Folytatjuk # Milan v Genoa

Gyerekek, folytatódnak a Serie A küzdelmei, a mi fiaink a szegről-végről atyafi Griffekkel fognak métázni, mindjárt 3 órakor. Mostanság nem gyűjtöttünk sok pontot, általában kikaptunk, vissza is estünk a 10. helyre. A Genoának sem megy valami jól, mindössze a 17. pozíciót foglalják el a tabellán, szaros 5 ponttal, igaz, ebből hármat a múlt héten szereztek, Szardínia szigetén, méghozzá. Az elmúlt években nem szép, de küzdelmes, nem túl élvezetes, de legalább parodisztikus középcsapat-derbyket toltunk velük, most is hasonlóra számíthatunk. Hajtás után néhány szóban felvezetjük a mérkőzést.

Na, akkor nézzük. Ami a mieinket illeti, sok jó nincs, csak levertség, fásultság, csalódottság meg vádaskodás. Nyilván mindenki tudta, hogy ez most nagyon nehéz lesz, csak senki sem akarja elfogadni, hogy ez most még egyelőre pont olyan szar, mint a tavalyi szedett-vedett kerettel, uram bocsá’, még rosszabb is, ha a számokból indulunk ki. Pedig ez van, és ezen az sem segít, ha már előre fröcsögve úgy ülünk le a meccs elé, hogy bárcsak megbukna már az a fasz, de mostmár tényleg és véglegesen. Érdekes, Bonuccit miért nem kérdezi meg senki, hova a faszba rugdalja a labdákat hétről hétre? Mondom ezt abban a világban, amikor nincs olyan edző, aki kettő – legyen három – év alatt ne „árazná be magát”, ne „kerülne a helyére”, „ne fogyna el a faszmákja”, Peptől Mouig, Kloppótól az ifjú germán titánokig, Zidane-tól a Jóisten tudja kiig.  Maxról meg ne is szóljak, miket kapott itt, ugye….

A fennálló idő rövidségére való tekintettel, rátérnék a részletekre. Giggio fog védeni, rajta mostanában nem szokott múlni. A három fős védelembe visszakerül sokak nagy kedvence, Zapata, reméljük, felfelé fogják egymást húzni Bonuccival és Romagnolival. A jobb oldali wingback a sokak által alaptalanul kutyázott Borini lesz, a bal oldalon a fáradhatatlan – reméljük – Rodriguez zakatolhat. A középpályát Bigliának kellene összefognia, Kessie pedig ismét esélyt kap, hátha most egy picit jobban beintegrálódik a nyomokban létező csapatjátékba. Jack és Suso most inkább középre fog húzódni, egy tömörülő Rossoblu ellen meglátjuk, mennyire lesz ez célravezető, az viszont biztos, ha valakiktől, akkor tőlük várható, hogy egy váratlan megoldással értelmet adnak a céltalan sárdagasztásnak. Kalinkának ékben nem lesz könnyű dolga, fel kell nyalnia majd a padlót, jövet-menet.

A másik oldalon egy csomó ismerős arc, egykori milánói üdvöskék, potenciális milánói igazolások. A kezdőjükben ott lesz Trabant és Bertók, a padon Gyula (ki a rosseb ez a Galabinov??!) A kuzionokat Laxalt fogja képviselni, meg a százéves Panda, ha ugyan betámolyog. Sok okosságot nem tudok mondani, valószínűleg be fognak állni sarat dagasztani a szarosok, nekünk pedig iparkodnunk kell találni egy gólt, mert hátul nagyon gólképes a társaság mostanság…. Szóval ne reméljünk sok jót, de azért próbáljunk meg pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, a bennünk élő bognárgyurira meg tegyünk hangfogót, ha lehetséges. Nagy levegő, FORZA Milan, kamutizi-lesgól-kezezés, nyerjünk valahogy, gyerekek!!!

Tipp: Milan 3-2 Genoa