Jön még kutyára dér # Palermo v Milan

Komák, már jó rég nem írtam nektek, ami nem biztos, hogy akkora nagy probléma – nektek, igaz, nekem se lenne, ha nem az lenne a dolog hátterében, hogy egész nap dolgozom. Mindegy. Meccset idén nem nagyon láttam, leszámítva a dicsőséges római döntetlent. Az már idén volt, ha minden igaz. Azóta viszont legyalultuk a Fiorentinát, ikszeltünk Empoliban, és előnyt szereztünk Sándorfalva ellenében is, hogy mintegy ráadásként széjjelcsapjuk az Intert. Daliás idők. Elvileg most nagyon megy, ennek ellenére a nagy többséget sem lepné meg egy szicíliai döntetlen szerda estére. Hajtás után színtelen-szagtalan felvezető.

Nem kicsit sajnálom, hogy lemaradtam a kuzinverésről – állítólag nagyon fasza meccs volt, tele tűzzel-szenvedéllyel-fegyelemmel és gólokkal. A reakciók alapján olyan hatást váltott ki a piros-feketék szerelmeseiből a diadal, amihez csak a Barcelona 2013-as legyőzése hasonlítható. Akárhogy is esett, kurva nagyot szólt, ha Pálka azt írta a beharangjában, hogy alapjaiban határozza meg Szinyó jövőjét a meccs kimenetele, akkor elmondhatjuk, a jugó megütötte e főnyereményt, lesz hova és mire visszamutogatnia.

Mi pedig nem fogunk értetlenül állni akkor, amikor majd besülnek a rakéták, és maradnak a kisebb csapatok elleni gyengébb eredmények. A vak is láthatja, hogy valamiért nem tudnak mindent kiadni magukból ezek a kiváló futballisták a Bologna, az Empoli vagy éppen a Palermo ellen. De vajon miért kell lélektelenül lődörögni ilyenkor, ha úgy is tudnak, ahogyan vasárnap este sikerült? Lényeg a lényeg, becsüljük meg azt, amit kaptunk, ha másra nem is volt jó, arra mindenképpen, hogy érzelmileg-lelkileg feltöltődjünk-táplálkozzunk belőle. (Tisztelet a kivételnek, aki nem is látta.)

Érdekes módon Szinyó nem forgatja meg a csapatát a hétközi ellenére sem, meglátjuk, tényleg így lesz-e, vagy lesznek azért komolyabb változások. Mindenesetre, ha igaza van a rózsaszín enesnek, akkor Donnarumma véd, Zapata és Romagnoli a két belső védő, Antonelli és Abate a két széle, Honda és Bonaventura a két szélső, Kuco és Montolivo a tengely, Bacca és Niang pedig a két gólvágó. Tippülni nem érdemes, a döntetlen szerintem tutira meglesz, aztán az is lehet, hogy nyerünk a végén, de ezen így előre eléggé értelmetlen lenne görcsölni. Cristante willkommen. Akárhogy is, ha Szinyó belopta magát csirko szívébe, akkor valószínűleg hamarosan itt a világvége. Addig is érezzétek jól magatokat. Nagy forza holnapra!!!