°25 Giornata: Milan – Genoa // Jó ebédhez, győzelemmel

Egy hétnyi pihenő után újra nekifutunk egy hazai kötelezőnek. Azt a Genoat fogadjuk, akikkel a mercatos szívességeik miatt annyira jól bánunk, hogy hazai környezetben utoljára csekély három és fél éve vertük meg. Viszont van amiért ők is hálásak legyenek, hisz olyan játékosokat kaptak tőlünk bagóért, mint az eurómilliókat érő  Cerci, vagy a nagy spanyol ígéretként számon tartott Suso. De mi sem panaszkodhatunk, hisz megkaptuk Kuckát és Antonellit, na meg sokak szerint az Ők érdemük, hogy Niang megtanult gólt lőni. Baráti meccs lesz ez, sok-sok volt játékossal, kevés faulttal, és ugyanennyi góllal.

Az elmúlt két nap edzései alapján Bonaventura, és Niang is jó eséllyel tudja vállalni a játékot. Ha nem, felkészül Boateng és Luiz Adriano, aki egy elég kedélyborzoló frizurát villantott nemrég. Mondanunk sem kell, hogy Jack mennyire hiányzik ebből a csapatból, vele kreatívabbak, veszélyesebbek, és sokoldalúbbak vagyunk. Nem tudhatjuk, hogy ha Ő is játszik, sikerült volna-e megverni az Udineset, de jobbak lettek volna az esélyeink, még úgy is, hogy a pályára lépők mindent megtettek a győzelemért, és csak egy kis szerencse, és/vagy pontosság hiányzott. Bonaventura a csapat esze, motorja, és legfőbb hajtóeleme, nagy szükség lesz rá a Genoa ellen is, akik valószínűleg ugyanazzal a mentalitással lépnek majd pályára, mint az Udinese. Niang nem annyira fontos eleme a csapatnak, de ahogy termel az utóbbi időben, hiba lenne kihagyni, még úgyis, hogy a góljain kívül kvázi mindent elront. De ugye egy csatárt a góljai minősítenek, és neki van egy pár ebből az utóbbi időben.
Kucka játékára semmi esély, rá legalább két hetes pihenő vár, így Montolivo párja az a Bertolacci lesz, akit néhány centi választott el, hogy a legutóbbi meccs hőse legyen. Andrea mindkét arcát „megcsodálhattuk” az udine-i meccs két félidejében. Az első 45 perc zártabb játéka láthatóan nem feküdt neki, sok labdát vesztett, a társakat is csak nehezen találta meg, szinte az összes energiáját felemésztette a folyamatos visszarohangálás, ami nyilvánvalóan pont annyira feladata, mint a helyzetek megteremtése, és esetleg befejezése. A második félidei egykapuzás, amikor szinte csak három emberrel védekeztünk, azt is már a félpályán, jobban találta, agilisabb, veszélyesebb volt, többször felért az Udinese kapujához. Ez is mutatja, hogy közel sem az a típusú játékos, mint Kucka. A szlovák ügyetlenebb, viszont erős, gyors, és remekül szerel. Poli, Nocerino és José Mauri valószínűleg szóba sem jöhetnek, mint kezdők, hisz láthattuk, hogy Szinyó erre a két posztra szinte csak hármójukkal számol. Ezáltal kicsit esetlen a történet, mert van két hasonló típusú, inkább kreatív és egy más tulajdonságú, keményebb, masszívabb középpályása Mihajlovicnak. Nagyon nem ártott volna a télen hozni egy olyan kaliberű embert, mint Kucka, de hagyjuk. Az is bosszantó, hogy bár létszámban megvagyunk, de a középpályásaink közül csak hárman valóak arra, hogy érdemben játszanak. Nocerino inkább egy kiesőjelölt csapatban kellene szerepeljen, Poli cserének jó, egyébnek kevés, míg Jose Mauriba lehetne potenciál, de nem vetjük meg azért Mihajlovicot hogy nem rakja be, lehet ha súlytalan még ehhez a szinthez. Talán nem lenne rossz gondolat Boatenget megpróbálni középen, de amilyen formában van a ghánai, nem kecsegtet túl sok jóval ez a lehetőség sem.

A védelmünk minden tagja bevethető, itt minden kétséget kizáróan az Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli sor lesz Donnarumma előtt. Honda, Montolivo és Bertolacci helye szintén biztos, reménykedünk, hogy a hírek igazak, és Jack kezdeni fog. Bacca párja Niang lehet, ha nem tudja vállalni, akkor Luiz Adriano vagy Balotelli.

Ami a Genoat illeti, a legfőbb gólvágójuk, az általunk is udvarolt Pavoletti sérült, őt az új szerzemény Matavz helyettesítheti. Cerci vagy Suso lesz az árnyékék, a háromvédős, öt középpályásos, két csatáros 3-4-1-2-ben. Kíváncsian várjuk, hogy az ex-ek, hogy teljesítenek, reméljük a volt játékosok Milant sújtó átka most nem érvényesül, és egyikük sem másolja majd Armero mintáját.

Amúgy sem, de idegenben aztán pláne nem jó a Genoa (1-4-7), illene őket simán, gond nélkül leverni. Egyrészt a pontok miatt, másrészt visszavágni az odavágón el- és átszenvedett 1-0ért. Érdekesség, hogy legutóbb épp Bertolacci és Niang góljainak köszönhetően 3-1re nyertek a San Siroban.