°18 Giornata: Milan – Bologna // Tiszta lappal


Az új esztendő első meccse, amikor egy kicsit mindenki tiszta lappal indíthat, amikor az óévi események már a távoli, elfeledett múlt részei. Ami eddig nem ment, az most újra mehet, még ha mélyen tudjuk is, hogy ez nem ilyen egyszerű. Hiszékenyek, és naivak vagyunk, mert elhisszük, hogy ez az év más lesz/lehet, kezdve egy diadalittas januárral. Erről Mihajlovic is beszélt, szerinte megtudjuk nyerni az első három meccsünket (Bologna, Roma, Carpi). Szerintem meg kell nyerjük, ha valóban oda szeretnénk érni ahova mondjuk. De ne fussunk előre, először Donadoni legyen meg, aztán a többiek. Sűrű, és kemény lesz a január, most kell megmutatni!

Mondhatni a legrosszabbkor találkozunk a Bolognaval, túl vannak egy edzőváltáson, és Donadoni kinevezése óta csupán 2 meccset kaptak ki, közben hazai pályán legyőzték a Napolit, és szintén otthon értékes pontot szereztek a Roma ellen. Idegenben csupán egy ponttal szereztek kevesebbet, mint a Dall’Araban. Szóval egy kiszámíthatatlan, odaszúrós, kellemetlen csapattal találkozunk ma délután. Ha hagyjuk, hogy berendezkedjenek, és soraikat rendezve várjanak a kontralehetőségekre, nagyon nehéz dolgunk lesz. Pláne, hogy ez a Milan nem az a csapat, amely kevés sanszot adva bedarál egy ilyen csapatot.

Pozitívum, hogy az egyik legjobb formában lévő bolognai, a sokadik virágzását élő Brienza hiányozni fog. Nélküle valószínűleg az ellentámadásaik se lesznek olyan veszélyesek. Viszont lesz Giaccherini és az ex Destro is, rájuk azért érdemes lesz figyelni, tekintve, hogy a pimasz Mattia szeret betalálni volt munkaadóinak, ráadásul amióta Donadoni irányít 5 gólt szerzett, azelőtt egyet se.

Ami  a Milan háza táját érinti, Mihajlovic csupán három hiányzóval kénytelen számolni. Az eltiltott Romagnoli mellett, csak a régóta maródi Balotelli és Menez hiányzik. Mario visszatérését a jövő szerdai Carpi elleni kupameccsre várják, a francia most kezdte a labdás edzéseket, nem erőltetik a visszatérését, valószínűleg február előtt nem láthatjuk a pályán.
Romagnoli helyett egészen biztosan Mexés szerepel majd Alex társaként. Abate helye a Frosinone elleni gólja és jó teljesítménye után, megkérdőjelezhetetlen. A baloldalon újra De Sciglio lesz, aki a stáb szerint jobban teljesít, mint a sérüléséből nemrég visszatérő Antonelli.
Mihajlovic kerek perec kijelentette, hogy Boateng nem lesz kezdő, így a jobboldalon újra az a Honda lesz a kezdő, aki állítólag engedély nélkül nyilatkozott egy japán médiacsapatnak, ráadásul nem túl szépeket mondva jelenlegi alkalmazójáról. Nem tudni, hogy mi igaz, és mi nem ebből, de az tény, hogy nem zörög a haraszt, ha (…) Honda nem pofázik. Szegényt nagyon sajnáljuk, mert többet érdemel, de a sűrű edzőváltás nagyon megviseli, így csak ritkán tud értékelhető nyújtani, reméljük ma pont egy ilyen ritka alkalom lesz. Középre bár visszatért Kucka, de úgy néz ki, hogy nem ő lesz Montolivo párja, hanem az egyre jobb formát mutató Bertolacci. Kellett volna egy izomember a középpályára, de Bertolacci kihagyhatatlan. A balszél, a hét elején láz miatt edzést kihagyó, Bonaventura területe lesz.
Luiz Adriano újra padozni fog, Niang lesz Bacca párja.
Kíváncsian várjuk, hogy a két hetes pihenő, és a szinte teljes keret milyen hatással lesz a csapat játékára. Fontos lenne átmenteni a szezon végi jó formánkat erre a hónapra, évre is, hiszen januárban sok a jövőnket illető kérdés eldőlhet. Többek között vár ránk egy kupa negyeddöntő, ami bár könnyebbnek ígérkezik, azért nem szabad leírni a Carpit, plusz a bajnokság éllovasai közül hárommal is lesz találkánk, na meg megyünk az Empolihoz, akiknél sose könnyű nyerni.

Nehéz, nyögvenyelős, LA győztes gólos 2-1et várunk.

Várható kezdőcsapatok:

A végére pedig jöjjön egy ínyencség Donadoni mester tollából: