Milan – Udinese // Tovább, tovább, tovább…

Az utóbbi idők jó szereplései, és eredményei után az olasz sajtó már arról beszél, hogy a Milan visszatért a BL indulásért vívott harcba. Valahol igazuk van, hisz a tegnap döntetlent játszó, jelenleg harmadik Fiorentinának 7 pont az előnye velünk szembe, és egy ma délutáni győzelemmel, ez rögtön csak négy egység lenne. Viszont néhány jobb meccs után ez még egyáltalán nem igaz, annak ellenére sem, hogy a Fiorentina után, nemrég az Intert is megcsaptuk, és csapatként kezdünk kinézni. A fejlődés legnagyobb értékmérője csak ezután jön, amikor két otthoni kötelező meccs vár ránk a nápolyi kirándulás előtt. Ha ezek meglesznek, akkor talán beszélhetünk BL esélyekről. 

Mihajlovic előtt újabb megoldandó feladat áll. Hiszen Bonaventura sérülésével, és kimaradásával elvesztette az egyik legfontosabb játékosát a csapat. Jack amellett, hogy a góljaival és gólpasszaival az egyik legveszélyesebb játékosunk, a támadójáték szíve-lelke, szinte minden támadás rajta megy keresztül, és tőle várható a legtöbb váratlan megmozdulás. Nagy kérdés, hogy mennyire érzi meg a támadójátékunk a hiányát, és Szinyó miként próbálja meg pótolni őt. Kétféle verzióról írtak az tájékozottabb olasz firkászok. Az egyik, Boateng szerepeltetése Jack helyén. A másik, Honda átrendelése a balszélre, és Kucka kitolása a japán helyére, a szlovák helyett pedig Bertolacci szerepeltetése.
Igazából egyik lehetőség se kecsegtet túl sok jóval. Boateng legutóbb az Alessandria ellen, épp a baloldalon szerepelt, és kb. nem mutatott semmit. Szemmel láthatóan szenvedett ott.
Honda az utóbbi időkben a csapat egyik legjobbja volt, támadásban talán kicsit haloványabb, de mezőnyben, és főleg védekezésben rengeteget segít a felrohangáló Abatenak. Remekül kiegészítik egymást az olasz hátvéddel. Többek között ezért se ajánlatos megbontani a jobbszelünket, mert kitudja hogy fog mozogni Honda a balon, ha rosszul, akkor lesz két nem annyira magabiztos oldalunk. Megvan az esélye, hogy Honda a játékügyesebb, és gyorsabb Antonellivel is megkapja az összhangot, de nem biztos, hogy Kucka olyan jól megtudja majd oldani a jobboldalt, mint a japán. Nem beszélve arról, hogy a szlovák remek párost alkot középen Montolivoval, ami szintén borulna.
Mihajlovic két lehetőség közül választhat, feltéve ha nem talál ki egy harmadikat. Vagy megvariálja teljesen a négyes középpályát, és az eddig jól működő párosokat. Vagy dönt egy nem túl ígéretes verzió mellett, de megmaradnak a csapat fontos elemei, azaz a Kucka-Montolivo és a Honda-Abate páros.

A csapat többi része valószínűleg ugyanaz lesz, mint az utóbbi meccseinket. Azaz Gigio a kapuban, előtte Antonelli, Romagnoli, Alex, és Abate. A középpálya közepén Montolivo és Kucka vagy Bertolacci, ha a szlovák lesz a jobbszélső, balszélen Honda, vagy Boateng. Elől pedig az egyre jobban működő Niang-Bacca páros.

Akármi is a szezon végi célkitűzésünk, ma nyerni kell.