Legyen tánc! // Fiorentina-Milan

Bár hétfőn már debütált Mihajlovic Milanja, azonban az első igazi nemiszerv-méregetésre vasárnapig kell várni. Firenzében egyébként sem lenne könnyű, és veszettül sajnáljuk a sportfogadókat, mert ha van meccs, amire halvány tippünk sincs, akkor az a mienk. Azért írunk elé néhány mondatot, de ha nem így lesz – hát, az időjósok is tévednek.

Amit hétfőn mutattunk, az kétségtelenül többnyire pofás volt – főleg mondjuk az elmúlt másfél év tükrében, de persze még mindig csak a Perugia volt az ellenfél, szóval óvatosan. Egy hasonló eredmény Firenzében már egészen más megvilágításba helyezné a kezdést. A szokásos nyitási optimizmus mellett Sinisa kinevezésével az világos, hogy a klubvezetés felől is olyan bizalom mutatkozik most a vezetőedző felé, ami nem volt divat mostanság Milanellóban, így gyakorlatilag a szerbre vár a legnagyobb feladat holnap. Egyelőre az még kérdés, hogy hosszú távon ki fogja aranytálcán tálalni a kifogástalan minőségű labdákat a Bacca-Luiz Adriano kettősnek elöl, mert Honda (igen, ő is), Bertolacci és Bonaventura is képes erre – de valószínűleg nem kiszámíthatóan, mondjuk úgy májusig. Bár Montolivo ugye nem keveset kihagyott, de az mindenképp érdekes, hogy Miha elsőre nem a kezdőben számol a kapitánnyal, hanem De Jong játszik a posztján – le is nyilatkozta a szerb, hogy úgy látja, azon a poszton most jobb formában van De Jong, akinek egyébként voltak hasonlóan pontos, hosszú passzai, mint amit Montolivótól megszoktunk, de az látszik, hogy ez, mármint a középpálya ebben a formában nem fog működni. Firenzében megeshet, hogy igen, de erre alapozni nagyon vékony lenne, szóval ide sürgősen kell megoldás – ami valószínűleg akár már a vasárnapi meccsig be is eshet, még ha nem is fog játszani, ugyanis Sorianóval a legtöbb forrás szerint sikerült dűlőre jutni, de attól tartok, nem ő lesz az, aki megoldja ezt a problémát. Egyébként a Tuttosport is arról ír: az, hogyha létrejön a Soriano-biznisz, akkor sokkal inkább jelképes jellegű sztori lehet, és inkább Berlusconi bizalmának kifejezése lehet a középpályás Mihajlovic felé, merthogy Sinisa győzködte a klubvezetést egy ideje, hogy ő lenne az igazi. Csakhogy valószínűleg rajta kívül még érkezik valaki – legalábbis reményeink szerint.

Soriano jellemzése a whoscored-on: tényleg ő kell?

Na de hagyjuk a mercatót, a hátralévő idő úgy is tartogat majd olyan lépéseket, amiket jelen pillanatban gondolni sem mernénk. A kupameccs ugyan jól sikerült, viszont Mihajlovic belépői általában ha nem is bukással, de egy minimális megbicsaklással kezdődtek, ugyanis a szerb még sosem tudott nyerni új csapata első meccsén, legyen az szezonnyitó, vagy szezon közben átvett csapat. Firenzében sem a legjobbak a statisztikáink: bár ’14 márciusában nyerni tudtunk a Franchiban, előtte a lilák ellen 5 meccsen 2 pont termett mindösszesen, függetlenül a helyszíntől. A Fiorentina egyébként amikor otthon kezdte a szezont, akkor a legutóbbi három meccséből mindhármat megnyerte.

Ami különösen érdekes lesz, hogy tétmeccsen ilyen védelem ellen még nem láttuk a Bacca-LA duót elöl – a felkészülésiken azért voltak jó periódusok az Inter ellenében is, de mondanunk sem kell, mit tud dobni csak az a tény, hogy ez már a Serie A. Kérdés, hogy Mihajlovic mennyire lesz karakán, ragaszkodik-e a nyitányon ahhoz a játékhoz, amit szeretne látni a csapatától, és persze az is, hogy a csapat mennyire van erre készen, vagy pedig a szerb eredményorientáltan valamennyit változtat, mert azért Firenzében valószínűleg idén sem lesz divat a vendéggyőzelem, pláne nem Sousával a kispadon. Nem lesz kisebb teszt persze a hírek szerint egyaránt kezdő Ely-Romagnoli kettősnek sem: ketten együtt éppen csak idősebbek, mint Maldini volt az utolsó mérkőzésén.

Várható kezdő:
Diego Lopez – De Sciglio, Ely, Romagnoli, Antonelli, Bertolacci, De Jong, Bonaventura, Honda, Luiz Adriano, Bacca.

Tipp: csak nézzétek, ne fogadjatok