DIAVOLI LIVE – Mert mindannyian a végét várjuk

 

A mercato utolsó napja: ilyenkor azért általában rendesen megkavarodik a bizonyos a ventillátor bekapcsolása után, szóval megpróbáljuk követni, hogy ki hova és mennyiért. Éjfél előtt egy órával kongatják a harangokat, addig nyomkodjátok az F5-öt velünk együtt!

BASTA ALIBI

23:01 – Végleg vége 🙁 Az utolsó két percben sem töltődött fel Galliani telefonja, vagy valami hasonlón, de elcsúsztunk. Szóval nulla érkezővel, és három távozóval (Zaccardo, Matri, Mastour) zártunk. Köszi mindenkinek az egész délutános figyelmet, hamarosan majd összegzünk és elemzünk. Vagyis megpróbáljuk. Remélem, még épségben megvan az F5 gombotok. Forza Milan!

22:58 – Ismét Monica tweetjevel jelentkezünk: a CorSportnál dolgozó újságíró szerint 86 millió euró elköltése után Berlusconi nem adta áldását egy újabb „nagy igazolásra”.

22:47 – Galliani a calciomercatónak: „Megpróbáltuk még egyszer utoljára Witselt, bár tudtuk, hogy így is végződhet.”

22:38 – Mastour kölcsöne Malagába hivatalos, ahogyan a visszavásárlási opciónk is.

22:28 – Na, ezt a fél órát már kivárjuk. Nem fogalmazzuk még meg az összegzős posztot, mert ugye még van fél óra.

22:14 – Erre emlékeztek még?

22:09 – MN szerint még volt egy utolsó kósza próbálkozás Witselért, de már túl késő volt, az oroszok nem mentek bele.

22:00 – Kereken egy órával a végső kapuk bezárása előtt a Sportmediaset minden kételyt eloszlat: nem jön Witsel, és egy kibebaszott középpályás sem jön a csapathoz. Hozzáteszik, Witsel magas fizetése is akadály volt.

21:35 – Másfél órával a zárás előtt bemutatnánk a mai érkezőinket, csak néhány szóban. Nem kell hozzá egérgörgő.

21:19 – Suso a Watfordot is visszadobta a calciomercato szerint, ugyanitt azt is írják, Mauri marad a Milanban. Mondjuk legalább akkor őt dobjuk be.

20:57 – Di Marzio még azt írja, lehetnek még fordulatok a mai nap – hát, maradt két óránk, semmi több. Az nagyon nevetséges lesz, ha több hétnyi huzavona után se Soriano, se Witsel, de még csak egy Ledesma sem.

20:42 – ZÁRÓRA! 

Legalábbis erről számol be a Milan Channel, ami úgy fogalmaz: a Milan számára befejeződött a mercato. Azért abban van egyfajta bevállalósság, hogy egy kurva középpályást sem sikerült igazolni. Oké, mondom középpályást. (Azért ne lepődjünk meg, ha mégis beesik valaki)

20:30 – Matri éppen aláír a Lazióhoz. Közben csirko azt mondja a levlistán:
„egyébkent meg leginkább Galliani menjen a Lazioba egy évre kölcsönbe”

19:58 – Szintén Di Marzio: Matri bizniszében nem fog szerepet játszani másik Lazio játékos, (Lulic), sem Polit nem adjuk – Witsellel kapcsolatban pedig patthelyzet van, a Milan nem akar belemenni a kötelező megvételbe.

19:47 – Firenzében annyi a helyzet, hogy Basantát eladták – ez annyiból lehet érdekes, hogy állítólag a Mexes-dealt ez segítheti elő, ha távozik egy védő Firenzéből, bár nem nagyon irkálták mostanában, de nem zárható ki – pluszban megszerezték a hosszabb nevű lengyelt Dortmundból.

19:31Ez mondjuk egy gyönyörű sztori: állítólag a Zenit lecserélné Villas-Boast a kispadon Kloppra: ez annyiban érinthet minket, hogy a portugál megígérte Witselnek, hogy elmehet, viszont az edzőcserével a Zenit visszavonná a dolgot.

19:27 – Emlékeztek még a Pescarában, azóta a Portóban játszó Quinteróra? Na, őt elvitte a Rennes kölcsönbe.

19:23 – Sorianót egyébként a tuttonapoli.net szerint 13 millióért vihetik Nápolyba, plusz Zuniga kölcsönbe megy a Sampba.

19:20 – Újraindulhattak a tárgyalások Witselért: hasonló az ajánlat, mint korábban, azaz kölcsön + sima opció, de azt írja a milannews, az oroszok belemehetnek a dologba.

19:13 – A Matri-biznisz hamarosan lezárul, a legtöbb forrás elkönyveli a transzfert, kölcsönbe megy a Lazióba Matri.

19:07 – Mi újság máshol c. rovat:

 – Az Inter elpasszolja Hernanest a Juventusnak – a 11 millából, amit érte kapnak, Edert hoznák, de Ferrero, a Samp elnöke 20 millióban határozta meg a csatár árát. Ljajicsot kölcsönbe szerezhetik meg a Romától, és Felipe Melót is visszahozhatják a Serie A-ba.

– A Juventusnál egészen kevés név pörög délelőtthöz képest, a Hernanes-biznisz a legaktívabb, a Marseille-s Lemina megszerzése után.

-A Roma leadhatja ugye Ljajicsot, akiért cserébe Juan Jesust húzhatja be az Intertől, bár ezt legutóbb most cáfolták. A Torinós Bruno Perest hoznák, de a 15 millió elsőre még Sabatininek is sok, valamint behúztak egy William Vainqueur nevű francia középpályást.

18:56 – Sportmediaset: Montolivo-Lulics csere jöhet létre.

18:38 – A Watford is kivetette a hálót Susóra.

18:36 – A Genoa visszahozta Itáliába Dzemailit – utolsó megoldásnak talán ő sem lett volna rossz.

18:31 – A Sky Lulics nevét dobta be, mint aki felmerült a Lazio részéről, mint leigazolandó játékos.

18:18 – Nyilván nem volt nehéz kisakkozni, de Peppe Di Stefano, a Sky munkatársa egyenesen a Casa Milanból be is dobta: az, hogy Lotito és Galliani találkoznak, nem csak Matri bizniszét jelentheti, másokról is tárgyalhatnak.

18:11 – A milannews fotót is közöl a megkezdődött Galliani-Lotito meetingről, amelynek a fő témája Matri: vajon tényleg annyi papír kell egy játékos szerződtetéséhez? Szóval a kérdésünk, jön valaki az ellenoldalról is?

17:56 – Zacsi hivatalos, 2017-ig írt alá a Carpival. Ingyen ment el. Kösz mindent!

17:25 – Kisebb csend azóta, mióta Galliani összeült Lotitóval – egyelőre egyébként nem nagyon repkedtek még olyan nevek sem, akikről eddig egy mukkot sem hallottunk a Milannal kapcsolatban, pedig ilyenkor ugye ez dívik. Még öt és fél óra.

17:02 – Az viszont sanszos, hogy Sorianót a Napoli viszi el, miután délután leakadtunk róla, a Napoli gőzerővel ráállt, és jelenleg a fizetésről tárgyal a játékos és a Napoli – meglepő lenne, ha mégis nálunk kötne ki.

16:59 – Ez már Corierre della Sera: Monica Colombo arról ír, Galliani azért hagyta el a Casa Milant, mert nemrég az volt a történés, hogy lelépett a klubházból a Kopasz – hogy lezárja a Matri-dealt a Lazióval, jelenleg Lotitóval tárgyal. A csatár kölcsönbe menne a Lazióba.

16:49 – Ismét Di Marzio: Zaccardo aláír a Carpihoz hamarosssan – aztán behúzzák Cofiet is, durva.

16:38 – Szintén angol Sky Sports: Witsel nem megy Angliába. (Lyall Thomas az angol Sky-nál dolgozik)

16:36 – Az angol Sky Sports dobta be a QPR-es Sandro nevét – akit a Spurstől vettek korábban mintegy 8 milláért, most kölcsönbe jönne. Alapvetően nem rossz játékos, de azért óvatossággal kezelném, tavalyelőtt szakadtak el a térdszalagjai.

16:31 – Még volt egy biznisz, ami eddig dugába dőlt: a kommenteknél is felmerült Perottit hoztuk volna Genoából, cserébe Susót küldtük volna kölcsönbe a griffekhez, de a spanyol beintett a dologra. Azóta Perrottit az Inter vinné kilenc milláért.

16:29 – Közben a Juve viszi Hernanest valószínűleg 11 millióért – ebből finanszírozhatja az Inter Edert, a Samp csatárát. 11-et megért volna nekünk Hernanes?

16:18 – A calciomercato azt írja, megy egy utolsó hajrá a PSG-s Rabiot-ért: meglepő módon érte is a Tottenhammel kell megküzdeni, de azért durva lenne, ha mindkét célpontot az angolok vinnék el. Állítólag hasonló a konstrukció, mint Witsel esetében: 3-4 millió euró most a kölcsönért, és egy 16-17 millás végső megvásárlási opció.

16:13 – Di Marzio, a Sky munkatársa szerint ennyi volt a Soriano-biznisz: a Samp középpályását hetek óta üldözzük, most viszont az olasz átigazolási guru szerint a Milan bemondta a Sampnak a terített betlit, és nem dob a középpályásért új ajánlatot. Viszont a Samppal való üzletelésünk nem állt le: Nocerinót vinnék Genovába, a klasszikus szimbólumnak számító hotelben van Nocerino ügynöke és a Sampos sportigazgató.

16:11 – Egy régi baráttól viszont úgy tűnik, búcsúzunk: Zaccardo számára valami nagyon vonzó lehetett a Carpi ajánlatában, mert minden bizonnyal elfogadja az újonc klub által elétolt szerződést. Emlékezhetünk, a világbajnok (!) hátvéd számtalan klubot visszadobott már a múltban, és választotta a párnázott lelátót a San Siróban, de most olybá’ tűnik, valami nagyon kerek lehet a Carpinál.

15:50 – Ami viszont biztosnak tűnik, hogy Mastourt kölcsönadjuk: önmagában nem lenne hülye ötlet, és délelőtt kicsit ferde szemmel nézhettünk erre a dealre, mert a Malaga úgy venné kölcsön két évre a marokkói free-stlyert, hogy 5 milliós vételi opciója lenne rá. Délutánra annyiban változott a helyzet, hogy egy olyan kitétel is belekerült a szerződésbe, hogy amennyiben a Malaga él majd az opciójával, akkor a Milannak lesz rá egy 6 millió eurós visszavásárlási előjoga – szóval igazából egy millát bukhatunk rajta, ha tényleg beválik Spanyolországba. Mindenesetre már elröppent Andalúziába.

15:39 – Üdv mindenkinek, elkezdjük akkor, este 11-ig pedig akkor itt fogjuk várni, hogy végül is akkor ki esik be, és kinek köszönik meg. A nap eddigi legfontosabb sztorija Witselhez kapcsolódik: a belgáért egy elég szép konstrukciót küldtünk Szentpétervárra: 3 millió euró ellenében kölcsönvennénk egy évre, majd 22-ért végleg meg is vásárolnánk – de csak ha úgy gondoljuk. Ez pedig nem tetszik az oroszoknak, akik kötelező vásárlást írnának a szerződésbe, e miatt döglődik egyelőre a transzfer. Délután a MilanChannel azt is írta, meg is állt a dolog, de most úgy tűnik, lesznek még egyeztetések. Mindenesetre a Tottenham ott áll a háttérben, és kész egyben kifizetni a 25 milliót a Zenitnek.