Diavoli LIVE – állítólag készül valami

Ritka, hogy egy Olasz Kupa meccs délelőttjén (!) már kint legyen egy egész napos live a Milannewson, szóval szerintünk történni fog valami a délután, de maximum a kupameccs lefújása után. Addig meg összegyűjtjük folyamatosan frissülő posztunkban, mi mindenről twittelnek Olaszországban. Tapadjatok az F5-re!

18:55 – Jóformán egy órája „pihi” van, egyelőre mi is szünetre vonulunk. Ki tudja, mit hoz a holnap, de inkább rápihenünk a meccsünkre, hamarosan kezdünk, gondolom most azért már Galliani is inkább a San Siro felé indul el, a visszahívó SMS-eket azt követően küldi ki.

18:15 – Plusz infó Bocchetti-ről: az ügynöke, Andrea D’amico elmondta, Torontóban ébredt ma reggel, majd minden olyan gyorsan történt, mint mikor a csigát megerőszakolták: két és fél óra alatt mindenben megegyeztek, Bocchetti a Milané.

18:04 – Alfredo Pedullá, a Sky munkatársa egy szép kis tündérmeséről számol be: Bocchetti a Szpartak Moszkva malagai edzőtáborában alig akarta elhinni, hogy valóban a Milan keresi, állítólag megkérdezte az edzőjét, hogy ugye ez nem csak vicc!? Majd rögtön otthagyta az edzést, összepakolt, és lépett, Párizsba megy repülővel, majd továbbröppen a linate-i reptérre, ahol valamivel este 10 után szállhat le, holnap pedig orvosi.

17:50 – Galliani kijelentette, hogy Pippo csak valami katasztrófa esetén lesz kirúgva ma este, egyébként megyünk vele tovább a szezon végééig. Egy centert mindenképpen keresnek, Destro vagy Osvaldo lehet a befutó.

17:44 – Taarabt csak akkor jön, ha továbbjutunk a kupában ma este. Biztos kell a kétfrontos csatára. Szóval a milannews már szép kis körítést is nyomott a meccs elé: Pippóért és Taarabtért lép ma pályára a csapat.

17:21 – Destro nem szeretne úgy jönni kölcsönbe, hogy nincs benne a kötelező megvételre vonatkozó passzus, magyarul nem akar kölcsönbe, opciós joggal jönni, hanem szeretne egy garanciát a nyárra. Érthető. Mondjuk az necces lesz, hogy 16 milliót hogy fogunk kifizetni érte…

16:40 – Most egy kicsit megpihentek a résztvevők, a legutóbbi hír csupán annyi, hogy Armero ügynöke, Luciano Ramalho elismerte, valóban tárgyalt Gallianival és Preziosival ügyfeléről. Együtt ebédeltek, valóban van érdeklődés a Genoa részéről Armero iránt, de az ügynök állítása szerint kezdeti státuszban van a helyzet.

16:01 – A Daily Mail szerint a Torino is rárepült Taarabtra, de nem adnák meg érte a 4 millió eurót, amit az angolok kérnek érte. Több átigazolási portál is megerősíti az Armero-Antonelli cserét, mint lehetséges opciót.


16:00
– Di Marzio arról ír, Armerót a piacra dobta a Milan. Állítólag délelőtt volt egy rövid beszélgetés az Interrel egy esetleges Armero-Osvaldo cseréről, de a kuzinok gyorsan visszakoztak. A Milan csapatot keresne Armerónak, akivel nem számolnak a jövőben, a Sky munkatársa, Di Marzio viszont úgy véli, nem véletlen, hogy Preziosi felbukkant, a Genoával üzletelhetünk valamit a kolumbiaival. Közben öt óra múlva lesz egy kupameccsünk.

15:53 – A Milannews megkérdezte Preziosit, mi járatban Milánóban, s főleg Antonellivel: „Nem igaz, hogy a Milan kölcsönbe kérte volna őt” – mondjuk ettől még lehet, hogy végleg elhoznánk, csak a kölcsönt tagadta Galliani cimborája. Másik jelölt lehet még a tuttomercatoweb szerint De Ceglie, de ő állítólag kutya kondícióba van, meg hát, a Parmából sem igazán tűnt ki, szóval inkább köszönjük meg.

 15:26Preziosi is megérkezett abba a hotelbe ahol Galliani és Destro képviselője tárgyalnak. A Genoa adna vagy vinne, ez a kérdés?

15:11 – Megvannak a nyerőszámok. Destrot 700.000 euróért adja kölcsön a Roma, 16.5 millió euró a nyár végi opciónk. Hogy ez kötelező opció vagy csak sima, arról ne kérdezzetek, nem tudni.
Bocchetti ma este már Milánóban lesz, holnap vizsgálatok és a hétvégén debütálhat a Parma ellen.

