Galliani utolsó napja élesben?

Ha nem is LIVE-ban, de időről-időre frissülő posztban megnézzük, mi várható a maradék pár órára – ne felejtsük, igen nagy a valószínűsége, hogy Adriano Galliani a mai napon dolgozik utoljára, mint hivatalban lévő és elfoglalt sportigazgató, hiszen a hírek szerint januártól jöhet az átalakulás. Szóval egy búcsúajándék nem lenne rossz.

23.05 – Véget ért a móka nyárra

Ennyi volt, 23.00-kor bezárt a piac – az utolsó napon sikerült kiszórni Elyt és Diego Lopezt, az ellenkező irányt pedig Matias Fernandez járta be. Bízunk egy januári izmozásban.

22.53 – Üdv, Mati!

Eldőlt a kérdés, még beesett egy középpályás a végére: Matias Fernandez aláírta a szerződését, egy évre, kölcsönbe, opciós vételi lehetőséggel érkezik, 800 ezer euró fejében. Blődség volt többet várni, de egy ligát ismerő, rutinos középpályás nem jöhet rosszul, dobhat a dolgokon – ráadásul Montella is ismeri.

22.30 – Grazie, Diego!

Diego Lopez lelépett az Espanyolhoz – köszi mindent, haver! Mati Fernandezzel meg állítólag sikerült is a megállapodás, és hamarosan aláírhatnak – ezt mondjuk Peppe Di Stefano (Sky) cáfolja, mert forrása szerint a játékos Chilében van, így nehezen írhatná alá a papírokat a Casa Milanban.

20.45 – Mati, az utolsó esély?

Kvázi két óra, de Montella bekapcsolta a telefonját, és rácsörgött Mati Fernandezre: a Cagliarival versenyzünk a csávóért, egyelőre túl nagy siker nélkül.

19.00 – Ajándék nélkül búcsúzni? Na még mit nem!

Di Marzio ropogósan jelenti, hogy Galliani megeresztett egy telefont Oroszországba is Ezquiel Garay ügyében, de állítólag gyorsan elhajtották. Szűk négy óra alatt mit lehet összehozni? – főleg úgy, hogy azért Vergara, Diego Lopez távozásával egy pár milla azért csak leesett.

18.30 – Nincs mercato Genoa nélkül

Mondjuk meglepetésre beintett Preziosi kétszer is, hiába, semmi sem a régi már: elsőnek Luca Rigonit akartuk leigazolni, de erre gyorsan nemet mondtak, majd egy igazán klasszisnak tűnő ajánlatot dobtunk: Rinconért odaadtuk volna Polit cserébe. Csak volna.

18.00 – Befagyott a rendszer, és Vergara is

Gyakorlatilag az ég egy adta világon semmi nem történik: Gabriel minden bizonnyal marad, miután a Bologna rámegy a torinós Gomisra, egy hivatalos távozó azonban van: Vergara az Arsenalban, csak az oroszban folytatja.

17.00 – Diego Lopez távozóban

Minden bizonnyal Diego Lopez hamarosan aláír az Espanyolhoz: legalábbis a kapus most a szerződésének közös felbontásáról tárgyal a Milan vezetőivel ügynöke társaságában. Miközben bedobták újra Mati Fernandez nevét.

Egy rövid összefoglaló a mai napról

Augusztus 31, délután. Kevés Milan-drukker van, aki ne szokott volna hozzá, hogy a keret ilyenkor hajlamos robbanni. Ennek függvényében most azért nem várható túl nagy mozgolódás – nem nagyon kell magyarázni, de ugye a kínaiak még csak a láthatáron, de már ott vannak, a jelenlegiek meg még csak éppen nem húzták össze a bőröndjeiket, de a fogkefén kívül szinte minden már be van csomagolva. Ezek tükrében meglepően váratlan lenne, ha mégis olyan húzások lennének ma, ami tényleg odarakós, de hátha. (Keep focus, időnként jelentkezünk, ha van valami, addig meg jól kibeszéljük)

Felmerült nevek: Jovetics, Wilshere, Ramsey, Fabregas, Rodrigo Caio, Keita Baldé.

  • A montenegróiért a Fiorentina a másik komoly érdeklődő, az Inter őket is preferálná, de leginkább a kuzinoknál azt helyezik előtérbe, aki komplettbe állná Jovetics fizetését, mert nem akarnak egy petákot sem beletolni úgy, hogy közben máshol játszik. „Jovetics az Inter játékosa, és az is lesz” – ezt állítják a túloldalon, szóval ezt felfoghatjuk úgy is, hogy kölcsön és opció formátummal ez nem igazán fog működni.
  • Wilshere: a Roma is bírná, de a két klub állítólag összeveszett, mikor Manolaszt annyira nem akarták elengedni Londonba, hogy még direkt esőfelhőket is rendeltek a feje fölé, elrettentésképp. Egy kölcsön, 32 millió eurós opcióval – elég meredeknek hangzik, de van rá tippem, hogy fogunk még olvasni ennél hardcore-abb verziót is.
  • Ramsey dettó, valami kölcsönös megoldással próbálkoznánk, Galliani felvette a kapcsolatot, egyelőre ennyi.
  • Fabregas: ő inkább maradna a Chelseaben, Conte viszont habkönnyen lemondana róla: a problémát a nem elhanyagolható 8 millió eurós bére jelenti, aminek a fele is nagyjából a plafon most nálunk. Brutál komoly tény lenne, ha valahogy idekeveredne.
  • Rodrigo Caio: róla már régebb óta (értsd, legalább két hete) írogatnak, de csak januári érkezésről volt szó. A Napoli lehet belereccsent a ventilátorba, és letesz érte 15 millát, de felé sem mozgolódunk túlságosan.
  • Keita Baldé: Hondával egy az egyben elcserélnénk, legalábbis felmerült – talán az opciók közül az egyik legjobb, hasznos kis melós játékos, persze Honda kényes ízlésének a fene se tudja, hogy megfelelne-e Róma, meg hát ez a szál nem is erősödött fel túlságosan.