°22 Giornata: Milan-Inter 3-0 – Funkytown

A vasárnapi derbi egészen klasszikusra sikeredett, a vége sima győzelem, végig összeszedett játék, kimagasló egyéni teljesítmények. Rég láttunk ekkora királyságot, na. Ez pedig erősen Mihajlovics hatása, aki a kezdeti nehézségek után eléggé gatyába rázta a csapatot.

A derbi-győzelemnél kevés édesebb dolog van. Egy 3-0-s derbinél meg még annál is kevesebb. Sok minden kellett, hogy ez így összejöjjön, de kezdjük Mihajloviccsal, akit eddig ekéztünk, mint az isten verése, szóval itt az ideje, hogy jöjjön az örömének, ha már ilyen vidám vasárnappal lepett meg. Végre van egy felismerhető, értelmezhető stílus, formáció, kikristályosodó kezdő. Lehetett tudni, hogy mit fogunk játszani, hogy mik lehetnek a nyerő pontok támasásban, hogy mire kell figyelni védekezésben. Végre úgy nézünk ki, mint egy rendes csapat, ami tudja, hogy mit szeretne elővezetni. Lehet, hogy nem mindig jön össze, meg a jó-csapat-szinttől még messze vagyunk, de ezzel már lehet kezdeni valamit. Ráadásul a derbin nagyjából minden össze is jött, ami összejöhetett.

Donnarumma egészen szigorú volt már megint, nagyokat védett, de mellette volt önbizalma rizikós megoldásokat is választania, amik be is jöttek, szóval hihetetlen, hogy 16 évesen ekkora májer. A csatárduónk mindkét tagja lőtt gólt, ennél sokkal többet nem hiszem, hogy reálisan lehetne várni. Ha pedig mégis jön több, akkor meg még jobban örülhetünk. A középpályánk és a védelmünk még mindig középszerű, de a 4-4-2-vel stabilabbak lettünk, ami segít elfedni a hiányosságokat. Kucka harcossága nagyon kell, Monti egész fegyelmezett, Honda is mintha kezdené megtalálni magát. Jack viszont amióta itt van, konzisztensen hoz elég jó formát, ügyesnek mindig is ügyes volt, helyre passzokban is otthon van, ezen felül viszont kellőképpen kemény, jó a letámadásban, labdákat is szerez. Szóval, ha van kiemelkedő a középpályánkon, akkor az Bonaventura, tartsa is meg ezt a jó szokását, most is nagyott játszott. Alex gólja nagyon kellett, a tizenegyes már kevésbé, de Romangolival így is egész biztosak voltak. A vége pedig, akárhogy is, de clean sheet lett.

Rég volt ennyire felemelő Milan-meccset nézni, végig nagyok voltunk és a forgatókönyv is tökéletes volt. Jó játék és vezetés az első félidőben, kimaradt Inter-tizenegyes, Bacca megnyeri, majd Niang fellövi a habot a tortára, királyság. Egy derbi sokszor lehet sorsfordító, nálam most jött el az a pont, hogy sikerült megbékélnem azzal, hogy Mihajlovics az edző. Szerdán már Palermo, összesen 16 forduló és 2 kupameccs, jön még jóság tavasszal, lehet hogy még egy egész vállalható szezon is összejön.