Galliani dumcsizott Taarabttal is időközben, erősödik az a vonal is, visszahoznánk a marokkóit.

15:02 – A sportmediaset is megerősítette a Bocchetti vonalat. Meglepő, de „csak” kölcsönben érkezik a balhátvédként és középhátvédként is bevethető 28 esztendős játékos.

14:53 – Destro ügynöke, Claudio Vigorelli és Galliani egy milánói hotelben tárgyalnak épp. Destro egyre közelebb.

14:46 – A mindig jól értesült Di Marzio szerint a Roma és a Milan egyezségre jutottak, már csak Destroval kell megegyeznie Gallianinak, ami várhatóan hamar megy majd.
A calciomercato.com arról számol be, hogy megegyeztünk a Szpartak Moszkvával, Bocchetti átigazolásáról, azt mondják, hogy már holnap érkezik orvosira, Destroval egyetemben. Örülünk?!

14:09 – Két távozóról is lehet olvasni: Essient a Milan gyakorlatilag az első szembejövőnek eladná, most a török Istanbul BB vinné, a klub nem gördít akadályt a távozása elé, valószínűleg ez a deal is inkább Essien-en fog állni. Miután Cassano szerződését felbontotta a Parma (állítólag hét hónapja nem kapott fizetést), csatárt vinnének, két millió eurót kínáltak Pazziniért, akit három éves szerződéssel csábítanak.

13:55 – Sabatini nem csak a Milannal áll tárgyalásban Destro miatt, a Tottenham is vinné. Az angolok 23 millió eurót + a román védő, Ciriches játékjogát adnák, egyelőre kölcsönbe, opcióval. A Sportmediaset úgy értesült, a Milan 16 millió eurót fizetne Destróért, de könnyítheti a helyzetet, ha a Roma véglegesíti a Luiz Adriano transzfert.
A La Repubblica még délelőtt bedobott három nevet, akikre állítólag rárepült Galliani, és Berlusconi beleegyezése kell a transzferhez: Antonelli a Genoából, Paulinho a Tottenhamből és Salah a Chelseaből.

13:45 – A másik, régóta papíron lévő név pedig Mattia Destróé: El Shaarawy lábközépcsont sérülése miatt kiesett hat hétre (egyes mai infók már 2,5 hónapot is írnak), így felgyorsultak az események a Roma centerével kapcsolatban: állítólag szerdán már orvosi vizsgálatra is érkezhet. Kölcsönbe jönne két millióért, és mintegy 15 millióra tartja a Roma, az opciós joggal kapcsolatban még nincsenek hírek. Megerősítette a szálat Gianluca Di Marzio, a Sky munkatársa is, sőt, a Spotmediaset szerint Walter Sabatini, a Roma sportigazgatója úton van Milánó felé, hogy lezárja a transzfert.

13:30 – Akkor mercato: a legforróbb név Ezequiel Munozé, a Palermo 24 éves argentin hátvédjéé. Nem írta még alá a szerződéshosszabbítását a Palermóval, meglepő, de idén júniusban lejár a szerződése. Zamparini elismerte az érdeklődést a MilanChannelnek, azonban elmondta azt is, hogy nem fogja elajándékozni, hiszen annak idején, négy évvel ez előtt mintegy 6 millió eurót fizetett érte. A Milan már most hozná, a Palermo pedig nem adná olcsón. Egyébként azért is merülhet fel a középhátvéd-kérdés, mert Mexes-szel nem számol a klub a továbbiakban a szombaton történtek miatt, kezdeményeznék a szerződésének felbontását, hiszen júniusban neki is lejár a kontraktusa, így megtakarítanának egy kis lóvét a klubnál azzal, hogy nem kell fizetni addig sem a bérét. Az eltiltásáról egyébként még nincs infó. – UPDATE: mire leírtam, kijött, hogy négy meccset kapott Philippe.

13:18 – A legfontosabb kérdés Pippo sorsa: napok óta lehet olvasni róla, hogy ha nem jön össze a továbbjutás a Lazio ellen, akkor megköszönik Inzaghi munkáját. Korábban Pippo azt nyilatkozta, ő úgy látja, nem ő a probléma a csapatnál, azonban ha mégsem jönne össze a jó eredmény a Lazio ellen, távozhat a Milan padjáról. Több forrás is úgy tudja, hogy a tavaszt elvinné Tassotti, nyárra pedig a legújabb nevek: Antonio Conte, aki a szövetségi kapitányi feladatai mellett vállalná, valamint Vincenzo Montella, Spalletti most kicsit „kihűlt.”