Minek a kezdete? // Milan-Torino

Bevallom őszintén, erősen mellbe csapott, amikor tudatosult bennem, hogy szombaton este már meccs van. Pokolian hiányzott azért ez, még ha jól is esett 1-2 hétig abszolút kivonni magam az addig megszokott rutinból – ez így van rendjén. Nyitásnak egy Torino, de hogy konkrétan mi is kezdődik el a bajnokságon kívül, azt nagyon nehéz lenne megmondani. 

Az első meccs a Ferragosto (amikor gyakorlatilag a komplett Olaszország leáll két hétre, kivéve a tengerparti és egyéb pihenőhelyek kiszolgálóegységeit és munkatársait) közepén, új edzővel és egy rakat újdonsággal megspékelve – hm, nem irigylem most a fogadóirodákat sem, mert gyakorlatilag a dögunalmas 0-0-tól a többgólos vendég sikerig tényleg minden benne van ebben a meccsben. Persze, kezdhetnénk azzal, hogy nem ártana úgy indítani a bajnokságot, hogy ne kerüljünk rögtön hátrányba, és ehhez egy Torino tökéletes partner, egyben nem szabad, hogy gond legyen, de azt hiszem, most ezek nem azok az idők. A Milannak most lehet, hogy nem is az lesz a prioritás, ami majd a pályán zajlik – mindettől függetlenül persze nem kellene rögtön egy büdös nagy ruhával nyitni, de tekintve, hogy az első meccsen várhatóan még a tavalyi középpályánknak is egy lebutított verziója fog kifutni, tényleg azt mondom, hogy ne legyenek nagy elvárások az első meccsen. A felkészülésből kiindulni meg aztán totálisan felesleges: voltak jobb és kevésbé jobb pillanatok, de gyakorlatilag az a csapat, amire azt lehet mondani, hogy ez lenne _a Milan_ ma, az úgy nem tudott kifutni. Niang és Suso persze mutatott szép dolgokat, várhatóan kapnak is szerepet a Toro ellen, és előbbinek megeshet, hogy kimondottan nem tenne rosszat, ha mondjuk egy duplával indítana – láttunk már arra példát, hogy rá tud görcsölni egyetlen momentumra.

Montella tevékenységét sem valószínűleg ebből a meccsből kellene majd megítélni – mondjuk azért azt tudjuk, hogy egy bajnokihoz minden bizonnyal másképp állnak majd hozzá az urak, mint egy amerikai focizgatáshoz két szelfi között. Ha mégis valamit támasztanom kellene a csapat felé, mint elvárás, az csupán annyi lenne: ne azt a görcsös semmit kelljen néznünk, amitől megfekszi az ember gyomrát a vacsora, evett bármit is. Legyen bennünk csibészség, spiritusz, és ne csak annyi történjen a pályán, hogy a vendégek biztosnak tűnő védekezését az életben sem tudjuk feltörni, majd egyszer jön egy , vagy több kontra, és végünk. Nem mondom, hogyha ezt végrehajtja Montella, akkor már sínen vagyunk, mert vannak vele kapcsolatban azért fenntartásaim, illetve, hát minden jel arra utal, hogy idén sem kerüljük el azt, hogy augusztus utolsó napjaiban beessen majd 1-2 fontos ember, aki aztán majd úgy október körülre be is épül a csapatba.

Az viszont mindenképp sokat nyomhat a latban, hogy elvileg nincs, aki belekotyogjon a kisrepülő hangzatos terveibe – azaz abban a taktikában és felállásban küldheti fel a fijúkat, amilyenben akarja – még ha ez most erős lecsupaszítása annak, hogy Berlusconi már nincs ott, ahol, de mindenesetre tétel lehet, hogy nem jön fentről majd néhány ajánlott jó tanács. Ne feledkezzünk meg, hogy egy klasszik jelenlegi vs egykori Milan edző összecsapása is lesz a nyitófordulóban (na meg ez is mutatja, hogy a Catania micsoda mesterkinevelő), Szinyó Torinója sem valószínűbb, hogy sokkal előrébb járna, mondjuk arra azért kíváncsi leszek, hogy mit tud kihozni mondjuk Ljajicsból, vagy hosszabb távon Falquéból, utóbbi mondjuk pont nem lesz ellenünk.

Tőlünk Lapadula egy klasszikus eltiltással kezdi a szezont, szóval Montella a Suso-Bacca-Niang trióval támadhat elöl, egyúttal pedig Vangioni játékának ítéletével is várnunk kell még egy ideig. Kulcs lehet persze Paletta játéka, és Romagnoli sem az full fit, ami a kis keresztet illeti mellette, szóval ha valahol lehet baj, az még megeshet, hogy hátul lesz, pláne egy ilyen kis genyó csatár ellen, mint Belotti.

Várható kezdő:
Donnarumma – Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura, Suso, Bacca, Niang. Várható vezetőedző: Vincenzo Montella.
Várható sikeres cselek Susótól: több, mint tavaly Hondától egész idényben.
Várható kapitális hibák száma hátul: több, mint kellene.

Tipp: 2-1

Korábbról egy jó móka: