°31 Giornata: Milan-Palermo – Repetitio est mater studiorum

A múlt heti arcoskodás és sima-győzelem-várás után pont azt kaptam az arcomba, amit kértem. Jófajta 1-1 lett, de szerencsére itt a lehetőség a javításra. Most az utolsóelőtti Palermo ellen mutathatjuk meg, merre az arra, ráadásul a San Siróban, szóval elvileg mi vagyunk az esélyesek. Hogy a gyakorlatban így lesz-e, arra vasárnap délután kapjuk meg a választ.

Eh

Ezek alapján határtalan szerénységgel illene várni a Palermót, ami meg is van, de Krasnaja a lelkemre kötötte, hogy írjam be, hogy kettő-nyúl, ha már Húsvét közelg. És valóban, hogy lehetne visszautasítani egy ilyen felkérést. Márpedig, ha abból indulunk, hogy 2-0, akkor abból vagy egy kellemes vasárnapi délutánunk lesz, vagy úgy járunk, mint múlt héten és jöhet a pofáraesés.

Ha azt vesszük, hogy jó eséllyel visszatér Suso, már örülhetünk is, pengézhet megint. Ha azt vesszük, hogy arra kellene hagyatkozni, hogy a sérülésből visszatérő játékosunk majd most megoldja és hozza a meccset, akkor már kevésbé vidám, hogy ennyire nehezen pótolható. Nyilván jól jönne, ha Bacca is a lelkesebb arcát mutatná, Deulofeu-ben továbbra is ott a spiritusz, Mati meg Fernandez.

Kösz, főnök

A múlt heti kabaré után reméljük Paletta valamivel megfontoltabban fogja hazaadni a labdát, ha csak Zapata, esetleg Gomez ki nem szorítja. A védelem szélén De Sciglio-Vangioni páros várható, de egy annyira nem is meglepő mozdulattal Calabriát is a kezdőbe nevezheti Montella, akkor pedig DS mehet át balra Vangioni helyére. A középpálya trükkös, de Sosa és Fernandez is egész toltak egész pengéket idén, Pasalic gólt lőtt, így Kuco, Locatelli és Poli is padozik.

Jövő héten elvileg lezárul a klubeladás is, így akár ez még egy történelmi utolsó Berlusconi-Galliani Milan-meccs is lehet. De azért még legyünk óvatosak, elég sok utolsó határidő volt már.

Keret: Donnarumma, Plizzari, Storari, Antonelli, Calabria, De Sciglio, Gomez, Paletta, Romagnoli, Vangioni, Zapata, Mati Fernandez, Honda, Kucka, Locatelli, Pasalic, Poli, Sosa, Bacca, Deulofeu, Lapadula, Ocampos, Suso

Talán kezdő: Donnarumma – De Sciglio – Paletta – Romagnoli – Vangioni – Pasalic – Sosa – Mati Fernandez – Suso – Bacca – Deulofeu

Tipp: Milan-Palermo 2-0