Bejelentett röpdoga // Milan-Lazio

Nehéz telibe trafálni, hogy mi lenne az optimális, rátolni mindent erre, vagy inkább a szezont akár megmenteni is képes kupára.

Szóval egymás után izibe kétszer a Lazio, először vasárnap a bajnokságban. Nem mondhatnánk, hogy mostanában szárnyalunk, de mégis a tükörbe lehet nézni az utóbbi hetekben, és nem is fognak el a gyomortáji bántalmak a látottak alapján. Szóval jó lenne egy tök éles meccset játszani a Lazióval, és megmutatni, hogy nem akkora a szakadék azért, mint amit hajlamosak vagyunk ebbe belelátni – itt pedig nyilvánvalóan szerepe lesz mindazoknak, akik eddig nem a nyáron feléjük támasztottaknak megfelelően teljesítenek. Igen, Biglia is, Kalinic meg valószínűleg pihizik, mert berántott egy izomsérülést, egyelőre Cutronét írják oda, André Silva tehát a csereként beszálló megmentő szerepre kárhoztatott. A Lazio egy pokolian jól működő gépezet, amiből hiába esik ki Immobile (most sem lesz), ez aligha látszik meg a csapaton, nem kis mértékben köszönhető Milinkovics-Szavicsnak középen – nyáron is voltak olyan ferde gondolataim, hogy nem biztos, hogy Bigliára kell rámenni, hanem inkább a szerbre, de hát ez ugye nem itt fog eldőlni a laptop mögött.

Kérdés persze, hogy van-e bennünk annyi, hogy taktikázhassunk a két meccs között: nyilvánvaló, hogy a bajnokságban azért elkellene már egy komoly meccs a top 4 ellen, amiből jól jövünk ki, de ott a kupa, amit ebben a helyzetben aligha dobhatunk el. Gattusónak ezt most komoly feladat, amibe valószínűleg nagyobb nevek is belebonyolódnának, mert annyira nem bő a keret, hogy lehessen variálni, de az jelen helyzetben aligha mondható reális forgatókönyvnek, hogy négy nap alatt kétszer legyőzzük a Laziót – és ennek ne igyuk meg a levét mondjuk jövő vasárnap Udinében.

A mercatónk ugye olyan száraz, hogy kénytelenek vagyunk 2009-es híreket olvasni, és talán ebben van a realitás is, mert ennek a keretnek a nyakára nem biztos, hogy kellene hozni még két-három játékost, bár a balszélen lassan a teljesen tiszta Calhanoglu úgy jelentkezik egy társért, hogy majd kiesik a padból, de nem realitás azt várni, hogy valaki beesne még szerdáig. Mondjuk ha valami jól jöhet a keretnek, az tényleg egy kis állandóság, ezt pedig tavasszal megkaphatjuk – ettől függetlenül meg kell picsázni a Laziót, legalább egyszer.

Tipp: 2-1
Várható: