Újoncok ellen vol_2.0 // Cesena – Milan

FernandoTorres-AC-Milan

Egyetlen hét alatt ellátogatunk két újonc otthonába is. A keddi vizitet követően ezúttal a Cesena ellen kellene a három pont Pippo csapatától, a Dino Manuzzi stadionból vannak bizony nagyon kellemetlen emlékeink is, nem is oly régről. Azért felcsaptuk a Guiness könyvet a Cesena-Milan fejezetnél, és összedobtuk a legeket.

A leg…
.. utóbbi mérkőzés: 2012 februárjában léptünk legutoljára pályára Cesenában, akkor Muntari, Emanuelson és Robinho góljaival nyertünk 3-1-re. Sulleytől nagyon kellene egy jobb forma, ennek ellenére kezdőbe írják a legtöbb helyen vasárnapra is.

A leg…
… nagyobb győzelem: bármilyen meglepő (?), háromnál többet még nem lőttünk a Cesenának, sőt, háromnál többel még sosem nyertünk ellenük. A 3-0 is 1989 augusztus 27-én született, én meg fél évvel korábban. Massaro, Borgonovo és Stroppa voltak a gólszerzők, ezzel semmisítettük meg a csikóhalakat.

A leg…
… nagyobb égés: kétségtelen, 2010/11-es bajnokság, Ibra bemutatkozó meccse. A svéd a végén kihagy egy tizit, de addigra már 2-0-ra megy a Cesena, ez is lett a vége egyébként. Az Abbiati – Bonera, Sokratis, Thiago Silva (Abate, 46’), Antonini; Gattuso (Inzaghi, 65’), Pirlo, Ambrosini; Pato, Ibrahimovic, Ronaldinho (Robinho, 56’) csapat nem bírt a Cesenával, Bogdani és Giaccherini gyorsan lepofozták a Milant.

cesena_vs_milan_ibra

A leg…
…újabb védőpáros: Bonera játékára kevés az esély, úgy tűnik, Pippónál is bekötötték az utolsó kábeleket. Az, hogy Alex visszakerül a védelembe sérülése után, szinte borítékolható volt, viszont meglepő, hogy Zapata lehet a párja. Rami valamiért nagyon jegelve van, ami csöppet érdekes a nyári sztoriját követően.

A leg…
…több rúgott gól: több, mint 10 éve fordult elő, hogy a Milan ennyi gólt lőjön az első négy fordulót követően. 2002/03-ban Carlo Ancelotti Milanja szórt 13-at négy meccs alatt (és mellé kapott hatot), Pippóé pedig eddig 10 lőtt mellett nyolcat is beszedett. Van kontraszt a kettő között, de legalább izgik a meccseink.

A leg…
…jobb felállás: elég kérdéses a dolog, mert nem vagyunk se létszámilag, se minőségileg sokan középen. A 4-2-3-1 és a 4-3-3 között őrlődik Pippo,  jelenleg előbbi vezet, Essiennel és de Jonggal középen. Stabilitás az talán lehet, viszont eddig jól hasított támadásban a trió, Hondát szerintem nem kellene bántani az eddig megszokott helyét illetően, nehogy visszazuhanjon.

A leg…
… nagyobb kérdőjel: De Sciglio. Mattia teljesítménye finoman szólva is hullámzik, és valószínűleg most apály van, elég mély. Armerónak bevallom őszintén, én nem túlzottan örültem a nyáron, a Napoliból és a West Hamből (!) is kiszorult, valami oka biztosan van. Pippo nem is számít rá, legalább úgy tűnik, mert DS kaphatna nyugodtan pihenőt, attól függetlenül, hogy általában heti egy meccset játszunk.

de_sciglio_vs_napoli

A leg..
…értelmezhetetlenebb mondat Inzaghitól: „Nem helyes megtalálni egyetlen embert a csapatból, nem értem, miért csinálják ezt. Nyolc éve velünk van, az elődeimnél is rendszeresen játszott, kiválóan dolgozik. Az Empoli ellen csak az első gólban hibázott, nyugodt voltam vele.” – Daniele Boneráról.

A leg…
…profibb mondat: „Nem gondolkozom célokban, csak a következő meccsben. A lényeg, hogy jól játszunk, és nyerjünk, csak ezzel a gondolkodással tudunk eredményesek lenni.” – Pippo Inzaghi a Cesena elleni meccs előtt.

A leg..
…veszélyesebb ellenfél: nálam Marilungo. Tehetséges kis fószer, jó lesz rá figyelni, mert meg tudja keverni majd Alexet. Annak azért örülnék, ha nem Leali lenne majd a legjobbjuk a meccs után. Egyébként eddig csak egy gólos játékosaik vannak, hármat lőttek négy meccs alatt. (Marilungo, Defrel és Alejandro Rodriguez.)

A leg…
…nagyobb meglepetés: Honda eddigi játéka. A japán hajt, szerel (nemrég a legtöbb labdát szerző ember volt a csapatban!), gólt lő, és láthatóan élvezi a futballt. Így tovább, Kejszuke, kellenek azok a rohadt mezek!!444!

honda_maglie

A leg…
… első sípszó: 15:00-kor zendül majd, a Digi1 közvetít minket élőben.

Várható kezdő:
Abbiati – Abate, Alex, Zapata, De Sciglio – Essien, De Jong – Honda, Menez, Bonaventura – Torres.

Tipp: 1-3