°29 Giornata: Palermo-Milan – 10 kupadöntő

Két hét után Palermóban térnek vissza aranylábú fiaink, hogy tovább haladjunk az Európa felé vezető úton. Az acmilan.com nagyon helyesen felhívja figyelmünket arra a történelmi eseményre, hogy Bonera kétszázadik Milan meccsére készül, természetesen győzelemmel és egy Clay Davis-féle clean sheettel.

Lassan telt el az elmúlt két hét a Cagliari elleni parádé után, már nagyon vártuk,  hogy Pippo továbbhaladhasson a megkezdett úton. Közben így is láthattuk Antonellit a válogatottban villogni, Susót egy barátságos meccsen parádézni, és a marketing-csapat ilyenkor sem nyugszik és irgalmatlan milliárdos kamukkal eteti a médiát, mindannyiunk felhőtlen szórakoztatására. Palermóra készülve Inzaghi annyit elejtett, hogy győztes csapaton ne változtass, amit kicsit bővebben úgy fogalmazott meg, hogy quando la squadra fa bene e i giocatori non si fortunano puoi dare continuità alla formazione, quindi cambieremo pochissimo domani perchè non ha senso cambiare una squadra che ha fatto bene nelle ultime due partite. Ennek megfelelően a Gazzetta szerint annyi lesz a különbség a Cagliari elleni meccshez képest, hogy a sérült Honda helyett az egyik legtehetségesebb olasz szélső, Cerci kezdhet. Hiszek nekik, valószínűleg ők jobban értik Pippót, mint én. Mondjuk lehet, hogy segítene, ha nem 10 kupadöntőre készülne, hanem csak a soron következő bajnokira.

A Palermo viszont idén is masszív középcsapat, inkább Európa, mint a kiesés vonalat viszi. Iachini valamit nagyon érez, már több mint másfél éve nem rúgta ki Zamparini, szóval lassan meglehet neki Delio Rossi rekordja. A Dybala-Vazquez páros több mint állat, otthon eddig kétszer vesztettek, ami elég sújtó, ha hozzátesszük, hogy nekünk pedig eddig pontosan kétszer sikerült idegenben nyerni. Ahogy már korábban szó volt róla Pippo nem változtat a győztes védelmen, így Bonera sajnos nem fog kezdeni és kénytelenek leszünk ismét a saját hibánkból tanulni. Persze három kapott gól nem a világ vége, és a jövőben még jól jöhet, hogy élesben gyakoroljuk az emberhátrányos játékot.

Viszont a hét gigamegalázó/lesajnáló sztoriját így is Rummenigge hozta. Azért az masszív szint, amikor a Bayernnél aggódnak azon, hogy a szegény milánói klubokkal mi lesz. Ennél még a szombati produkciónk se lesz kellemetlenebb, pedig elég súlyos lesz az is.

Keret: Abbiati, Diego Lopez, Gori, Abate, Albertazzi, Antonelli, Alex, Bocchetti, Bonera, De Sciglio, Mexes, Paletta, Bonaventura, De Jong, Mastalli, Poli, Suso, Van Ginkel, Cerci, Destro, Menez, Pazzini

Gazzetta által várható kezdő: Diego Lopez – Abate – Mexes – Paletta – Antonelli – Poli – De Jong – Van Ginkel – Cerci – Destro – Menez

Böjt: Palermo-Milan 3-1