harkness: Szerintem az idei kb 2,5 millió tizenegyes nem volt elég, javasolnám, hogy a kapusok se használhassák a kezüket a tizenhatoson belül. Bónuszként minden Juve meccs középkezdés helyett Ronaldo tizenegyessel kezdődne, de a csavar az, hogy ha akarja, saját kapura is lőheti.

Csirko: Bottal.

k: Hallgatnék az új idők szavára, és bent hagynám az egész cécót a VAR-szobában. Kényelmesebb, gyorsabb, praktikusabb és nem utolsó sorban sterilebb letolni PlayStationön  a meccseket. És ugyanúgy el tudja csalni a Juve, mint eddig is.

Idill

Ti jöttök!!! 

A kérdések:

  1. A szezon egy szóban?
  2. Kettőben?
  3. Meglepődtél valamin?
  4. Év momentuma?
  5. Év játékosa?
  6. Év blamája?
  7. Legnagyobb kutyaütő?
  8. Legjobb és legrosszabb igazolás?
  9. Nyári elvárásaid?
  10. Sajnálod-e a Rangnick-projekt meghiúsulását?
  11. Kövi szezontól mit vársz?
  12. Stef meddig húzza?
  13. Hogy fogod kibírni a startig?
  14. Te mivel kavarnád még be a dolgokat a kövi szezonban a FIGC helyében?

 

Kellemes nyári pihenést kíván a Szerkesztőség a kedves Kummantolóknak, Olvasóknak, és várunk mindenkit vissza!!!