°24 Giornata:SPAL- Milan 0-4 – Négyes

Oké, hogy SPAL, de akkor is egyre szigorúbb az átalakulás, amit Rino véghez visz. Jó formában, esélyesként vártuk a meccset, amiből az utóbbi időben elég sokszor jött ki egy lefagyásos pontvesztés. Ehhez képest most sima győzelem, Cutrone dupla és még Borini is gólt lőtt.

Egészen remekül indult a meccs, Cutrone már a második percben Pippózott egy ízeset. Az első félidőre ez kellőképpen meg is ágyazott, a SPAL többet próbálkozott, mi pedig kettővel biztonságibbra váltottunk. Aztán a szünetben Rino jó érzékkel pörgette fel a srácokat, a SPAL is jött előre, Cutrone pedig beadta a dupla-Pippót, egy kipattanót a kapufára lőtt, hogy a saját kipattanóját már belőjje. Nem klasszik Puskás-díjas gólok, de nem is biztos, hogy arra van szükség a centertől. Fontos helyzetben jól helyezkedni és befejezni a ziccert elég fontos csatár-tulajdonság, szóval mindenképpen dícséretes, amit Cutrone nyújt. Napi fun fact: Cutrone az idei szezon második legeredményesebb 20 év alatti góllövője 12 góllal Mbappé mögött.

Biglia gólja egészen tanár volt. Jó helyezkedés, olvassa a játékot, megszerzi, majd nagyon finoman a sarokba betekeri. Okos volt és technikás, ezt nagyon tudom értékelni. A végén pedig Borini a huszadik bajnokiján megszerezte az első gólját, hogy minden találatban legyen valami emlékezetes.

Ahogy Pálka is megénekelte, az igazi keményítő csak most kezdődik. Ha a Ludogorets ellen továbbmegyünk, a március közepi válogatott szünetig heti két meccsünk van. Elég szokatlan érzés, hogy egyszerre van értelmes játék, eredmények, európai utazás és heti két meccs. Szóval egész izgalmassá vált a szezon, értékeljük ezt egy kicsit. Legalább is én így teszek.