Húzd ki magad, mutass példát! // SPAL-Milan

… és egy ország büszke rád! Jó, azért még itt nem tartunk, de eljutottunk oda, hogy egy ilyen meccs előtt nekünk magabiztosan és lehetőleg könnyedén kell nyerni, ez pedig abszolút ott a next step lehet.

Kalinic sérülése miatt kvázi egyetlen helytől eltérve az alapcsapat kezdhet, és tulajdonképpen ennyit is az összeállításról: visszatér RiRo, Iggy kap sanszot a kényszerszabadságon lévő Calabria helyett, a többi pedig a sztenderd. Talán már volt szó róla, hogy Gattuso igazából semmi „extrát” nem csinál, csak játszatja az alapcsapatát, egy letisztult, világos szisztémával, és ha a világverő alakulattól még messze is vagyunk, de minőségben azért bőven nem arról van szó, mint amit a szezon elején mutattunk. Nyilván egy kiesés ellen küzdő kiscsapat otthonában azért nem a legszerencsésebb pályára lépni, de inkább most, mint március végén. A Gattuso-korszak alapján azért joggal bízhatunk abban, hogy nem lesz a kulcsembereknek két bukta meccse egymás után – azt viszont azért jó lenne elkerülni, hogy a SPAL-t is megtöltsük önbizalommal, mert nagyjából az Udinese ellen is mi segítettük fel az ellenséget, ha nem is a földről, de mindenképp lentről.

Leginkább mentálisan lehet megint fontos ez a meccs: öt csörte óta veretlenek vagyunk, ezt tovább kéne nyújtani, és nem egy ikszel. Főképp azért is, mert a Ludogorets elleni parti mellett egy Samp-Roma-Inter-Genoa négyes vár ránk, és mivel utóbbi idegen, ezért kénytelenek vagyunk belevenni a sorozatba, szóval ez a SPAL elleni meccs lehet papíron a legkönnyebb, és talán némi terhet is le tud venni a vállakról top six elleni rangadók előtt. Összességében most eljutottunk egy nem túl magas szintre, ami viszont mindenképp a fölött van, ahol álltunk mondjuk október-november tájékán: esélyesként arra is van sansz, hogy szép csöndben behúzzuk a három pontot. Merészség lenne azért azt is állítani, hogy ez így lesz, de ha mégis, akkor végképp felléptünk a következő lépcsőre, aztán hogy onnan majd merre, az a már említett négy meccs következménye lesz. Számolgatni nem kell, csak szépen dolgozni. Ja, Boriska nem lesz amott.

Tipp: 0-2