A szegény ember balfasz angol ellenfele # Milan v Arsenal

Urak, jönnek Londonból a San Siróba, tétmeccs lesz. Európa Liga negyeddöntő.  Hát, régen volt már ilyen. Mondjuk az Arsenal már akkor is lúzer volt, csak akkor még nem csúsztak le ennyire. Olyan ez, mint amikor két egykori excellenciás úr találkozik a recski internálótáborban – mondhatnám, ha a mondjuk egy Notts jönne, de nem az jön, hanem az Arsenal. Semmi bajom nincs velük, csak hát ellenünk sokat nem lehet nyerni, amolyan kötelezően lenyomandó röhejbrigád, amely azonban sajnos sokkal nagyobb erőt képvisel annál, minthogy bármilyen szinten is lekezeljük őket. A kívülállóknak biztosan nagyon vicces lesz ez a párosítás, reméljük, nekünk is. Hajtás után rövid felvezetés. A legfontosabb, hogy 7 órai kezdés van, aki a szokásos 9-et lövi be, az korábban fog lefeküdni, mint gondolta,

Az Arsenalból nem ismerek sok játékost, de azt tudom, hogy Cech ott véd, Gallas már kiöregedett, Podolski pedig könnyen levédekezhető. Angol játékosuk meg Owen óta nem volt. Amikor legutóbb játszottunk velük, akkor erősebbek voltunk, de szerintem ők is. Hazai pályán fontos lenne nyerni, lehetőleg keveset, vagy egyáltalán nem kapni. Jön persze a nagy kérdés, hogy mi érné meg jobban, taktikusan kikékmadarazni őket, vagy ledúrni őket a gyepről. Valószínűleg jobban megéri, ha rafkósak leszünk, hagyjuk őket rmaguktól rájönni, hogy fogalmuk sincsen, mit akarnak. Ettől majd még jobban szétesnek, és akkor szétdíbolhatjuk őket, rakásra. Gatta nagy taktikai cézáriusz, szerintem bízzuk rá magunkat, biztosan tudja már, hogyan fogjuk eltakarítani őket. Valahogy jó is, hogy most jöttek, nem érezhető még a tét, és mi is sötét lovak vagyunk ebben a nagytiszteletű mezőnyben. Kár lenne sokat filózni ezen, sör bekészít, azt hadd szóljon, csak lazán.

Várható kezdő: Donnarumma G.; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu.

Tipp: Milan 4-0 Arsenal