°4 Giornata: Empoli-Milan 2-2 – Kár érte

Úgy tűnik Pippónak sikerült elérnie, hogy kellőképpen mozgalmas meccseket játsszunk, mondjuk az is igaz, hogy ezt nem feltétlen ilyen formán képzeltük el. 35 perc katasztrófafilm után 35 perc akciófilm, majd 20 perc művészinek szánt, de lapos lezárás. Pippo munkája azért beérni látszik, a lesrefutás egyre jobban megy.

acmilan.com – az élet apró örömei

A szezon során először kezdett Torres és Van Ginkel is, Bonera pedig mindenki legnagyobb megelégedésére visszatért a kezdőbe. Arra még nem jöttünk rá, hogy kit zsarol és mivel, talán Silvio zabigyerekéről van szó. Torres első kezdősége örömére egészen pofás gólt fejelt, Van Ginkel viszont kapásból egy kisebb sérüléssel indított.

Az Empoli meglepően jól kezdett, nálunk irgalmatlan szerencsétlenkedés ment ugyan, de az újonc így is egészen meggyőző volt. Ahogy Krasnaja a beharangban is írta, az Empoli közel sem játszott annyira gyéren idén, mint azt a meccs előtti 1 pontjuk mutatta, viszont így is döbbenetes volt, hogy mennyire dominálták az első 35 percet. Amíg mi lövésig sem jutottunk, ott 7 próbálkozásból jött 2 gól, ráadásul mindkettő pontrúgásból, hogy a tavaly szezon is visszatérjen egy kicsit. A 30. percben lesérülő Van Ginkel helyére Bonaventura szállt be, és nagyságrendekkel jobban küldte, mint a holland. Az első félidő utolsó 10 percében már sikerült lövésekig is jutni, de Torres egyenlítése így is elég váratlan volt, pláne, hogy nagyon nem volt könnyű az a fejes. Iggy harmadik gólpasszával lepett meg minket, a félidő végére pedig legalább sikerült elkerülni a teljes gyászt.

acmilan.com – rock & roll party

A második félidő elég nagy fejetlenséggel és egy Muntari-Poli cserével indult, mi próbáltunk egyenlíteni, az Empoli viszont elég jól próbálkozott és rögtön a félidő elején sikerült egy tanári indítás után egészen komoly ziccert rontaniuk. Az 57. percben aztán megint jött Iggy és folytatta az eszetlen pörgést, ezúttal egy egész penge kiugratással kínálta meg Hondát, aki finom mozdulattal engedte maga elé a labdát, hogy utána rutinból tegye be a bal alsóba. Amit eddig Abate a négy gólpasszával, szokásos széthajtásával felmutat több, mint örömteli (még úgy is, hogy Tevezről ő maradt le csúnyán a szombati gól előtt), ahogy Honda harmadik gólja, támadóként bemutatott hat szerelése is minden várakozást felülmúl. Kettejükön kívül eddig idén, ahogy az Empoli ellen is De Jong és Menez mutatott fel komoly extrát. NDJ már tavaly is elképesztően hatékony volt, idén pedig egy elég szétesett középpályát tud labdaszerzésekkel, tanári helyezkedéssel és 90% közeli passzpontossággal hellyel-közel egybentartani. Menez ugyan most nem lőtt gólt és gólpasszt se adott, de rengeteget lépett vissza és kérte a labdát, jó megindulásai voltak, sokkal önzetlenebb, mint amilyen a Romában volt, a kapufája meg egészen kemény volt.

acmilan.com – uvatenage

Azért kár volt, hogy eléggé elfogytunk a végére, az utolsó 20 percben már sokkal kevesebb helyzet volt, az utolsó 5-10 perces emberhátránnyal pedig nem sokat tudtunk már kezdeni. Valdifiori 2 perc alatt 2 sárgája nem túl szokványos, de mindkétszer volt annyira otromba, hogy járt neki a piros, még ha ezzel nem is tudtunk mit kezdeni.

Az első bő félórában sikerült annyira hitvány produktummal előállni, ami után még döntetlenre se volt egyszerű visszahozni, viszont a meccs utolsó harmadában bőven be lehetett volna verni a harmadikat is. Szóval hiányérzetünk simán lehet, de most is láttunk jó jeleneteket, ez pedig kezdetnek mindenképpen bíztató. Mint ahogy egy minifejlődés a mai meccsen is volt, a Juve elleni utolsó 10 percben kipróbált Torres-Pazzini páros finoman szólva se mozgott jól együtt, az Empoli ellen pedig már egyik centert a másikra cserélte Pippo.

squawka.com – próbálkoztunk rendesen

Végül még De Sciglióról és Bonaventuráról egy-egy gondoltat. DS eddig idén lényegesen gyengébb, mint tavaly, de ebben elég nagy szerepe van, hogy jobb lábas létére balbekkben küldi, szóval türelem, szedjen össze minél több meccsrutint, Abate annyira jól küldi jobbon, hogy őt nem lenne értelme kimozgatni. Bonaventurától lehetett jó megoldásokat várni, Pálka eléggé rá is volt gyógyulva még nyáron, hogy ő kellene, és úgy tűnik eléggé érzi, mire is van szükség. Lendületes, kéri a labdát, jól osztja el és a védekezést se spórolja le, még ha távolról sem az a hobbija.

 van mit nézni