Újoncok ellen vol_2.0 // Cesena – Milan

 

Egyetlen hét alatt ellátogatunk két újonc otthonába is. A keddi vizitet követően ezúttal a Cesena ellen kellene a három pont Pippo csapatától, a Dino Manuzzi stadionból vannak bizony nagyon kellemetlen emlékeink is, nem is oly régről. Azért felcsaptuk a Guiness könyvet a Cesena-Milan fejezetnél, és összedobtuk a legeket.

A leg…
.. utóbbi mérkőzés: 2012 februárjában léptünk legutoljára pályára Cesenában, akkor Muntari, Emanuelson és Robinho góljaival nyertünk 3-1-re. Sulleytől nagyon kellene egy jobb forma, ennek ellenére kezdőbe írják a legtöbb helyen vasárnapra is.

A leg…
… nagyobb győzelem: bármilyen meglepő (?), háromnál többet még nem lőttünk a Cesenának, sőt, háromnál többel még sosem nyertünk ellenük. A 3-0 is 1989 augusztus 27-én született, én meg fél évvel korábban. Massaro, Borgonovo és Stroppa voltak a gólszerzők, ezzel semmisítettük meg a csikóhalakat.

A leg…
… nagyobb égés: kétségtelen, 2010/11-es bajnokság, Ibra bemutatkozó meccse. A svéd a végén kihagy egy tizit, de addigra már 2-0-ra megy a Cesena, ez is lett a vége egyébként. Az Abbiati – Bonera, Sokratis, Thiago Silva (Abate, 46’), Antonini; Gattuso (Inzaghi, 65’), Pirlo, Ambrosini; Pato, Ibrahimovic, Ronaldinho (Robinho, 56’) csapat nem bírt a Cesenával, Bogdani és Giaccherini gyorsan lepofozták a Milant.

A leg…
…újabb védőpáros: Bonera játékára kevés az esély, úgy tűnik, Pippónál is bekötötték az utolsó kábeleket. Az, hogy Alex visszakerül a védelembe sérülése után, szinte borítékolható volt, viszont meglepő, hogy Zapata lehet a párja. Rami valamiért nagyon jegelve van, ami csöppet érdekes a nyári sztoriját követően.

A leg…
…több rúgott gól: több, mint 10 éve fordult elő, hogy a Milan ennyi gólt lőjön az első négy fordulót követően. 2002/03-ban Carlo Ancelotti Milanja szórt 13-at négy meccs alatt (és mellé kapott hatot), Pippóé pedig eddig 10 lőtt mellett nyolcat is beszedett. Van kontraszt a kettő között, de legalább izgik a meccseink.

A leg…
…jobb felállás: elég kérdéses a dolog, mert nem vagyunk se létszámilag, se minőségileg sokan középen. A 4-2-3-1 és a 4-3-3 között őrlődik Pippo,  jelenleg előbbi vezet, Essiennel és de Jonggal középen. Stabilitás az talán lehet, viszont eddig jól hasított támadásban a trió, Hondát szerintem nem kellene bántani az eddig megszokott helyét illetően, nehogy visszazuhanjon.

A leg…
… nagyobb kérdőjel: De Sciglio. Mattia teljesítménye finoman szólva is hullámzik, és valószínűleg most apály van, elég mély. Armerónak bevallom őszintén, én nem túlzottan örültem a nyáron, a Napoliból és a West Hamből (!) is kiszorult, valami oka biztosan van. Pippo nem is számít rá, legalább úgy tűnik, mert DS kaphatna nyugodtan pihenőt, attól függetlenül, hogy általában heti egy meccset játszunk.

A leg..
…értelmezhetetlenebb mondat Inzaghitól: „Nem helyes megtalálni egyetlen embert a csapatból, nem értem, miért csinálják ezt. Nyolc éve velünk van, az elődeimnél is rendszeresen játszott, kiválóan dolgozik. Az Empoli ellen csak az első gólban hibázott, nyugodt voltam vele.” – Daniele Boneráról.

A leg…
…profibb mondat: „Nem gondolkozom célokban, csak a következő meccsben. A lényeg, hogy jól játszunk, és nyerjünk, csak ezzel a gondolkodással tudunk eredményesek lenni.” – Pippo Inzaghi a Cesena elleni meccs előtt.

A leg..
…veszélyesebb ellenfél: nálam Marilungo. Tehetséges kis fószer, jó lesz rá figyelni, mert meg tudja keverni majd Alexet. Annak azért örülnék, ha nem Leali lenne majd a legjobbjuk a meccs után. Egyébként eddig csak egy gólos játékosaik vannak, hármat lőttek négy meccs alatt. (Marilungo, Defrel és Alejandro Rodriguez.)

A leg…
…nagyobb meglepetés: Honda eddigi játéka. A japán hajt, szerel (nemrég a legtöbb labdát szerző ember volt a csapatban!), gólt lő, és láthatóan élvezi a futballt. Így tovább, Kejszuke, kellenek azok a rohadt mezek!!444!

A leg…
… első sípszó: 15:00-kor zendül majd, a Digi1 közvetít minket élőben.

Várható kezdő:
Abbiati – Abate, Alex, Zapata, De Sciglio – Essien, De Jong – Honda, Menez, Bonaventura – Torres.

Tipp: 1-3